Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Oργάνωση ''κάνει με τα κρεμμυδάκια'' γιά παρέλαση τον πρόεδρο ελλην. Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, με ανακοίνωση κι επιστολή στον Καμμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



(24 Mαρτίου 2015)
Σε εκτακτη σύσκεψη της επιτροπής δημοσίας τάξεως της Ομοσπονδίας μας που συνήλθε διαδικτυακώς την 10η πρωινή της Τρίτης 24 Μαρτίου 2015 και συμμετείχαν η διοικητικός γραμματεύς κ. Βενετία Βαλσαμάκη, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.

Βασίλειος Παπαυγερης, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Παύλος Κοτρότσιος ο ειδικός γραμματεύς και ταμίας  Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Ματαράγκας, ο κ. Παναγιώτης Δούκας πρόεδρος της Παγκόσμιας Πανκορινθιακής Ομοσπονδίας επιτετραμμένος της Επιτροπής Δημοσίας Τάξεως, ο κ. ο διευθυντής εκπαιδεύσεως κ. Γεώργιος Μανίκας, ο κ. Γεράσιμος Αμβροσιάτος εκπαιδευτικός σύμβουλος της επιτροπής δημοσίας τάξεως ο κ. Βασίλειος Περσέλης από την Εθνοφρουρά της Νέας Υόρκης, υπαστυνόμος κ. Κέβιν Οκάνορ συντονιστής δια την ασφάλεια  της παρελάσεως όλων των υπηρεσιών των ΗΠΑ,  ο προεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στυλιανός Μανής και απεφασίσθη όπως η Επιτροπή Δημοσίας Τάξεως προσφέρει τας υπηρεσίας της δια λογαριασμό του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC σε επίπεδο εμπιστευτικών πληροφοριών προς την Αστυνομική Υποδιεύθυνση του βορείου τμήματος του Μανχάταν που επιμελείται ο υπαστυνόμος Οκάνορ δια την ελληνική παρέλαση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης στην 5η λεωφόρο την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ως και τας εκδηλώσεις αυτής.
Αι ως άνω προσφερόμεναι εθελοντικαί υπηρεσίαι προσφέρονται εθελοντικά ως κοινωνικαί υπηρεσίαι από το CMP-DCM και το NRA ως και το HANC όπου ανήκει η Ομοσπονδία μας, και δεν προσφέρονται ως τα προγενέστερα έτη από το 1974 που συνδιοργανώνοντο με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης καθότι ο πρόεδρος αυτής κ. Πέτρος Γαλάτουλας αποποιήθηκε την ιστορική και ιδρυτική δημιουργία του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC υπό τον ιατρό κ. Ιωάννη Νάθενα και τον αείμνηστο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κ. Παπαδόπουλο  και δεν ανανέωσε την ιδιότητα της Ομοσπονδίας αυτού στο  HANC. Ως εκ τούτου ενημερώσαμε τας αστυνομικάς αρχάς δια τας αήθεις ενεργείας και προπηλακισμούς του κ. Γαλάτουλα προς τα μέλη αντιπροσωπείας της επιτροπής μας στας πανομογενειακάς συνελεύσεις της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο στην Αστόρια και τας μηχανορραφίας αυτού όπου σκοτειναί δυνάμεις προ έτους τον χρησιμοποίησαν δια την ίδρυση συνομοσπονδίας εθνικοτοπικών οργανώσεων που απώτερο σκοπό έχουν να περιορίσουν τη δύναμη του Ελληνισμού στας ΗΠΑ σε επίπεδο εθνικοτοπικών οργανώσεων και μόνο, και αποκλείοντας οργανώσεις αθλητικάς, πολιτισμικάς, καλλιτεχνικάς κτλ να συμμετάσχουν εις τα κοινά, ως και θρησκευτικάς ομάδας διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων και θρησκειών.
Το σατανικό σχέδιο το οποίο ο κ. Γαλάτουλας εκτελεί δια λογαριασμό σκοτεινών δυνάμεων τας οποίας καταγγείλαμε εις τας αρχάς, έκαμαν τον κ. Γαλάτουλα να καλέσει προέδρους ομοσπονδιών δια να συζητήσουν και μόνο πως θα βοηθήσουν τη γενέτειρα Ελλάδα ενώ ο πραγματικός τους σκοπός ήτο να γίνει ιδρυτική διακήρυξη συνομοσπονδίας εθνικοτοπικών οργανώσεων υπό την προεδρία αυτού υποστηριζόμενος επίσης από μέσα μαζικής ενημερώσεως που θα συνάψουν συναλλαγάς με τον ως άνω.
