Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

''Τουριστικές σαχλαμάρες'' στην Νέα Υόρκη, υπό την...''αι-γίδα''(!!!) της ελληνικής πρεσβείας, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ


'Eνα ''Greek Panorama'' σε... σιδηροδρομικό σταθμό ή ''μάθαμε ότι η Κουντουρά με τον ΕΟΤ μοιράζει λεφτά και ήρθαμε''.- O ΕΟΤ, υπό τον διαπλεκόμενο γεν. γραμματέα του, Δημ. Τρυφωνόπουλο, ετοιμάζεται να δώσει και μεγάλη χορηγία !!!
- Οι διοργανωτές, ισχυρίζονται δημόσια ότι ''έχουν την υποστήριξη του ΕΟΤ και της

υπουργίνας Ελ. Κουντουρά''.

Ο τουρισμός, λένε, είναι η ''βαρειά βιομηχανία'' της Ελλάδας. Δεν παράγει ''βιομηχανικά προϊόντα'', αλλά στην Ελλάδα δηλώνεις ότι ''σου κατεβαίνει''. 'Ετσι, μάθαμε, ως αποδέκτες ''δελτίων τύπου'' (ούτε Τέρενς Κουίκ να ήταν o αποστολέας), ότι 12 και 13 Μαίου 2017, θα γίνει σε... σιδηροδρομικό σταθμό Νέας Υόρκης ''έκθεση'' τουριστικού ενδιαφέροντος. Και μάλιστα υπό την ''αιγίδα'' της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον, του υπουργείου Τουρισμού Ελλάδας και του ΕΟΤ. Τα γενικόλογα ακαταλαβίστικα δελτία τύπου, στα ελληνικά με πολλές... αγγλικούρες, μας λένε ότι το ''πανόραμα'' θα ''λάβει χώρα'' (δεν διευκρινίζει αν θα λάβει ολόκληρη την χώρα ή την μισή) στον σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central, του Μανχάτταν Νέας Υόρκης και θα συνδυαστεί με... ''τουριστική γαστρονομία'' σε... high-end ''πολυχώρο''... ταβέρνας-εστιατόριου (Kellari). Αυτό το high-end της ταβέρνας, ομολογούμε ότι είναι πολύ εντυπωσιακό.

Αλλά, διαβάζοντας τα δελτία τύπου, αντί γιά ενημέρωση δημιουργείται μεγάλο ''μπέρδεμα''. Μας λένε ότι ''πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων της αμερικανικής αγοράς, οι οποίοι θα ενημερωθούν για προϊόντα και υπηρεσίες από τους Έλληνες suppliers''. Αν καταλαβαίνουμε καλά, ελληνικές επιχειρήσεις θα βάλουν την ''πραμάτεια'' τους στον χώρο διέλευσης επιβατών του σιδηροδρομικού σταθμού και οι αμερικάνικες επιχειρήσεις θα τρέξουν να ενημερωθούν από τους 'Ελληνες ''suppliers'' (προμηθευτές). To είδος των ''προμηθειών'' υποτίθεται έχει σχέση με...τουρισμό.
Και το ''τελειωτικό χτύπημα'' γιά το απόλυτο ''μπέρδεμα'', έρχεται με μιά άλλη παράγραφο: ''Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κατ' ιδίαν προκανονισμένες συναντήσεις με ειδικά επιλεγμένους buyers, επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς, τόσο από τον τομέα του leisure όσο και από την αγορά events και meetings''. Κι εδώ ο πονοκέφαλος: Οι Αμερικανοί ''της (τουριστικής) αγοράς'' θα συναντήσουν 'Ελληνες ''της αγοράς'' ή το αντίστροφο;

Η ''αποθέωση προβολής'' του τουρισμού μας, συνεχίζεται και ''μας στέλνει αδιάβαστους'' όλους εμάς, τους ''πτωχούς τω πνεύματι'', αφού τονίζεται ότι ''ήδη, το «Greek Panorama Β2Β Sessions» κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών επαγγελματιών της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς, καθώς προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία πραγματοποίησης κατ' ιδίαν επαγγελματικών συναντήσεων με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς''. Μάλιστα... Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, οι επαγγελματίες της αμερικάνικης αγοράς, ισότιμοι των μικροπωλητών Ελλάδας, ''σκοτώνονται'' γιά να συμμετάσχουν σε ''σοβαρές'' συναντήσεις-συζητήσεις με 'Ελληνες προμηθευτές (suppliers). Και όλα αυτά στον χώρο ενός σιδηροδρομικού σταθμού με μεγάλη κίνηση και πολλά δρομολόγια, όπου άνθρωποι, βιαστικοί, τρέχουν να προλάβουν ένα τραίνο ή αποβιβάζονται από ένα τραίνο.


Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι πρόσφατο ''δελτίο τύπου'' αναφέρει ''μεγάλες συμμετοχές και ενδιαφέρον από τους Αμερικανούς Buyers'', νομίζοντας ότι απευθύνεται σε...ηλίθιους. Τέτοια ''βαρύγδουπα'' δελτία τύπου με ασυναρτησίες, ούτε το γραφείο της κ. Κουντουρά εκδίδει, ούτε ο ''μεγάλος'' υφυπουργός Τέρενς, με το ''λογότυπο'' του ''δελαπατρίδη-ου'' υπουργείου Εξωφρενικών, γνωστού και ως Εξωτερικών.
Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της εταιρίας ''Greek Panorama'' γιά φώτιση, πέσαμε σε...σκοτάδι, επειδή παραπέμπει σε...μελλοντική ενημέρωση. Οι βαρύγδουπες γενικολογίες-αοριστίες πολλές, αλλά από δια-φώτιση, μηδέν. Το μόνο που προκύπτει είναι ότι η ''μητρική εταιρία'' έχει έδρα την Λευκωσία Κύπρου και -προς τιμήν μας- δίνει προτεραιότητα στον ελληνικό τουρισμό και όχι στον κυπριακό, των ομοεθνών ''κουμπάρων'' μας.

