ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ υποκλοπής παρακολουθήσεις μυστικών υπηρεσιών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο σε διαλόγους που αποδεικνύει πώς σχεδιάστηκε η υπονόμευση της πατρίδας μας , για να μάθετε ΕΛΛΗΝΕΣ και να μην ξεχνάτε τι εστί ΓΕΡΜΑΝΙΑ της Angela Dorothea Merkel και του Wolfgang Schäuble και τους «Έλληνες» ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ της σύγχρονης ιστορίας μας που βοήθησαν τους Γερμανούς στην πραγματοποίηση των σχεδίων τους σε βάρος της πατρίδας μας . Ακολουθεί ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ του μυστικού πράκτορα με παγκόσμια δράση προς της ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ .
Υπόμνημα Πληροφοριών # 1 Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 1 Σεπ 2012 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε κατ 'ιδίαν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για την προετοιμασία της για τις ευρωπαϊκές για οικονομικά συνεδριάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι σε μια μυστική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι , και από τα όσα συζήτησαν οι δύο άντρες , τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένουμε δραματικές ανακοινώσεις ή πρωτοβουλίες σε καμία από αυτές τις οικονομικές συνόδους. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένο άτομο, η Μέρκελ εξέφρασε και πάλι την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι δεν υπάρχει προφανής λύση για την κρίση στην Ευρωζώνη.
Ο Σόιμπλε της υπενθύμισε το όσα συζητήθηκαν επ’ αυτού στο παρελθόν και τις προειδοποιήσεις του για το θέμα αυτό, καθώς και την ανάγκη να αποφευχθεί η εμφάνιση της ανυπομονησία τους για την κατάσταση και ότι η Γερμανία είναι στην ανάγκη πρώτη για την εξεύρεση λύσης . ( Κατά την άποψη της η εν λόγω πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της μυστικότητας περιγράφει την συνέχεια της συνάντησης ), Ο Σόιμπλε ευχαρίστησε την Μέρκελ η οποία του έθεσε υπόψη ότι πρέπει να συνεχίσει να κάνει τις διπλωματικές δηλώσεις σχετικά με το ευοίωνο μέλλον της Ευρωζώνης, ενώ του επιτρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο με την πολύ πραγματική πιθανότητα μιας αναδιαρθρωμένης νομισματικής ένωσης .
Αυτή η δομή μπορεί να αρχίσει με τους πρόσφατα καθορισμένους ρόλους για τις προβληματικές χώρες όπως είναι η Ελλάδα και γενικά της νότιας βαθμίδας όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, και ακόμη και η Ιταλία.
Από την πλευρά της, η Μέρκελ συμφώνησε ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό βήμα είναι με κάθε τρόπο να αποτρέψουν περισσότερο πανικό στις παγκόσμιες αγορές για το ευρώ.
Για το σκοπό αυτό, η Μέρκελ, Ντράγκι, και όλα τα άλλα μέρη και κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν θετικές αόριστες δηλώσεις για την προστασία του ευρώ με κάθε κόστος, ενώ να ετοιμάζονται να προχωρήσουνε σε ένα νέο πλάνο , μία πιο εύχρηστη δομή, χωρίς να προκαλούν ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης. (Κατά την πηγή), αυτό που είναι εξαιρετικά ευαίσθητο είναι ότι , ενώ ο Σόιμπλε μιλούσε στη Μέρκελ, επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών των Εξωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με την Καγκελαρία Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, συντάσσαν σχέδια έκτακτης ανάγκης με βάση τις συζητήσεις με τις επαφές τους στην ΕΚΤ και την υποβολή εκθέσεων από τις Γερμανικές πρεσβείες με την χρήση όλων των περισυλλεγμένων πληροφοριών από τους εντεταλμένους υπάλληλους των πρεσβειών της υπηρεσίας πληροφοριών σε όλη την Ευρώπη.
Κατά το Υπουργείο Οικονομικών και των ειδικών αξιωματικών με υψηλή διαβάθμιση πιστεύουν ότι μια αποφασιστική συμφωνία για την κυρίαρχη αγορά χρέους, παρόμοιο με το προηγούμενο έτος Προγράμματος Αγοράς Τίτλων ( SMP) δεν θα παρουσιαστεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2012. Επισημαίνουν ότι μια τέτοια συμφωνία παραμένει αμφιλεγόμενη, και οποιαδήποτε συναίνεση κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ασαφής.
