Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η κ. Εισαγγελέας, η οποία χειρίζεται τη
δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, μετά την εξαφάνιση των σκληρών δίσκων του υπολογιστή του λογιστηρίου και την απώλεια σημαντικών στοιχείων για τη διαχείρισή του, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής διέταξε την κατάσχεση όλων των εναπομεινάντων στοιχείων της επιχείρησης.
Αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου μετέβησαν συγκεκριμένα στα γραφεία της επιχείρησης στο παλιό σχολείο Αρχαγγέλου, συγκέντρωσαν όλα τα έγγραφα της επιχείρησης και τα παρέδωσαν αρμοδίως, προκειμένου να ενσωματωθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.
Οι 32 κούτες πειστηρίων αλλά και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή, που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα παραδοθούν σε ειδικό πραγματογνώμονα, οικονομολόγο, ο οποίος θα αναλάβει τη σύνταξη πορίσματος για την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.
Χθες το πρωί η Ειρηνοδίκης Ρόδου κ. Μ. Ζαχαρίου (εκτελεί καθήκοντα Πταισματοδίκη), συνοδευόμενη από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετέβησαν στο δημαρχιακό μέγαρο Ρόδου και ζήτησαν από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, να συνδράμει στην έρευνα για τον εντοπισμό του χαμένου σκληρού δίσκου.
Ο κ. Χατζηδιάκος κάλεσε στο γραφείο του τον τμηματάρχη Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών κ. Νίκο Μανίκαρο, ο οποίος ενημέρωσε ότι αγνοεί ποια είναι η τύχη του συγκεκριμένου σκληρού δίσκου.
Η κ. Ειρηνοδίκης ζήτησε εν συνεχεία να έχει συνάντηση με τον κ. Βασίλη Παπαβασιλείου, υπάλληλο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, που είχε διατελέσει εκκαθαριστής της επιχείρησης.
Το όλο θέμα έχει προσλάβει διαστάσεις και δεν θα πρέπει να αποκλείονται πλέον κατ’ οίκον έρευνες και προσαγωγές υπόπτων ατόμων, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση οδηγείται στο γραφείο της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», την 26η Αυγούστου 2014, η δημοτική σύμβουλος και νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση του εκκαθαριστή της επιχείρησης.
Στην επιστολή της, με την οποία αφήνονται σαφείς αιχμές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έργο της εκκαθάρισης, που της ανατέθηκε και για το οποίο πολύ πρόθυμα δήλωσε διαθέσιμη, ήταν αδύνατον να προχωρήσει στα στάδια που η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, αφού ουδέποτε της παραδόθηκε κάποιο βιβλίο ή στοιχείο ή υπολογιστής, παρά μόνο αιτήσεις, που είχαν απευθύνει οι προηγούμενοι (παραιτηθέντες) εκκαθαριστές και δικαστικά έγγραφα, που αφορούν αγωγές για πληρωμή υποχρεώσεων καθώς και μια σύμβαση εργαζόμενης στην επιχείρηση!
Τόνισε εξάλλου ότι από την έρευνά της, διαπίστωσε χρέη της επιχείρησης προς τη ΔΟΥ Ρόδου, το ΙΚΑ αλλά και ότι στη ΔΟΥ Ρόδου δεν είχε γίνει η απαραίτητη μεταβολή στο μητρώο που αφορούσε τον τελευταίο πρόεδρο της ΔΕΑ.
Η κ. Γιασιράνη τόνισε εξάλλου ότι τα όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή της έχουν αποκτηθεί με αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία και με πολύ κόπο, αφού αποτελούν αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε… «υπερπηδώντας εμπόδια και κάτω από αντίξοες συνθήκες».
Θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθολικός διαχειριστικός έλεγχος που παραγγέλθηκε το έτος 2012 από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Για τη διαχείριση της συγκεκριμένης εταιρείας εκκρεμεί εξάλλου και προκαταρκτική εξέταση, που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πληµµελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος στο πλαίσιο της οποίας έχουν καταθέσει οι διατελέσαντες πρόεδροι της επιχείρησης τα έτη 2008, 2009 και 2010 και οι οικονομολόγοι, που παραιτήθηκαν του έργου της εκκαθάρισης, κ.κ. Λίνα Παπατσή και Βασίλης Παπαβασιλείου.