Ο παριστάμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων Σικάγου και πρόεδρος των οργανώσεων Ζακυνθίων στας ΗΠΑ ως και ταμίας του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλιου κ. Βασίλειος Ματαράγκας κατείγγειλε δημόσια παρουσία των παρευρισκομένων συνέδρων-εκπροσώπων  ομοσπονδιών τας παρανόμους ενεργείας ως και τα σχέδια αφομοιώσεως του Ελληνισμού και απεχώρησε από την παράνομη συνεδρίαση (δια ευνοήτους λόγους την ομοσπονδία μας ο κ. Γαλάτουλας δεν την ενημέρωσε δια την παράνομη αυτή σύναξη).
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι την 19η Φεβρουαρίου 2015 απεστάλη από την επιτροπή μας διαδικτυακώς και επεδόθη προσωπικώς προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γαλάτουλα, τον συντονιστή της παρελάσεως κ. Ηλία Τσεκερίδη , τον αναπλρωτή συντονιστή της παρελάσεως κ. Βασίλειο Γκουρνέλο, επιστολή δια της οποίας επιβεβαιώσαμε εγγράφως την υπόσχεσή μας προς τον κ. Γαλάτουλα της 13ης Δεκεμβρίου 2014 παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του HANC στην αίθουσα “Μίνωας” στην Αστόρια ότι η επιτροπή μας δια του HANC θα προσφέρει   εθελοντικώς τας υπηρεσίας της. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που την περυσινή παρέλαση παρότι εγγράφως δηλώσαμε συμμετοχή δίδοντας ιδιοχείρως το έντυπο της συμμετοχής μας με επισυναπτόμενη ταχυδρομική επιταγή των 100 δολαρίων (αρ. 21907900192) η οποία και εξαργυρώθηκε από την ομοσπονδία, εσκεμμένως δεν μας συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα της παρελάσεως όπου ο κ. Γαλάτουλας ήτο ο αρμόδιος γραμματεύς. Εφέτος, κατά την πανομογενειακή της 12ης Μαρτίου 2015, εδόσαμε την έντυπο συμμετοχή μας με συμβολική ταχυδρομική επιταγή των 100 δολαρίων, όπου λάβαμε από τον ταμία της ομοσπονδίας την υπ αριθμ. 1032 απόδειξη μη γνωρίζοντας ότι και την εφετεινη χρονιά θα πράξει το αυτό από τη θέση του προέδρου.
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη και φιλέλληνες της Επιτροπής δημοσίας τάξεως της Ομοσποανδίας μας που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες εθελοντικώς μεσω της επιτροπής μας και του  HANC σε επίπεδο εμπιστευτικών πληροφοριών προς τας αστυνομικάς αρχάς της πόλεως της Νέας Υόρκης, Πολιτειακών και Ομοσπονδιακών υπηρεσιών δια την παρέλαση της 29ης Μαρτίου και τας συναφείς εκδηλώσεις αυτής,  να δηλώσουν τηλεφωνικώς συμμετοχή στο τηλέφωνο 19173990394 στον κ. Στυλιανό Μανή και εφόσον επιλεγούν δια συγκεκριμμένες προσφερόμενες υπηρεσίες θα ενημερωθούν που θα παρευρεθούν έχοντας μαζί των την άδεια οδηγήσεως των και δύο φωτογραφίες διαβατηρίου έγχρωμες.
Η επιτροπή μας ενημέρωσε τας διπλωματικάς αρχάς Ελλάδος και Κύπρου στας ΗΠΑ, ως και τας κυβερνητικάς και στρατιωτικάς αρχάς , πολιτικά κόμματα, το έγγραφο το οποίο σας παραθέτουμε αυτούσιο ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον στρατιωτικό μας ακόλουθο ΑΚΑΜΟ στη Γουάσιγκτον συνταγματάρχη κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο ως και τους επιτελείς αυτού.

.....................................

Αξιότιμο κ. Πάνο Καμένο
Υπουργό Εθνικής Αμύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας
                      
              Σεβαστέ μας κ. Υπουργέ,
    Με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στο πρόσωπό σας  δια το έργο το οποίο επί σειρά ετών επιτελείτε στην Ελλάδα μας  και δια την προβολή του Ελληνισμού γενικότερα, συγχαίροντάς σας επιπλέον δια την επιλογή σας ως επί τιμή τελετάρχου στην Ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης την 29η Μαρτίου 2015.