Σχόλιο Πηγής) :. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2012, σε μια ιδιωτική συνομιλία με ανώτερους Συμβούλους του, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι ο Ντράγκι του ανέφερε ότι η ΕΚΤ εξετάζει μια ποικιλία προγραμμάτων για την αγορά ομολόγων. (Σύμφωνα με την ευαίσθητη πηγή πληροφοριών) , ο Σόιμπλε ενημέρωσε επίσης την Μέρκελ ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ έχει εκπονήσει μελέτες για τυχόν επιλογές για τη συμφωνία προμήθειας του δημόσιου χρέους το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Ντράγκι στις 2 Αυγούστου, ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερα βασικά στοιχεία:.. α) τους στόχους απόδοσης, β) τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, γ) τα μέσα χρηματοδότησης και δ) τους όρους δανεισμού , Συγκεκριμένα, των κρατικών ομολόγων αποδόσεις σε σχέση με στόχευση ενός γερμανικού τίτλου/ομόλογο και την διαφορά των αποδόσεων μεταξύ, βραχυπρόθεσμα έναντι των μακροπρόθεσμων αγορών δημοσίου χρέους και η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) χρηματοδότησης .
Τους προτεινόμενους όρους δανεισμού κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν παρόμοιες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την επιστολή προθέσεων αναφορικά με τις συνθήκες.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι μετά την μυστική συνάντηση και συνομιλία με τον Ντράγκι , πιστεύει ότι οι πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις και σχόλια από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τον Γιόργκ Ασμουσεν και του ΔΝΤ Αναπληρωτή Διευθυντή Ντέιβιντ Λίπτον, αυξάνοντας την πιθανότητα της χρηματοδότησης του ΔΝΤ, είναι μέρος μιας προσπάθειας για να καθησυχάσει τις αγορές, και ότι τέτοιες κινήσεις είναι απίθανο αυτή τη στιγμή. ( Ένα ξεχωριστό σχόλιο της πηγής είναι ότι ), ο Ντράγκι προειδοποίησε επίσης τον Σόιμπλε ότι η τελική απόφαση για το πρόγραμμα του κάθε είδους δεν είναι πιθανό να γίνει μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης, 6 Σεπτεμβρίου και ο Σόιμπλε το αποδέχθηκε αυτό, ( σημειώνοντας στην ίδια συζήτηση με την πηγή) ότι υπάρχουν είκοσι δύο διοικητές οι οποίοι θα ψηφίσουν σχετικά με την αγορά πρόγραμμα, και δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με την απόφαση αυτή αν και γίνονται προσπάθειες με τους ανθρώπους τους και τους στενότερα συνεργάτες.
Τουλάχιστον έξι από τους Διοικητές έχουν ταχθεί δημοσίως ότι υποστηρίζουν το πρόγραμμα δανεισμού όπως οι Μάριο Ντράγκι, ο Μπενότ Κιουρε, ο Πιτερ Πρεατ, Ο Λουκ Κοεν, ο Κρίστιαν Νοιερ, και ο Εβαλντ Νουτνι ενώ τουλάχιστον δύο ακόμη, οι Ασμουσεν και Καας Κνοτ ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας ναι μεν υποστηρίζει ένα αυστηρό πρόγραμμα αλλά υπό όρους. Ένας κυβερνήτης έχει αντίθετη γνώμη σε κάθε πρόγραμμα: ο Γιενς Βειντμαν ο Πρόεδρος της Bundesbank. Σύμβουλοι του Σόιμπλε, και οι επαφές μεταξύ των υπαλλήλων των κεντρικών τραπεζών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), επιβεβαιώνουν τις εκθέσεις πληροφοριών ότι οι απόψεις και γνώμες των διοικητών διίστανται σημαντικά από τη φύση και την κλίμακα του προγράμματος αγοράς. (Η πηγή αναμένει ένα αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα, και μία ασαφής απόφαση που θα έρθει στο τέλος της συνεδρίασης της ΕΚΤ. ) ( Σύμφωνα με την ίδια πηγή) , ο Σόιμπλε έχει ενημερώσει την Μέρκελ ότι ο Ντράγκι πιστεύει ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός για την ΕΚΤ, χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας.
Αυτό είναι εν μέρει ένα πολιτικό ζήτημα: κατά το παρελθόν, η γερμανική ηγεσία έχει στηρίξει με συνέπεια την οικονομική ένωση.
Είναι επίσης ένα κατά ένα μεγάλο μέρος οικονομικό: Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οικονομικά συμβαλλόμενος συνεισφέροντας σε υφιστάμενα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, αντιπροσωπεύοντας περίπου € 211 δις από την μέχρι σήμερα € 780 δις χρηματοδότησης του EFSF .
