Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Βασίλης Μηναΐδης: Τα ξενοδοχεία πρέπει να μείνουν στα χέρια των Ροδίων!




Αισιόδοξος παρά τα προβλήματα, εμφανίστηκε, σε δηλώσεις του, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Βασίλης Μηναΐδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη στους ντόπιους ξενοδόχους και επιχειρηματίες για τα κόκκινα δάνεια, ώστε να μη φύγουν τα ξενοδοχεία από τα χέρια των ροδίων.
Καταρχήν, ανέφερε ότι οι αφίξεις είναι λίγο πιο κάτω φέτος, κυρίως λόγω της ρωσικής αγοράς η οποία
αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα. Οι άλλες αυξομειώσεις των Ευρωπαίων διορθώθηκαν με επιπλέον εκπτώσεις των ξενοδόχων, όπως είπε. Αυτό σημαίνει ότι, στα έσοδα, οι ξενοδόχοι θα είναι πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι και το αν η πτώση θα φθάσει το 10% θα φανεί.
Για το πόσο θα επηρεάσει η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ την επόμενη σεζόν, ο κ. Μηναΐδης είπε ότι γενικά υπάρχει μία δυσκολία, έχουν αντιδράσει οι ξενοδόχοι οι οποίοι είχαν επαναπαυθεί ότι αυτό θα γινόταν του χρόνου και όχι τώρα. «Αυτό ήταν μία παραπλάνηση», είπε και ανέφερε ότι πολλοί ξενοδόχοι δεν έχουν αυξήσει το ΦΠΑ κατά 10% όπως θα έπρεπε και αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Στη συνέχεια, ο κ. Μηναΐδης είπε ότι, γενικά, λόγω των διεθνών εξελίξεων στην περιοχή μας, η Ελλάδα φαίνεται ότι μαζεύει τους περισσότερους ευρωπαίους πάλι, όπως και πέρυσι, δεδομένου ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και έτσι μένουν η Ισπανία και η Ελλάδα για να δεχθούν τον τουρισμό της Ευρώπης.
«Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα ‘ρθούνε», είπε, με το δεδομένο ότι δεν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις καθώς παραμένει μια ήσυχη περίοδος.
Όσο για το θέμα του ΦΠΑ είπε ότι όσοι ξενοδόχοι πρόλαβαν και το αύξησαν καλώς, όσοι δεν πρόλαβαν ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί.
Αναφέρθηκε, ακόμη, και στο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και, όπως είπε, πρέπει να τους βοηθήσουμε, και τους επιχειρηματίες της Ρόδου γενικά, να μην περάσουν τα ξενοδοχεία αυτά σε ξένες ιδιοκτησίες και γιατί είμαστε παραμεθόριοι αλλά και διότι έχουν παρασυρθεί από τον έντονο ανταγωνισμό που μας έχει ασκηθεί κυρίως από την Αίγυπτο και δεν μπόρεσαν ν’ αντέξουν, με αποτέλεσμα οι τιμές ήταν χαμηλές και δεν μπόρεσαν, σε πολλές περιπτώσεις, να αποπληρώσουν τα δάνεια.
«Πρέπει να ληφθεί μία μέριμνα για όσα ξενοδοχεία μπορούν με μία μεγάλη επιμήκυνση της περιόδου και με μείωση των επιτοκίων, να σωθούν μ’ αυτό τον τρόπο, γιατί βλέπετε ότι ένα ξενοδοχείο που φεύγει από τα χέρια των Ροδίων, ότι δυσκολεύεται στη συνέχεια να βρει το δρόμο του», είπε ο κ. Μηναΐδης.
Σχετικά με τα μηνύματα από τη ρωσική αγορά για το 2016, ανέφερε ότι σημάδια ανάκαμψης δεν έχουμε λόγω της χρεοκοπίας μίας μεγάλης αεροπορικής εταιρίας ρώσικης, η οποία έφερνε αρκετούς ρώσους και τώρα λένε ότι θα αντικατασταθεί από μία άλλη. Έτσι, δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί, ίσως παραμείνουν στα ίδια νούμερα ίσως, όμως, να έχουμε και μεγαλύτερη μείωση. Πάντως, όπως επεσήμανε, η μόνη αγορά για την οποία δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και αν θα είναι πάνω ή κάτω είναι η ρώσικη και ευχήθηκε να λυθεί και το Ουκρανικό ζήτημα γιατί, για εμάς, όπως είπε, η Ρωσία είναι πάντα δίπλα μας, έχουμε ιστορικούς δεσμούς και οι ρώσοι που έρχονται είναι κατενθουσιασμένοι με την Ελλάδα.
Σχετικά με το θαλάσσιο τουρισμό, καταρχήν ανέφερε ότι το γεγονός ότι σταμάτησε το καμποτάζ ήταν μία μεγάλη νίκη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά έχει μεταπτώσεις καθώς επηρεάζεται πολύ από τα διεθνή γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.
Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, σιγά-σιγά, θα βρει το δρόμο της η κρουαζιέρα και θα είναι ένας μόνιμος τρόπος διαφήμισης όλης της Ρόδου και επιπλέον ενίσχυσης της Παλιάς Πόλης καθώς δύο πόλεις πρέπει να ενισχυθούν στο νησί από την κρουαζιέρα, όπως είπε, η Παλιά Πόλη και η Λίνδος.
Όσο αφορά στο πρόγραμμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με τα κοινά πακέτα διακοπών σε Τουρκία και Ρόδο, είπε να ξεκινήσει και να δούμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων αυτών το χειμώνα, πως περνάνε στη Ρόδο.
«Ελπίζω να αποτελέσει μία αρχή», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση να ξεκινήσει έτσι ο χειμερινός τουρισμός της Ρόδου.
Ξεκάθαρο μήνυμα απο έναν Έλληνα που νοιάζεται για τον τόπο του ,.ΕΥΓΕ ΒΑΣΙΛΗ  Αk 

Πηγή : Μηναΐδης: Τα ξενοδοχεία πρέπει να μείνουν στα χέρια των Ροδίων | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html