Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Στην Ελλάδα της ανεργίας οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι.....



Ποιος όμως θα ασχοληθεί; Να φοβάσαι πλέον έναν λαό ξενοδόχων, μαγείρων, σερβιτόρων, σωματ-εμπόρων, φυλάκων, ξεναγών και ταξιδιωτικών πρακτόρων....
Στη Μύκονο λοιπόν η δεδομένη χρονική περίοδος, 20 ημέρες πριν το Πάσχα και την άφιξη χιλιάδων τουριστών, είναι η εποχή όπου στήνονται οι σύγχρονες Μανωλάδες. Είναι η περίοδος όπου διεκπεραιώνονται οι τελευταίες παραγγελίες προς τις κατασκευαστικές εταιρείες των Αθηνών για την αγορά προκατασκευασμένων οικίσκων, ειδικά διαμορφωμένων κοντέινερ, μέσα στα οποία θα φιλοξενηθούν εκατοντάδες Ελληνες και αλλοδαποί εν όψει και της φετινής τουριστικής σεζόν.
 \
Είναι πέρα για πέρα αποτροπιαστικό όταν ο υποψήφιος εργαζόμενος διαπιστώνει ότι κάποιες από τις πόρτες που χτύπησε για δουλειά και του είπαν ότι στο πακέτο των παροχών προσφέρεται δωρεάν διαμονή, στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας ανέφεραν εκ των υστέρων ότι η παροχή κατοικίας δεν αφορά τη διαμονή του σε κανονικό σπίτι αλλά σε κοντέινερ! Ναι, σωστά διαβάσατε, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον τελευταία για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Πρόκειται για κατασκευές από μεταλλικό σκελετό που έχουν τροποποιηθεί αναλόγως ώστε να μπορούν να χωρέσουν ανθρώπους και όχι εμπορεύματα. Πρόχειρες κατοικίες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέσα σε ελάχιστα τ.μ. από 4 έως 8 άτομα, ίσως και περισσότερα, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Κάποια από αυτά διαθέτουν κλιματισμό, καθώς παραδίδονται με τοποθετημένο το air condition, κάποια άλλα όμως δεν διαθέτουν ούτε καν αυτό.

Τα πιο σύγχρονα έχουν σύστημα αποχέτευσης και μια μικρή ντουζιέρα στο μέγεθος ενός κλουβιού, με τα νερά να πλημμυρίζουν τα μικροσκοπικά δωμάτια κάθε φορά που ανοίγει η βρύση.



Οι επιχειρηματίες που επιλέγουν τη μόνιμη λύση των κοντέινερ γλιτώνουν τα παχυλά ενοίκια που απαιτούν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στη Μύκονο. Ενδεικτικά, για ένα στούντιο των 35 τ.μ. τα ενοίκια κυμαίνονται από 5.000 έως 6.000 ευρώ τη σεζόν, δηλαδή μόλις για έξι μήνες - από τον Απρίλιο έως τα μέσα Οκτωβρίου. proto thema
 ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Η παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια για να έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα πληρώνεται από τα λεφτά όλων των φορολογούμενων Ελλήνων. Το ίδιο και οι επενδύσεις που έγιναν εκεί. Εμείς τις πληρώσαμε τότε και τώρα πληρώνουμε ακόμα και το βάψιμο και τις ανακαινίσεις, αυτοί δεν βάζουν φράγκο. Όλα γίνονται με ξένα, δανεικά και αγύριστα λεφτά. Όλη η Ελλάδα πληρώνει για να οδηγείται ο τουρισμός στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στη Μύκονο.......Εννοείται  η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο. Δεν κόβει σχεδόν κανένας τους αποδείξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html