Η Γερμανία έχει επίσης τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ικανότητα δανεισμού. Πηγές της Κεντρικής Τράπεζας υπενθυμίζουν τακτικά όπως και οι σύμβουλοι του Σόιμπλε ότι παρά την σχέση χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν , σημερινής αναλογίας ογδόντα τοις εκατό, το γερμανικό κόστος δανεισμού βραχυπρόθεσμα παραμένουν κάτω από τα επίπεδα των ΗΠΑ. Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι συχνά απογοητεύονται από τον Βέιντμαν και συνειδητοποιεί ότι η αδυναμία του να υποστηρίξει τελικά ένα πρόγραμμα της ΕΚΤ θα τους πλήξει βαρύτατα, αυξάνοντας περισσότερο τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του Ευρώ. (Ωστόσο κατά την πηγή),
Η καγκελάριος συνεχίζει να δίνει έμφαση σε ιδιωτικές συναντήσεις με τον Σόιμπλε και άλλους οικονομικούς συμβούλους της, μιλώντας με τον εντονότερο δυνατό τρόπο ότι η Γερμανία πρέπει να έχει διαβεβαιώσεις ότι ορισμένες από τις ανησυχίες της, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με έναν ρεαλιστική τρόπο. (Πηγή
Σχόλιο: Κατά τη γνώμη της εξαιρετικά ευαίσθητης πηγής πληροφοριών) , Οι δύο βασικοί παράγοντες που οδηγούν την αντίθεσή της Μέρκελ σε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς χρέους είναι ο Βειντμαν όπως και πολλοί άλλοι εντός της Κεντρικής Τράπεζας, πιστεύει πως οι δημοσιονομικές επιπτώσεις ενός τέτοιου προγράμματος καθιστούν ευαίσθητη την διατήρηση της κοινοβουλευτικής ισχύος, και των νομισματικών ισορροπιών. Ταυτόχρονα, Μέρκελ και Σόιμπλε εστιάζονται στο γεγονός ότι η δημόσια στήριξη για μέτρα διάσωσης με βάση τις δημοσκοπήσεις γίνεται κακώς, και σε βασικές εθνικές έρευνες κοινής γνώμης ο Σόιμπλε σημειώνει ότι, ενώ η στήριξη για τη Μέρκελ παραμένει σταθερή, η θέση της είναι λεπτή :.. συνειδητοποιεί ότι πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση του ευρώ χωρίς να καταστραφεί η εσωτερική πολιτική θέση της.
Έτσι, αν και η Μέρκελ έχει ταχθεί υπέρ του ενός όρου του προγράμματος αγοράς, άλλοι Γερμανοί ηγέτες έχουν επικρίνει τις προτάσεις του Ντράγκι .
Ο Σόιμπλε, πρόσθεσε ότι, η Μέρκελ και ο Ντράγκι συνεχίζουν να εργάζονται μαζί μυστικά , αλλά με όλους αυτούς τους παράγοντες, μια αποφασιστική συμφωνία στις 6 Σεπτεμβρίου είναι απίθανο να γίνει. (Την ίδια στιγμή σημειώνει η πηγή) Το σύνολο της κρίσης του ευρώ θα γίνεται ολοένα και ποιο εμφανή και θα καθοδηγείται από την εγχώρια πολιτική στα κράτη - μέλη. ( Σύμφωνα με την ίδια πηγή ), η Μέρκελ και η κυβέρνησή της επικεντρώνονται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία στις 12 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη της νέας ολλανδικής κυβέρνησης.
Με επικεφαλής της Δεξιάς (VVD ), αγωνίζεται εναντίον της αριστερός του Σοσιαλιστικού κόμματος (SP ) στις δημοσκοπήσεις. Το SP έχει δεσμευθεί να κυλήσει πίσω τα εγχώρια μέτρα λιτότητας και να αφήσει στην ΕΜΣ την διάσωσης της ΕΕ. (κατά την πηγή) Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων από τα τέλη του Αύγουστο με βάση το Ιντομαρτ Γφκ μια ολλανδική ομάδα έρευνας της αγοράς, ότι το VVD έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, που υποστηρίζεται από την υποβολή εκθέσεων από τη Γερμανική Πρεσβεία στη Χάγη, είναι πεπεισμένοι ότι η ολλανδική κυβέρνηση είναι απίθανο να πιέσει για μια ποιο λεπτομερή συμφωνία για το πρόγραμμα αγοράς και θα παραμείνει έτσι μέχρι να σχηματιστεί εφόσον αυτό είναι εφικτό μία δυνατή νέα κυβέρνηση. ( Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πηγή αυτή ), Ο Σόιμπλε παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
Αναφορικά με την Ελλάδα αναφέρει ότι ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας είναι απόλυτα σύμφωνος και συνδράμει με την οικονομική γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών επί των Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανίας και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Ενώ για την Ιταλία υπάρχουν ασάφειες διότι η ιταλική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, θα αγωνιστεί στις κάλπες σύντομα.
