Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Πόλεμος παραπληροφόρησης για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη ΣυρίαΑνεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταδίδουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ, σχετικά με τους μαζικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον της Συρίας το βράδυ της
Τετάρτης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες δεκαετίες το Ισραήλ, το οποίο έχει βομβαρδίσει τουλάχιστον δέκα φορές της Συρία σε διάστημα 12 μηνών.
The "objective," "neutral" New York Times would never, ever, ever write an article from Hezbollah's point of view, but does from the IDF's.
This says everything about the NY Times' journalism: It obediently echoes the unsubstantiated claims of Israeli military officials—even when other reports contradict what those officials are saying.

9 times out of 10, the NYT acts as the voice of the US government and its allies pic.twitter.com/jSpIm0HN4F
View image on Twitter
Όπως εξηγούσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπεν Νόρτον, εφημερίδες όπως οι New York Times απλώς αναμεταδίδουν χωρίς καμία διασταύρωση πληροφορίες από το γραφείο Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που υποστηρίζουν ότι έπληξαν ιρανικούς στόχους αφού πρώτα δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες από ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας.
Ακόμη και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όμως αναφέρουν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από ιρανικές ή συριακές δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση οι ρουκέτες έπληξαν τα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν, δηλαδή όχι το έδαφος του Ισραήλ, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και ξένες κυβερνήσεις.


Στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σαν πράξη αυτοάμυνας αρκετά μέσα ενημέρωσης παραλείπουν να σημειώσουν ότι οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν όταν το Ισραήλ σκότωσε 15 άτομα (οκτώ από τους οποίους ήταν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, Ιρανοί) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο έδαφος της Συρίας. Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να παραβιάσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Την ίδια ώρα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν γεμίσει με «ανεξάρτητες» φωνές από αναλυτές και υποτιθέμενους αυτόπτες μάρτυρες, αρκετοί από τους οποίους χρηματοδοτούνται από οργανώσεις και ιδρύματα που είχαν πρωτοστατήσει για τον τερματισμό της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
*Το κείμενο ανανεώθηκε για να συμπεριλάβει την πληροφορία ότι οι ρουκέτες, για τις οποίες το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν, δεν έπληξαν ισραηλινό έδαφος αλλά τα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html