    Η Ομοσπονδία μας , επιτετραμμένο όργανο δια την δημόσια τάξη του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC υπό την προεδρία του κ. Παύλου Κοτρότσιου, αναλαμβάνει επικουρικώς και βοηθεί την Αστυνομική Διεύθυνση του βορείου τμήματος του Μανχάταν της Νέας Υόρκης την οποία διευθύνει ο υπαστυνόμος Κέβιν Οκάνορ τηλ. 0012126781880 (κάτω από τον οποιον όλαι αι Αστυνομικαί Υπηρεσίαι των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών των ΗΠΑ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, και της πόλεως της Νέας Υόρκης τελούν κάτω από τον συντονισμό και οδηγίες αυτού εις την παρέλαση).
    Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015  στην Πανομογενειακή συγκέντρωση της επιτροπής παρελάσεως ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης που διοργανώνει την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο κατ' έτος, πληροφόρησε την Ομογένεια ότι θα παραστείτε προσωπικώς εις την παρέλαση συνοδευόμενος από τον Αντιστράτηγο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκο, ουχί μόνον εις την παρέλαση αλλά και στας εκδηλώσεις αυτής (ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σας τιμήσουν με ειδικό βραβείο το οποίο τελεί υπό 'εγκριση του συμβουλίου του, ουχί κατά την επίσημο παρουσία σας το Σάββατο 28 Μαρτίου εις το ξενοδοχείο Χίλτον που διοργανώνει η Ομοσπονδία όπου και θα παραστείτε αλλά θα σας τιμήσουν το εσπέρας της ιδίας ημέρας της παρελάσεως στα γραφεία της Ομοσπονδίας ή την επομένη ημέρα Δευτέρα 30 Μαρτιου όπου είθισται να επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο και το Ελληνικό Προξενείο ο Αρχηγός της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπίας).
    Η Ομοσπονδία μας και τα μέλη της Επιτροπής Δημοσίας Τάξεως αυτής, Έλληνες και φιλέλληνες, αναλαμβάνουν την προστασία της Προεδρικής Φρουράς, της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπίας όπου ηγείστε ουχί μόνο εις την παρέλαση αλλά και στας εκδηλώσεις αυτής. Αι προσφερόμεναι υπηρεσίαι των μελων της Επιτροπής Δημοσίας Τάξεως της Ομοσπονδίας μας προσφέρουν εθελοντικά τας υπηρεσίας των εκπαιδευόμενοι καταλλήλως από την Εθνική Υπηρεσία Σκοπευτικής Αγωγής των ΗΠΑ (CMP-DCM), η οποία τελεί υπό την προστασία του Αμερικανικού Κογκρέσου και του Υπουργείου Εθνική Αμύνης των ΗΠΑ.
    ΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ αν κατά την ώρα της παρελάσεως από την μεριά του Σεντραλ Πάρκ κάποιος με καλάσνικοφ βάλει εναντίον τους, διδοντας τους οδηγίες τι θα πρέπει να πράξουν.
    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ  πως θα αποφύγει προπηλακισμούς ή επιθέσεις εναντίον του από οιονδήποτε καθότι αι Αμερικανικαί Υπηρεσίαι που προστατεύουν το πρόσωπό σας οι γνωσεις των ελληνικών δεν ειναι ανεπτυγμέναι.
    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ το ότι επειδή η Ελλάς συμμετέχει ενεργώς μέσω του ΝΑΤΟ στην καταπολέμηση των φανατικών ισλαμιστών λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μετρα  συνεργαζόμενοι με τας αστυνομικάς υπηρεσιας στας ΗΠΑ δια να αποφύγουμε τυχόν καταστάσεις ουχί μόνον κατά την παρέλαση αλλα και στας εκδηλώσεις αυτής όπου παρίσταται και η Προεδρική Φρουρά.
