Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει το στρατό της από τη χώρα


 Ο Ιρακινός πρωθυπουργός  Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μοσούλη, ζητώντας από τα τουρκικά στρατεύματα να υποχωρήσουν και να φύγουν από τη χώρα, όπως σημειώνει το κουρδικόRudaw.Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα την απελευθέρωση της Μοσούλης από την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’.


Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης, έχουν επιδεινωθεί στα τέλη του 2015, όταν τουρκικά στρατεύματα είχαν εισέλθει στην περιοχή του Ιράκ, στην περιοχή Μπασίκα, κοντά στη Μοσούλη, με το πρόσχημα της βοήθειας προς τις ιρακινές αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας του ‘Ισλαμικού κράτους’.


Οι ιρακινές αρχές έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την Τουρκία, να αποσύρει τα στρατεύματα, χαρακτηρίζοντας την τουρκική ενέργεια ως παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
(armenpress.am)

--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html