Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Αυτοί που ρήμαξαν το ελληνικό πνεύμα! Αυτοί που ρήμαξαν την ανθρώπινη ψυχή!

Τι ακριβώς έχασε το ανθρώπινο γένος από τον διωγμό των Ελλήνων και του ελληνικού πνεύματος; Φυσικά και δεν χάθηκαν εγχειρίδια υπερ- τεχνολογιών, υπερ- όπλων, και κρυμένων υπερ- θησαυρών, όπως γράφουν με στόμφο κάποιες
δίποδες νεροχελώνες.
Τι χάσαμε;


Ο Δ. Λιαντίνης θα μας γράψει στο βιβλίο του "Τα Ελληνικά": Ο Γκαίτε είναι η προέκταση του Σαίξπηρ, και ο Σαίξπηρ του Αισχύλου. Ο Κάτουλος είναι προέκταση του Αρχίλοχου, και ο Μπάυρον του Κάτουλου. Ο Λουκρήτιος είναι προέκταση του Επίκουρου, και ο ‘Ενγκελς του Λουκρήτιου.
Ένα μικρό παράδειγμα λοιπόν: Αισχύλος, Αρχίλοχος, Επίκουρος.
Από τον Αισχύλο μας σώθηκαν (όπως σώθηκαν), 7 από τις περίπου 90 τραγωδίες του, ενώ για να έχουμε και ένα μέτρο του εγκλήματος, από τον Σοφοκλή σώθηκαν 7 από τα 130, από τον Ευριπίδη 17 από τα 92! Από τους τρεις μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές μας σώθηκαν δηλαδή 31 από τις 312! Αλλά... από όλους τους υπόλοιπους τραγικούς ποιητές δεν σώθηκε κανένα έργο!
Ακόμα παραπέρα, από τον Αρχίλοχο μας έμειναν μόνο σπαράγματα. Πότε από επιγραφές, οι οποίες δεν καταστρέφονται, από εμβόλιμα κείμενα σε άλλους συγγραφείς ή τους τελευταίους δύο αιώνες από την παπυρολογία!
Ο Επίκουρος; Από τους 300 παπύρους που υπολογίζεται ότι έγραψε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος, μας σώθηκαν τρεις επιστολές και η διαθήκη του, ενώ ότι έχουμε για την σκέψη του είναι από άλλους συγγραφείς, εμβόλιμα κείμενα, πολεμική κλπ...
Σκεφτείτε δηλαδή ότι η αναγέννηση του ανθρώπινου πνεύματος, από τον χιλιόχρονο βυζαντινο-χριστιανικό μεσαίωνα έγινε με αποσπάσματα μερικών Ελλήνων!
Αλλά και από αυτούς πόσα γνωρίζουμε; Πόσο τους κατανοούμε;
Εδώ είναι μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Διότι αν όλοι μας ακούσαμε τουλάχιστον τον Αισχύλο, τον Επίκουρο ή τον Αρχίλοχο, πόσοι άραγε έχουμε ακούσει για τον Αρίσταρχο από την Σαμοθράκη; Ο Δ. Λιαντίνης θα γράψει και πάλι στο ίδιο του βιβλίο, "ο Δάντης είναι η προέκταση του Βιργίλιου, και ο Βιργίλιος του Ομήρου." Τι μπορούμε να καταλάβουμε από το μεγαλύτερο ποιητικό έργο του ανθρώπινου γένους; Από το έργο για το οποίο ο μεγάλος τραγικός ποιητής Αισχύλος έλεγε ότι οι Τραγωδίες του δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μόνον τα ψιχία από τα μεγάλα δείπνα του Ομήρου; Εκεί έχει συντελεστεί το μεγαλύτερο έγκλημα. Εκεί έχουμε το απόλυτο τίποτε. Όλος ο θησαυρός από το Ομηρικό πνεύμα, από τις ρίζες του ελληνικού πνεύματος δηλαδή, χάθηκε! Όλες οι μελέτες που είχαν γίνει από τους μεγάλους γραμματικούς της Αλεξάνδρειας παραδόθηκαν στην πυρά και στην μανία των αμόρφωτων οπαδών της θρησκείας της ερήμου, όπως αποκαλούσαν οι ίδιοι οι Έλληνες, τους ιουδαιοχριστιανούς!
Ποιος μπορεί να βρει ένα κείμενο του Αρίσταρχου; Το μόνο που μας έμεινε από το τεράστιο έργο του, είναι μία φράση: "Όμηρον εξ Ομήρου σαφηνίζειν". Ακόμα και σήμερα, αυτή η μία φράση, είναι η πρώτη που μαθαίνει κάποιος όταν θέλει να μελετήσει Όμηρο! Ας σκεφτούμε τώρα τι παράδοση είχε ο Αρίσταρχος εξ Σαμοθράκης 215 -145 πχχ , ο οποίος παρέλαβε την διδασκαλία του Αριστοφάνη του Βυζάντιου 257-180 πχχ , ο οποίος με την σειρά του υπήρξε μαθητής του Ερατοσθένη, που είχε δάσκαλο τον Ζηνόδοτο τον Εφέσιο... από όλη αυτή την παράδοση, δεν μας έμεινε τίποτε! Τα έργα τους τα κατάπιαν οι φλόγες του ιουδαιοχριστιανικού φανατισμού και της εξ ερήμου αμάθειας! Να υπολογίζουμε επομένως, για να είμαστε και ταπεινοί όπως μας δίδαξαν οι ερημίτες, πως τον Όμηρο θα τον διαβάζουμε, θα τον μελετάμε μια ζωή, μα ποτές δεν θα τον καταλάβουμε. Διότι το πνεύμα και τα δεδομένα του Ομήρου, είχαν την τύχη που μας παράστησε ο Κωστής Παλαμάς:
 "...Του ρασοφόρου σύντριψεν ο πέλεκυς κ' η αξίνα,
τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών.
Των συντριμμένων η ψυχή δε χάθηκε μ' εκείνα,
φωτοπλανήτης έγινε στα χάη των ουρανών,
όσο που νέα ζωντάνεψεν αγαλματένια κρίνα,
στου διαλεκτού το λογισμό, στους κήπους των σοφών."

