Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Προσφυγή «Βεργίνα» κατά Heineken στα ολλανδικά δικαστήρια


Αγωγή σε δικαστήριο της Ολλανδίας κατά της Heineken κατέθεσε η εταιρεία Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, διεκδικώντας αποζημίωση άνω των 100 εκατ. ευρώ από την ίδια και τη θυγατρική της στην Ελλάδα, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία έχει καταδικαστεί με πρόστιμο 31,4 εκατ. ευρώ
για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια, καθώς η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο αμφισβητώντας την αξιοπιστία των σε βάρος της στοιχείων.
Η κατάθεση της αγωγής έγινε γνωστή από την ίδια τη Heineken και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Οι δύο εταιρείες εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαιώνουν ότι ενημερώθηκαν για το αίτημα αποζημίωσης την 1η Μαρτίου από την ολλανδική Δικαιοσύνη και αναφέρουν ότι θα τοποθετηθούν αναλυτικά μόλις εξετάσουν την υπόθεση.
Η εταιρεία Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης (Βεργίνα) του επιχειρηματία Δημήτρη Πολιτόπουλου, που βρίσκεται σε πολυετή κόντρα με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, επιχειρεί να αξιοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει σε όσους ζημιώθηκαν από καταχρηστικές πρακτικές επιχειρήσεων να διεκδικήσουν αποζημίωση.
Ανακοίνωση εκ μέρους της πλευράς Πολιτόπουλου δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι και χθες, πηγές της εταιρείας έλεγαν ωστόσο ότι η ζυθοποιία θα αναφερθεί λεπτομερώς τις επόμενες ημέρες στο θέμα της αγωγής. Από την πλευρά της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εμφανίζεται αιφνιδιασμένη από την προσφυγή, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της ότι «η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης προσφεύγει στα ολλανδικά δικαστήρια ενώ είναι σε εξέλιξη νομικές ενέργειες της ίδιας υπόθεσης στην ελληνική Δικαιοσύνη» και ότι η ίδια εταιρεία «ουδέποτε κατέθεσε αγωγή στα ελληνικά δικαστήρια ή καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όλο το χρονικό διάστημα που ελεγχόταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι θεωρεί την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Δεκεμβρίου του 2015 εντελώς αβάσιμη και για τον λόγο αυτό έχει προσφύγει εναντίον της στο Διοικητικό Εφετείο, αμφισβητώντας μεταξύ άλλων την αξιοπιστία των υποβληθέντων αποδεικτικών μέσων».
Η ανακοίνωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας καταλήγει αναφέροντας ότι «τόσο η Heineken N.V. όσο και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της υπεράσπισής τους. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη χώρα αλλά και να υπερασπιζόμαστε με πάθος την υπόθεση αυτή, γιατί αυτό οφείλουμε στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, αλλά και τους καταναλωτές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html