Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μέσα σε τέσσερα χρόνια αλλάξαμε πέντε Αρχηγούς Στρατού!

Ντροπή: Έχουν κάνει παγκόσμιο ρεκόρ που αποκλείεται να καταρριφθεί... (ΥΠΕΘΑ)
Ντροπή: Έχουν κάνει παγκόσμιο ρεκόρ που αποκλείεται να καταρριφθεί… (ΥΠΕΘΑ)
Αυτό δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα ευνομούμενου κράτους. Να αλλάζει κάθε 9,5 μήνες (κατά μέσο όρο) τον Αρχηγό του Στρατού. Κατέχουμε πλέον παγκόσμιο ρεκόρ που
αποκλείεται να καταρριφθεί από χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια το Στράτευμα άλλαξε πέντε αρχηγούς.
Τον πέμπτο επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρόλαβε, καλά καλά, να συμπληρώσει ούτε μήνα από την ορκωμοσία της.
Η τακτική αυτή εγκαινιάσθηκε το 2011 με την αποστράτευση ενός από τους ικανότερους στρατιωτικούς ηγέτες, τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, οι εντελώς ανεξήγητες καρατομήσεις συνεχίστηκαν με τους Αρχηγούς Ζιαζιά, Γκίνη και Τσέλιο ενώ την Τετάρτη τη νύκτα, που συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ -χωρίς να συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος-, αποστρατεύθηκε ο στρατηγός Χρ. Μανωλάς, ένας στρατηγός με πολύ καλή φήμη και δράση.
Παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στις τελετές παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΣ και του Αρχηγού ΓΕΑ
Και μόνο το γεγονός ότι στα 3,5 χρόνια που ηγείται των Ενόπλων Δυνάμεων ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έχουν αλλάξει πέντε αρχηγοί δείχνει τον παραλογισμό της πολιτικής εξουσίας και άντε να ισχυρισθεί κανείς ότι ήταν αναγκαίες επειδή οι αποστρατευθέντες αρχηγοί δεν ανταποκρίθηκαν επάξια στα καθήκοντά τους και όχι ως αποτέλεσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Είναι επίσης γεγονός ότι αυτές οι αλλαγές, όταν ο Αρχηγός ΓΕΣ δεν έχει προλάβει καν να ζεστάνει την καρέκλα του, κάθε άλλο παρά ενισχύουν το κύρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αλλά και του Αρχηγού.
Η ευθύνη ανήκει απευθείας και στους πρωθυπουργούς, οι οποίοι συγκαλούν και προεδρεύουν στο ΚΥΣΕΑ, αφού χωρίς τη δική τους συναίνεση δεν γίνεται καμιά αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γεννάται και το ερώτημα: Είναι δυνατόν να είναι τόσο αναλώσιμοι οι αρχηγοί επιτελείων, στους οποίους η πατρίδα έχει επενδύσει τόσα πολλά; Έτσι δεν είναι, κύριε πρωθυπουργέ;
paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html