1 σχόλιο:

  1. Κάλεσμα προς όλους για την Συνάντηση Ελλήνων Εθνικών Κρήτης .Εκτός από τα μέλη των Ελλήνων Εθνικών Κρήτης , ο οποιοσδήποτε άλλος που θέλει να αισθανθεί ή που αισθάνεται Έλληνας και θέλει να παρευρεθεί την Ημέρα Ήλιου (Κυριακή ) Νουμήνια μηνός ΕΚΑΤΟΜΒΑΙΩΝ (29 ΙΟΥΝΙΟΥ ) στη συνάντηση των Ελλήνων Εθνικών Κρήτης να μου στείλει email στο iliastge@gmail.com με την ένδειξη Συνάντηση 29 Ιουνίου με τουλάχιστον το όνομα του και ένα τηλέφωνο ή μια προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , είναι όλοι αυτοί ευπρόσδεκτοι οι οποίοι έχουν κατανοήσει ότι Ο Ελληνισμός είναι μια έννοια συνώνυμη με την ελευθερία , την ελευθερία της σκέψης (φιλοσοφία και όχι πίστευε και μη ερεύνα) , την ελευθερία της άποψης (δημοκρατία και όχι φασιστικά δόγματα) , και την ελευθερία της ψυχής (όχι εγκλωβισμένη σε κόλαση ή παράδεισο )και επιπλέων νιώθει ότι η ταυτότητα του Έλληνα προσδιορίζετε και εκφράζετε μέσα από την τιμή και λατρεία των Ελλήνων θεών και προγόνων μας .
    Εκτός από την δήλωση συμμετοχής ο οποιοσδήποτε μπορεί αν θέλει να με ρωτήσει οτιδήποτε μέσο email ή να κάνει αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας facebook μας ώστε να ενημερωθεί και να καταλάβει αν ο Ελληνικός κόσμος μας του ταιριάζει : https://www.facebook.com/groups/620710938022453/.

    Ευχαριστώ την ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html