Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Πρώτη η Τουρκία και τρίτη η Ελλάδα στις επιλογές των Ρώσων, …καλά σκυλέματα !!


Η Τουρκία αναδεικνύεται στον πιο δημοφιλή προορισμό (όπως αναμενόταν) τον Μάρτιο για τους Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα με την ανάλυση της ATOR, με το 29,2% του συνόλου των χρηστών
του ιστότοπου Sletat.ru, οι οποίοι έκαναν αναζητήσεις εκδρομών, να επιλέγουν  τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα βρισκόταν στην τρίτη θέση, με δεύτερη την Ταϊλάνδη, αν και ο αριθμός των αιτήσεων για διακοπές στα ελληνικά θέρετρα ακολουθεί πτωτική πορεία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αυξημένο κατά 102% εμφανίζεται το ενδιαφέρον των χρηστών του Sletat.ru για την Τουρκία τον Μάρτιο, έναντι του Φεβρουαρίου. Επόμενη είναι η Ταϊλάνδη, συγκεντρώνοντας το 7,9% των αιτημάτων αναζήτησης, αφού το άνοιγμα της Τουρκίας επηρέασε τη δημοτικότητα της χώρας ως καλοκαιρινού προορισμού, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μείωση κατά 25% στον αριθμό των αιτημάτων, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ελλάδα τον Μάρτιο, έλαβε το 7,3% των αιτημάτων αναζήτησης των χρηστών του Sletat.ru. Ωστόσο, ο αριθμός των αιτήσεων για διακοπές στα ελληνικά θέρετρα μειώθηκε κατά 5,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Κύπρος, μεταξύ των χρηστών του Sletat.ru, συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά. Οι επιλογές για διακοπές στη χώρα αποτέλεσαν αντικείμενο αναζήτησης από το 6,7% των χρηστών τον Μάρτιο, ποσοστό που είναι κατά 6,2% περισσότερο απ’ ότι πριν ένα χρόνο.

Αντίστοιχα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία απλοποίησαν τις διαδικασίες χορήγησης visa για τους Ρώσους, αυξάνονται επίσης δυναμικά: το 4,2% των χρηστών του Sletat.ru επιθυμούσε να ξεκουραστεί στα Εμιράτα, ποσοστό 49,6% υψηλότερο απ’ ότι τον Μάρτιο του 2016.

Το μερίδιο των αιτημάτων αναζήτησης για διακοπές στην Ισπανία ήταν 4%. Όμως σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2016, ο προορισμός εμφάνισε μείωση του ενδιαφέροντος των χρηστών κατά 17,6%.

Όμως, οι εκδρομές στην Τυνησία είναι στην κορυφή της δημοτικότητας -έναντι του Μαρτίου του περασμένου έτους η αύξηση του προορισμού ήταν 70,9%.

Ενδιαφέρον για τα θέρετρα του Βιετνάμ επέδειξε το 3,5% των χρηστών της υπηρεσίας αναζήτησης, αλλά ο προορισμός έχει πτωτική δυναμική: σε σύγκριση με τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο αριθμός των αιτημάτων για περιηγήσεις στη χώρα μειώθηκε κατά 26,9%.

Παράλληλα, τον περασμένο μήνα, πάνω από 2% των χρηστών του Sletat.ru επέλεξαν επιλογές για διακοπές στη Βουλγαρία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ινδία.

money-tourism.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html