Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προτείνει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία


«Ο πρόεδρος  Σίσι, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο με πραξικόπημα, διαπραγματεύεται συνεχώς  για την εφαρμογή οικονομικού εμπάργκο στην Τουρκία», γράφει  επικριτικά τουρκικό δημοσίευμα.
Συνεχίζει: 


« Μιλώντας στον Σαουδικό Τύπο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε: 


Σύντομα  θα δείτε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η οποία υποστηρίζει το Κατάρ», είπε με αλαζονεία (ο χαρακτηρισμός τουρκικός).


Γράφει το τουρκικό δημοσίευμα: 


Οι χώρες που ήταν ανίκανες να ενωθούν εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, ενώθηκαν τώρα εναντίον του Κατάρ, και θέλουν να επιβάλλουν εμπάργκο σε αυτό.
Η πρώτη αντίδραση κατά του εμπάργκο ήρθε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει μέχρι τέλους το Κατάρ.Η στήριξη της Τουρκίας στο Κατάρ, έχει εξοργίσει τις χώρες του Κόλπου. Η Σαουδική Αραβία, ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τη  στρατιωτική βάση που διατηρεί στο Κατάρ. Μετά από το αίτημα αυτό,  ήρθε  το αίτημα της Αιγύπτου για εμπάργκο στην Τουρκία, σημειώνει το δημοσίευμα.
(ensonhaber.com)
--

The Hellenic Information Team
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html