Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Φράγμα της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν το Φράγμα της
Τάμπκα, στον ποταμό Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και με αυτή την επιτυχία ολοκλήρωσαν την πολιορκία της πόλης Τάμπκα και των περιχώρων της στην επαρχία της Ράκα.Πλέον οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι έτοιμες να στραφούν ενάντια στον κυρίως στόχο της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, δηλαδή στην απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.
Το φράγμα της Τάμπκα είναι το μεγαλύτερο φράγμα της Συρίας.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών, μάχονταν εδώ και εβδομάδες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα, η οποία βρίσκεται 40 χλμ δυτικά της πόλης Ράκα.
Ο εκπρόσωπος των SDF, Ταλάλ Σιλό, δήλωσε ότι «χάρη στις θυσίες των ηρώων των SDF και με την πλήρη και απεριόριστη υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού» απελευθερώθηκε η πόλη Τάμπα και όλη η περιοχή γύρω από αυτήν.
Οι δυνάμεις των SDF εισήλθαν στην πολιορκημένη Τάμπκα πριν δύο εβδομάδες. Κατάφεραν να περικυκλώσουν το Ισλαμικό Κράτος στο φράγμα και εκεί δόθηκε η τελική μάχη.

Δείτε βίντεο από το Φράγμα ελεύθερο πλέον από τους τζιχαντιστές:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html