με την οποία είχαμε ασχοληθεί.
Κινητό τηλέφωνο σε ταινία του 1938!
Υποτίθεται ότι σε αυτές τις φωτογραφίες εμφανίζονται γυναίκες να μιλάνε σε κινητό τηλέφωνο η πρώτη είναι από το 1938 και η άλλη από το 1928 από ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν.
Οι εικονιζόμενες όμως σε καμία περίπτωση δεν κρατάνε κινητό τηλέφωνο, θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγούσαν οι συνωμοσιολόγοι φαν τέτοιων θεωριών πως ήταν δυνατόν να μιλάνε εκείνη την εποχή σε κινητό τηλέφωνο, σε ποιο δίκτυο συνδέονταν, με τι κεραίες;
Δεν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο αλλά για ακουστικό βαρηκοΐας, η Siemens κατασκεύαζε τέτοια ακουστικά από το 1924.
http://voices.washingtonpost.com/celebritology/2010/10/the_siemens_1924_hearing_aid_a.html
Γυρίζουμε τώρα στην ιστορία με τον Mike Tyson, ας δούμε τι ισχυρίζεται.
Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με κάμερα πωλήθηκε το 2000, όμως οι σκεπτικιστές λένε ότι έχουν εντοπίσει ένα βίντεο με αγώνα πυγμαχίας του Mike Tyson από το 1995.
Το κλιπ φαίνεται να δείχνει έναν θεατή που στέκεται στην πρώτη σειρά, χρησιμοποιώντας ένα smartphone για να καταγράψει τον αγώνα του Mike Tyson με τον Peter McNeeley.
Θεωρητικοί της συνωμοσίας λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένας ανθρώπινος ταξιδιώτης του χρόνου από το μέλλον ή ένας εξωγήινος από έναν προηγμένο τεχνολογικό πολιτισμό – ενώ οι επικριτές λένε ότι θα πρόκειται για μία πρώιμη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα και ήταν ο αγώνας με τον μεγαλύτερο τζίρο στην ιστορία κατά τη διάρκεια του έτους και έγινε θέμα σε πολλά διεθνή πρωτοσέλιδα.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο YouTube το Σεπτέμβριο του 2015 και έκτοτε επανήλθε με άλλους θεωρητικούς συνωμοσίας που ψάχνουν για απαντήσεις.
To είδαμε katohika.gr, pronews.gr
Αν και από τις λήψεις είναι δύσκολο να διακρίνουμε τον ακριβή τύπο, σίγουρα δεν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο με κάμερα. Πρόκειται για κάποια ψηφιακή κάμερα της εποχής εκείνης, παράδειγμα η Casio QV 10 του 1995, με οθόνη στο πίσω μέρος και η Logitech Fotoman από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Kαι αφού είμαστε σε διάθεση time travel ας δούμε την πιο διάσημη φωτογραφία η οποία στη φαντασία των συνωμοσιολόγων αποτελεί άλλη μία απόδειξη χρονοταξιδιώτη, με τη συγκεκριμένη φωτογραφία και τους αστείους ισχυρισμούς που την συνοδεύουν είχαμε ασχοληθεί σε παλαιότερο άρθρο μας, δείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο.
Χρονοταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940 ;
Aν έπρεπε όμως να χρίσω κάποιον σημαιοφόρο για αυτή την θεωρία, αυτός θα ήταν ο John Titor, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε σε διαδικτυακά forums στις αρχές του 2000 και ισχυρίστηκε ότι είναι ένας αμερικανός στρατιώτης από το 2036, ο οποίος με εντολές της κυβέρνησης πραγματοποιούσε ταξίδια στο χρόνο για να φέρει εις πέρας αποστολές υψίστης σημασίας. Εδωσε μάλιστα και χρονολογίες για περιστατικά που υποτίθεται θα γινόταν, oι τελευταίοι Ολυμπιακοί αγώνες θα ήταν το 2004 και ένας εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπούσε στην Αμερική το 2008 κατά τη διάρκεια του οποίου η Αμερική θα χωριζόταν σε 5 περιφέρειες, ο πόλεμος θα τέλειωνε το 2015 όπου θα γινόταν και ένας σύντομος Γ παγκόσμιος πόλεμος. Αυτή ήταν εν συντομία η ιστορία του John Titor που τρέλανε το διαδικτυακά φόρουμ της εποχής εκείνης.
Ομολογουμένως οι προβλέψεις του, οι οποίες στην εποχή του (2036) ήταν ιστορικά πραγματικά γεγονότα, απέτυχαν οικτρά. Αυτό και μόνο φτάνει για να μπει και ο John Titor στη σφαίρα των Hoax, ακόμα μία καλοστημένη φάρσα.
Γιώργος Ζ.
http://ellinikahoaxes.gr/2016/05/15/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B3/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html