Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΤΑΝΖΑΝΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 190 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ACACIA MINING ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 2 ΑΙΩΝΩΝ !!!ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΜΑΜΟΥΘ

Το δυσθεώρητο ποσό των 190 δισ. δολαρίων επέβαλε ως πρόστιμο η Τανζανία στην εξορυκτική Αcacia Mining, κατηγορώντας την για
φοροδιαφυγή τους τελευταίους 2 αιώνες !!!Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση έστειλε ένα λογαριασμό $40 δισ. για απλήρωτους φόρους και επιπλέον $150 δισ. για πρόστιμα και τόκους. Η Acacia φέρεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Τανζανίας, να έχει αποκρύψει έσοδα από την περίοδο 2000 με 2017.

Η εταιρεία απάντησε ότι είχε δηλώσει όλα τα έσοδα. Πάντως, τα νέα ήταν αρκετά για να οδηγήσει τις μετοχές της εταιρείες σε βουτιά 21% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Το Μάρτιο, η Τανζανία είχε απαγορεύσει τις εξαγωγές ανεπεξέργαστου χρυσού και χαλκού, μια κίνηση που κοστίζει στην εταιρεία 1 εκατ. δολ. την ημέρα. Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν η κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία ότι λειτουργεί παράνομα στη χώρα και ότι φοροδιαφεύγει.

_____________________________________________
πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html