Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ρόδος: Βαρύτατες κατηγορίες σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης Αφρικανών


ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

Οι κατηγορίες της ένταξης ως μέλους και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την διάπραξη κακουργημάτων με σκοπό την κερδοσκοπία, της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από το ελληνικό έδαφος κατ’ εξακολούθηση και κατά
συρροή με σκοπό την κερδοσκοπία και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, αποδίδονται με κατηγορητήριο, που σχημάτισε η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, σε 4 άτομα, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων την 6η Ιουλίου 2017. Πρόκειται για έναν ημεδαπό, προσωρινά κρατούμενο στην Κω, δύο αλλοδαπούς προσωρινά κρατούμενους στον Κορυδαλλό και στην Κω και έναν κάτοικο Αθηνών.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται στις νήσους Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο αλλά και σε άλλα σημεία της Ελληνικής Επικράτειας, κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2016 μέχρι 19-9-2016, να συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που διευκόλυνε την έξοδο από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν στον έλεγχο.
Ο τέταρτος φέρεται να εντόπιζε τους πολίτες τρίτων χωρών, να εισέπραττε, τα χρήματα που κατέβαλλαν προκειμένου να εξέλθουν παράνομα από το ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια να ανέθετε στους δύο αλλοδαπούς να οδηγήσουν σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες του, συγκεκριμένους πολίτες τρίτων χωρών στον ημεδαπό, ο οποίος με πολυεστερικό τρικάρινο σκάφος, ιδιοκτησίας του τους μετέφερε από διάφορα νησιά στην Κάλυμνο, όπου τους εφοδίαζε με ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση τους με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά.
Ο πρώτος φέρεται ειδικότερα με τον ως άνω τρόπο να διευκόλυνε τουλάχιστον δύο φορές την παράνομη έξοδο από το ελληνικό έδαφος άγνωστο στην ανάκριση αριθμό πολιτών τρίτων χωρών από τη Λέρο στη Κάλυμνο και να τους προμήθευσε με ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την μετάβασή τους με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά.
Στις 19-9-2016 διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από το ελληνικό έδαφος 4 υπηκόων Σομαλίας που εστερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων τους οποίους αποβίβασε στον λιμένα Μελιτσάχα και ακολούθως τους προμήθευσε από συγκεκριμένο πρακτορείο με ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν από την Κάλυμνο με το πλοίο BLUE STAR ΠΑΤΜΟΣ στον Πειραιά.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html