Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Οι Τούρκοι θα κάνουν τη Μεγάλη Τρίτη άσκηση με πραγματικά πυρά νοτίως του Καστελόριζου


Παρά τη γενικότερη μείωση της έντασης στο Αιγαίο σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και σημειώθηκαν τα πλέον
σοβαρά περιστατικά σε Ίμια και Φαρμακονήσι, n Τουρκία εξακολουθεί να είναι κινητική τόσο στο αρχιπέλαγος όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει ο Βασίλης Νέδος στην Καθημερινή.Στην περίπτωση του Αιγαίου, αυτή n κινητικότητα είναι πλέον κυρίως αεροπορική, ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα μέσω NAVTEX αλλά και σκληρών ανακοινώσεων επιχειρεί να υπογραμμίσει όσο πιο ανάγλυφα γίνεται τις διεκδικήσεις της τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή με τη ΝΑVTEX 384 17 η Υδρογραφική Υπηρεσία Αττάλειας προανήγγειλε άσκηση με πυρά για την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου σε θαλάσσια περιοχή n οποία βρίσκεται σε διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελόριζου.

Αργά προχθές το βράδυ είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για την αναρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπογράφει συμβόλαια εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με ξένες εταιρείες, πολύ περισσότερο για το οικόπεδο 6, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Την Παρασκευή, ξεκίνησε τον πλου του στο Αιγαίο και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσουμπουκλού» σε μια πορεία από βορρά προς νότο και συγκεκριμένα δυτικά Λέσβου Χίου και βορείως της Ικαρίας, γράφει η Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html