Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Ρόδος: Ελεύθερο το τρωκτικό ετών 15 με 100+ διαρρήξεις ενεργητικό !
11 υποθέσεις με κατηγορούμενο για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, κλοπές από κοινού, κλοπές ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατα συρροή τον Χ. Β. Σ. -Κ. του Δ., σεσημασμένο αθίγγανο, που από ηλικία 15 ετών, έχει διαπράξει περισσότερες από 100 διαρρήξεις κατοικιών στο νησί της Ρόδου απασχόλησαν χθες το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Δωδεκανήσου.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινές φυλάκισης 14 ετών και 6 μηνών μετατρέψιμες προς 5 ευρώ ημερησίως ενώ δεν έχει αιτηθεί την συγχώνευσή τους σε μια.
Πιο συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος σε 8 υποθέσεις ενώ επαύσε υφ’ όρων η δίωξη σε βάρος του σε τρείς λόγω ευεργετικών διατάξεων στο νέο νόμο περί επιτάχυνσης της δικαιοσύνης. Όλες οι ποινές του μετατράπηκαν σε χρηματικές πλην μιας που του επιβλήθηκε ποινή με 3ετή αναστολή.
Ο κατηγορούμενος, αμετανόητος εξαιτίας της ατιμωρησίας που απολάμβανε λόγω ηλικίας, συνέχιζε ανενόχλητος τις διαρρήξεις στο νησί της Ρόδου έχοντας μάλιστα αποθρασυνθεί επιτιθέμενος κατά αστυνομικών αλλά και οπλοφορώντας!
Το μόνιμο «άλλοθι» του είναι ότι τελούσε κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων υπό την επήρεια ναρκωτικών ως τοξικομανής εξαρτημένος από την ηρωίνη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει εθιστεί από ηλικία 13 ετών.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος περιγράφεται ως «ζόµπι» από τους αστυνοµικούς.
Σε καθηµερινή βάση βρισκόταν συγκεκριµένα σε κατάσταση αφασίας από τη χρήση ναρκωτικών και το µόνο µέληµά του ήταν να διαρρηγνύει  οικίες και να αφαιρεί χρυσά κοσµήµατα για να τα δίνει στη συνέχεια σε εµπόρους ναρκωτικών για να εξασφαλίζει τη δόση του.
Από τις προανακρίσεις του έχει προκύψει συγκεκριµένα ότι δεν ενδιαφερόταν για την αξία των κοσµηµάτων που αφαιρούσε και τα άφηνε µε «φούχτες» στους ναρκέµπορους προκειµένου να του χορηγούν ηρωίνη ή βαρβιτουρικά χάπια, να κάνει χρήση αυτών και εν συνεχεία να µεταβαίνει στον καταυλισµό του Καρακόνερου για να κοιµάται.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html