Η γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη αναφέρει ότι διάφορες έρευνες από συγκεκριμένα της ΣΒΚΓΙ - ΑΓΟΡΑ , μια ιταλική ομάδα έρευνας της αγοράς, δείχνουν ότι η προσωπική δημοτικότητα του Μόντι έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και ότι η κεντρώα συμμαχία του έχει ελαφρώς μικρότερη από πενήντα τοις εκατό υποστήριξη. Η Πρεσβεία και οι αξιωματικοί της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( BND Bunesnachtrichtendienst-) σε μυστικές έκθεσης τους και από άλλες διαφορετικές πηγές εσωτερικά αναφέρουν ότι ο Μόντι εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει σε πρόωρες εκλογές αυτό το φθινόπωρο, εν όψει των γενικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2013.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Ιταλία είναι απίθανο να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς μέχρι τις νέες εκλογές. Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι μετά τις ιδιωτικές μυστικές συζητήσεις, ο ίδιος πιστεύει ότι ο Ντράγκι συμμερίζεται αυτή την άποψη.
Ο Μόντι δεν θα επιβαρύνει τους συμμάχους του συνασπισμού του με ένα σχέδιο διάσωσης πριν από τις γενικές εκλογές. ( κατά την Πηγή Σχόλιο) Κατά την άποψη ενός ατόμου με άμεση πρόσβαση στα υψηλότερα επίπεδα της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΚΤ, μιλώντας υπό τον όρο της απόλυτης μυστικότητας, η Μέρκελ πιστεύει ότι Ντράγκι για τις 2 Αυγ ανακοίνωση και μετέπειτα δημόσιες δηλώσεις του έχουν ηρεμήσει τους επενδυτές χρέους από τους φόβους των ισπανικών και ιταλικών δεδομένων αφερεγγυότητας.
Από τις αρχές Αυγούστου, ιταλικές και ισπανικές αποδόσεις έχουν μειωθεί δραματικά από τα υψηλά τους τον Ιούλιο. Για τα Ισπανικά δύο ετών οι αποδόσεις έχουν μειωθεί από 6,5% σε 3,7% από τις 31 Αυγούστου. Οι αποδόσεις των διετών Ιταλικών έχουν μειωθεί από 5,1% έως 2,8%. Οι αποδόσεις των δεκαετών τίτλων χρέους έχουν δει παρόμοιες μειώσεις. Περαιτέρω, δημοπρασία ομολόγων την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία θεωρήθηκε από τους Γερμανούς ως επιτυχία, με συμμετοχή πάνω από € 7 Billion .
Τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία είναι προς σύντομη η στροφή ωριμότητας χρέους , ωστόσο η πλέον αποδόσεις ωριμότητα είναι σημαντικές:. Ο Σόιμπλε δήλωσε σε ιδιωτική συζήτηση ότι οι παρατηρητές του κλάδου βλέπουν το εύρω ς σε επτά τοις εκατό να είναι η βιώσιμο κατώφλι δανεισμού
Ο υπουργός πιστεύει, επίσης, ότι εφόσον οι αποδόσεις παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, η πίεση για άμεση δράση της ΕΚΤ θα παραμείνει σε σίγαση. (Σύμφωνα με την πηγή από πηγή με ευαίσθητη πρόσβαση ), Ο Σόιμπλε δήλωσε σε ιδιωτική συνάντηση ότι η πρόσφατη προσφορά παραίτησης του Βέιντμαν είναι πιθανό να πρόκειται για ένα τέχνασμα για να κερδίσει την διαπραγματευτική ικανότητα της ΕΚΤ Αυτό συνάδει με τις απόψεις που εκφράζονται σε ιδιωτικό επίπεδο συζητήσεις με ανώτερους συμβούλους προς Ντράγκι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις δημόσιες δηλώσεις του Βέιντμαν, ότι επιδιώκει να περιορίσει το πεδίο εφαρμογής της οποιασδήποτε συμφωνίας αγοράς χρέους. (Σύμφωνα με αυτό κατά την ευαίσθητη πηγή ), η πρόσφατη κίνηση να δώσει η ΕΚΤ ρυθμιστική εποπτεία όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι μέρος της μιας εκ
των προσπαθειών να κερδίσει την υποστήριξη του Βέιντμαν για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι η δημόσια αντίθεση του Βέιντμαν είναι μια προσπάθεια για να οδηγηθούν σε ένα σκληρό παζάρι για ένα νέο πρόγραμμα αγοράς και αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι να αποκτηθεί μία άμεση λεπτομερής σύμβαση.
Πηγή:http://www.scribd.com/doc/278631992
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html