Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Αμερικανοί και Ρώσοι περιπολούν στα σύνορα Συρίας- ΤουρκίαςΜετά από τον βομβαρδισμό της βάσης του YPG (των Κούρδων μαχητών) στο Ιράκ για πρώτη φορά την 25η Απριλίου, καθώς και στην οροσειρά Καρατσόκ στην βορειοανατολική Συρία, αμερικανικές ένοπλες ομάδες περιπολούν στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, ενώ Ρώσοι στρατιώτες περιπολούν στην πόλη Αφρίν που ελέγχεται από τους μαχητές του YPG, δυτικά του Ευφράτη ποταμού. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος  των συνόρων.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα οι περιπολίες των Αμερικανών έχουν ενταθεί από την Παρασκευή. Περιπολούν στις κουρδικές περιοχές στη Συρία, που βρίσκονται δυτικά του ποταμού Ευφράτη, στα σύνορα με την Τουρκία. Συγχρόνως, ρωσικά μέσα ενημέρωσης- σημειώνει το πρακτορείο Doğan- έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες με Ρώσους στρατιώτες και Κούρδους του YPG, ενώ αναφέρουν ότι έχουν ανοιχθεί νέες (ρωσικές) στρατιωτικές βάσεις.(dha.com.tr)


--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html