4 Φιλέτα καρχαρία ή τόνου, βάρους 120 γραμ. το καθένα
3 κουταλιές (45ml) παρθένο
ελαιόλαδο
2 κουταλιές σκόνη κύμινο
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα ανακατεμένα μυρωδικά (μαϊντανό, ρίγανη, κόλιαντρο και δυόσμο)
1/4 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Αλείψτε τα φιλέτα με ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το κύμινο, τα μυρωδικά και το αλάτι σε μία λεκάνη. Βάλτε λίγο από το μίγμα σε κάθε πλευρά των φιλέτων και τηγανίστε τα σε λίγο ελαιόλαδο για 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα με μια κουταλιά ελαιόλαδο, μια κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί και μικρή ποσότητα γάρου*.
Η συνταγη ανήκει στον Αρχέστρατο 4αιώνα πχ!Το είχε ονομάσει "Καρχαρίας από την Τορώνη". Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι της αρεσκείας σας. Καλή σας επιτυχία !!
Πηγή: Η μαγειρική της αρχαιότητας ~ Andrew Dalldy
https://www.facebook.com/el.athina.maria?viewer_id=100005426082669
https://www.facebook.com/groups/305746176116250/711458268878370/?notif_t=group_activity
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html