Η έρευνα σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε “παγώσει”, εν αναμονή της υποβολής των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης, που πάντως δεν υπάρχουν στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δυσχεραίνεται ο έλεγχος αλλά και να προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για πρώην αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους.
Παρέλκει να τονιστεί ότι η Εισαγγελική έρευνα στην υπόθεση συνδέεται άρρηκτα με την έρευνα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ότι το πόρισμα που θα εκδοθεί θα αποτελέσει τη βάση για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.
Θυμίζουμε ότι η μείζων μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο είχε καταγγείλει δηµοσίως την «εξαφάνιση» σκληρών δίσκων, που περιείχαν τη λογιστική απεικόνιση του ταµείου της συγκεκριµένης επιχείρησης.
Σύµφωνα µε τον Κώδικα Δήµων και Κοινοτήτων η ανωτέρω επιχείρηση όφειλε να είχε µετατραπεί µέχρι την 31η Δεκεµβρίου 2010 σε κοινωφελή επιχείρηση.
Αφού πέρασαν πέντε µήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της δηµοτικής αρχής και ενώ ουσιαστικά η εταιρεία δεν υφίστατο από την 1η Ιανουαρίου 2011, αποφασίστηκε, χωρίς να έχει κινηθεί επίσηµη διαδικασία για την παράδοση παραλαβή, των όποιων περιουσιακών της στοιχείων, να εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη για τη λύση της.
Την 26η Μαΐου 2011 ο γενικός γραµµατέας της Αποκεντρωµένης Διοίκησης Αιγαίου εξέδωσε σχετική απόφαση και διέταξε ταυτόχρονα την εκκαθάρισή της.
Την 21η Ιουνίου 2011 το δηµοτικό συµβούλιο Ρόδου, σε τακτική του συνεδρίαση, αποφάσισε οµοφώνως (οι δηµοτικοί σύµβουλοι της παράταξης Χατζηµάρκου είχαν αποχωρήσει), να αναθέσει την εκκαθάρισή της στους οικονοµολόγους κ.κ. Βασίλειο Παπαβασιλείου και Λίνα Παπατσή.
Οι τελευταίοι επεδίωξαν να αναλάβουν καθήκοντα πλην όµως διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε ισολογισµός εκκαθάρισης για την οικονοµική διαχείριση του 2010 µε αποτέλεσµα να µην µπορούν να εκδώσουν ισολογισµό έναρξης της εκκαθάρισης και όταν ζήτησαν στοιχεία από τον λογιστή (εξωτερικό συνεργάτη) της εταιρείας, τους δηλώθηκε ότι δεν υπήρχαν.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, που περιελάµβανε τα οικονοµικά στοιχεία και το πρόγραµµα λογιστηρίου της, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία της ΔΕΥΑ, δεν ξεκινούσε και τότε µε τη συνδροµή της υπηρεσίας µηχανογράφησης διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οι σκληροί δίσκοι.
Οι δύο εκκαθαριστές αποφάσισαν να υποβάλουν την παραίτησή τους, αφού ενηµέρωσαν τους αρµόδιους της δηµοτικής αρχής.
Σε έγγραφο των οικονομικών υπηρεσιών, που είχε παραδοθεί στον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών κ. Ν. Τσουκαλά αναφέρεται με σαφήνεια ότι δεν υπάρχουν στοιχεία γιατί οι δίσκοι έχουν… “εξαφανιστεί”. Ανάλογες είναι οι διαπιστώσεις σε έγγραφο δημοτικής υπαλλήλου από το 2011.
Η Δηµοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αρχαγγέλου (ΔΕΑ), αφού εκµεταλλεύτηκε την παραλία της Τσαµπίκας για δύο-τρία χρόνια, δεν άφησε πίσω της τίποτα ως υποδοµές, τίποτα σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Λέγεται µάλιστα ότι λειτουργούσε ταµειακές µηχανές στην παραλία της Τσαµπίκας, που έχουν οµοίως χαθεί.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι το ΙΚΑ προχώρησε στη δέσµευση του αριθµού φορολογικού µητρώου του δηµοτικού συµβούλου κ. Μάριου Μαραβέλια και πιθανότατα και της δηµοτικής συµβούλου κ. Χαρούλας Γιασιράνη, ως εκκαθαριστών της συγκεκριμένης αµιγούς δηµοτικής επιχείρησης.
Πηγή:www.dimokratiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html