Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Σύσφιξη σχέσεων Σιουσουφακίου και Ρετζέπ! με ζώνη ελεύθερου εμπορίου και S-400!! εσύ Ρωμηέ περίμενε τις προφητείες του Απίδιου,,,


putin-erdogan.jpg

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΌλο και πιο στενές φαίνεται ότι γίνονται οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και των ηγετών τους | AP Photo

Στη Μόσχα στις 9 και 10 Μαρτίου θα βρεθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ
Ερντογάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, που επιβεβαίωσε ότι έχουν προγραμματιστεί διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών Ρωσία και Τουρκίας, Πούτιν και Ερντογάν.
Ακόμη μία ένδειξη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών γίνονται όλο και πιο στενές, μετά τη συνεργασία στο μέτωπο της Συρίας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι δύο ηγέτες θα μετάσχουν στο συμβούλιο κορυφής της ρωσοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια της συνάντησής τους στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Οκτώβριο, όπου συζήτησαν τον θέμα του τουρκικόύ αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και τη συνεργασία για το Συριακό.
Ωστόσο, αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι θα πάνε βαθύτερα, καθώς σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τα πρακτορεία RIA-Novosti και Tass, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συζητήσει την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, αλλά και τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως είπε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιλνούρ Τσεβίκ, οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν προτίθενται να συζητήσουν την αγορά από μέρους της Άγκυρας των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Αν και «στην πρώτη θέση θα βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, η εμπορική συνεργασία, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, συν η τουρκική άμυνα και συγκεκριμένα η πώληση των S-400», είπε.
Και τόνισε ότι η αγορά των ρωσικών πυραύλων δεν θα πρέπει να δημιουργήσει στην Τουρκία προβλήματα με το ΝΑΤΟ, διότι «πολλές χώρες της συμμαχίας χρησιμοποιούν ρωσικά οπλικά συστήματα και αμυντικά συστήματα».
Μεταξύ των οικονομικών θεμάτων, ο Ιλνούρ Τσεβίκ ανέφερε τη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
«Η σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου είναι απλά θέμα χρόνου και κάποιων τυπικών διαδικασιών. Μέσα σε μια νύχτα δεν αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία οικονομικού ή πολιτικού χαρακτήρα στην περίπτωση αυτή», δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.
Όπως τόνισε, η δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες και για τους πολίτες τους.

http://www.efsyn.gr/arthro/sysfixi-sheseon-me-zoni-eleytheroy-emporioy-kai-s-400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html