H θυγατρική εταιρία στις ΗΠΑ (Hellas North American Events), έχει έδρα τα γραφεία ενός... ραδιοφωνικού ''ελληνικού σταθμού'' κλειστού κυκλώματος δίπλα στην Αστόρια (41st Avenue, Long Island City), που επιχορηγήθηκε μάλιστα και από τον ΕΟΤ, γιά να προβάλει την ασοβαρότητα και κενότητα της 
διαπλεκόμενης υπουργίνας Τουρισμού, μετά από ''εισήγηση'' της διαπλεκόμενης, που είναι επικεφαλής του ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη. Ρίχνοντας μιά ματιά στην ιστοσελίδα της εταιρίας στις ΗΠΑ (HELLASNORTHAMERICAN.COM, που δημιουργήθηκε 13 Νοε.'16) γιά να ''ξεστραβωθούμε'', είδαμε ότι δεν αναφέρει τίποτα γιά οτιδήποτε σχετικό με την ''έκθεση''. Αλλά, διαπιστώσαμε ότι ανήκει σε κάποιον Λεωνίδα Μπ., κάτοικο...Αθήνας.
Οι διοργανωτές και ο επιχειρηματίας συνεργάτης τους στην Νέα Υόρκη, έχουν πλησιάσει 
Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Αστόριας και περιχώρων, γιά να αγοράσουν ''περίπτερα'' στην ''έκθεση'', λέγοντάς τους ότι ''έχουμε την υποστήριξη του ΕΟΤ και της Κουντουρά'' (το γεγονός αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ έγκυρο, ελεγμένο και διασταυρωμένο).

Επειδή τέτοιο ''κοσμο-ιστορικό γεγονός'' αξίζει να τονιστεί και να προωθηθεί και επειδή τα ''δελτία τύπου'' έχουν ακατάσχετη ''μπουρδολογία'', καλό θα ήταν η -υπό τον ''περισπούδαστο'' Λαλάκο- πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον να ενημερώσει την Ομογένεια αναλυτικά, αφού ''υπό την αιγίδα'' της γίνεται, ότι γίνεται. Δεν περιμένουμε, φυσικά, ενημέρωση από την διαπλεκόμενη κ. Κουντουρά του υπουργείου Τουρισμού, ούτε από την κ. Καματερού του γραφείου ΕΟΤ Νέας Υόρκης.

Ερώτηση: Υπουργίνα Κουντουρά, έγινε ''εισήγηση'' από την επικεφαλή του ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη, με υπόδειξη φυσικά δική σου ή του διαπλεκόμενου Δημ. Τρυφωνόπουλου του ΕΟΤ, γιά χορηγίες στους διοργανωτές ''της αρπαχτής''; 'Ελα, μην ντρέπεσαι, λέγε και καμιά αλήθεια, δεν κάνει κακό, επειδή, επί θητείας σου, μας ''φλόμωσες'' με παραμύθια, με παραπληροφόρηση γιά αυτοπροβολή, με προσωπικά σου τουριστικά ταξίδια και με άλογη σπατάλη δημόσιου χρήματος.
Η ερώτηση είναι εύλογη, επειδή ο διαπλεκόμενος γεν. γραμματέας του ΕΟΤ, έχει υποσχεθεί ''μεγάλη χορηγία'' στους διοργανωτές, 50.000 - 60.000 ευρώ, με αντάλλαγμα να τον προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης, γιά να κάνει ένα ακόμα τουριστικό ταξίδι στην Νέα Υόρκη, όπου, φυσικά, δεν θα ξεχάσει και την τέχνη του, αυτή του ''καμακίου'', ως αυθεντικός ''νάρκισσος'', αφού το παίζει και ''γκόμενος'' στο εξωτερικό (με την άδεια της συζύγου του βουλευτίνας Ν.Δ. ή χωρίς, δεν έχει σημασία, ούτε μας αφορά).
Γιατί το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να επιχορηγεί ιδιωτικές εταιρίες γιά ''σαχλαμάρες-αρπαχτές'' στο εξωτερικό στο όνομα του τουρισμού, δεν γνωρίζουμε. Μπορεί αξιωματούχοι του, να έχουν και...μερίδιο, όπως -παραδοσιακά- συμβαίνει στο σάπιο, διεφθαρμένο ψευτο-κράτος των Αθηνών.
(19 Απρ. '17)
Ελλάδα: Πτώση τουρισμού (και εισπράξεων κατά 22.8%) από ΗΠΑ, γιά τον χρόνο 2016
''Ελληνικό φαινόμενο'': Αυξήθηκε ο τουρισμός στην Ελλάδα κατά 7.5% τον χρόνο 2016 (συνολικά 28 εκατομ. ταξιδιώτες), αλλά μειώθηκαν τα έσοδα κατά 6.5% (επίσημα στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδος). Και η είδηση: Μείωση τουριστών από ΗΠΑ, με μείωση εισπράξεων 22.8%.
Το συμπέρασμα: 'Αλλο προβολή της Ελλάδας και του τουρισμού της στις ΗΠΑ (στους Αμερικανούς) και άλλο ''προβολή'' της Ελλάδας και του τουρισμού της στους... 'Ελληνες Νέας Υόρκης και περιχώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html