    Θέλουμε επίσης να σας πληροφορήσουμε το ότι ο νυν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πέτρος Γαλάτουλας 'εχει παραπεμφθεί να δικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τη σύζυγό του Σοφία  ως και τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του 2013 όπου ήτο γραμματεύς ταυτοχρόνως με την ιδία κατηγορία, Θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι δια πολλά έτη επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας ήτο επιτετραμμένος αυτής ως υπερνομάρχης δια τα Ηνωμένας Πολιτείας, άμα δε την αλλαγή διακυβερνήσεως της Χώρας από τον κ. Αντώνιο Σαμαρά αντικατεστάθη ως εκπρόσπος της Νέας Δημοκρατίας δια τας ΗΠΑ. ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ μυστικώς σχέσεις συνεργαζόμενος σε ώρες που απουσιάζουν οι συνεργάτες του (τα ονοματα των οποίων και τας κινήσεις αυτών έχει εις την διάθεσή σας η Επιτροπή μας) , τοιουτοτρόπως δε προσπαθεί  να εκδικηθεί τους συμβούλους Αντωνίου Σαμαρά, κάμνοντας τα “γλυκά ματια” στο πρόσωπό σας , χρησιμοποιώντας άτομα από τας ΗΠΑ οι οποίοι σας πλευρίζουν.
    Ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μείζονος Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος Διαμαντίδης ως και ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Χρήστος Βουρνάς κατέθεσαν στον πολιτειακό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ενόρκως αγωγή δια ξέπλυμα χρήματος στο πολιτειακό δικαστήριο του Κουίνς υπ' αριθμ. 705407/2013 υπόθεσις HARMONICA.  Συμφώνως με την νομοθεσία επιβάλλεται στον κατηγορούμενο Πέτρο Γαλάτουλα να αντικρούσει ενόρκως και εγγράφως μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου στο δικαστήριο τας κατηγορίας που του έχουν προσάψει, όπερ και εγένετο. Το δικαστήριο απέρριψε τας αιτιάσεις- απολογία του κ. Πέτρου Γαλάτουλα μεσω του αντικλήτου αυτου και επίκειται το δικαστήριο να ορίσει δικάσιμο παραπέμποντας τον κ. Γαλάτουλα, την σύζυγό του και τα περισσότερα μέλη του παλαιού διοικητικού συμβουλίου τα οποια επανεξελέγησαν και στο τωρινό διοικητικό συμβούλιο, δια να δικαστούν σε ποινές καθήρξεως για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή να αθωωθουν.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΕΘΑ τι μέλει γενέσθαι αν κατά την εβδομάδα των εκδηλώσεων της παρελάσεως ή κατά την παρέλαση προσδιορισθεί η δίκη και από τα προκυπτονται στοιχεία δαταχθεί κράτησις των μέχρι το τέλος της δίκης. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΑΣ να είσθε προσεκτικός στην επικοινωνία με τον κ. Γαλάτουλα και τυχόν μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυτού, ή ατόμων που σας έχουν πλευρίσει δια λογαριασμό του. Δύνασθαι να επικοινωνήσετε οιαδήποτε ώρα με τον πρόεδρό μας κ. Στυλιανό Μανή (Steven Manners) στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο 0019173990394 δια περισσοτέρας πληροφορίας αι οποίαι δεν γράφονται ηλεκτρονικά. Ο κ. Στυλιανός Μανής διετέλεσε στην Φιλελλήνων στην ΕΡΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια επιτετραμμένος του γραφείου τύπου της ΕΡΕ επί γενικού διευθυντού Αστέριου Χατζηδίνα.
Σας επισυνάπτω επίσης τας ενόρκους καταθέσεις του πρώην προέδρου κ. Διαμαντίδη και πρώην αντιπροέδρου κ. Βουρνά στο δικαστήριο δια την πλήρη ενημέρωσή σας.
Υπηρεσιακώς επικοινωνήσαμε με τον διοικητή της Προεδρικής Φρουράς Αντισυνταγματάρχη Αριστείδη Ηλιόπουλο ο οποίος θα ηγηθεί τη διμοιρίας των Ευζώνων κατά την παρέλαση στη Νέα Υόρκη , τον οποίο ενημερώσαμε δια τα ως άνω ενημερώνοντας ταυτόχρονα την γραμματεία των υπασπιστών της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπό την αρχηγία του Αντιπτεράρχου κ. Μαντήλη ως και της γραμματέως αυτού. Επίσης και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούσης με τον οποίον η επιτροπή μας διατηρεί και ανταλλάσσει σκέψεις από την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε επιτετραμμένο της Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Η Επιτροπή μας ειχε ενημερώσει τον επί των Δημοσίων Σχέσεων Εδεσιμολογιώτατο Πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2013 δια την βαρύνουσα δικογραφία εις βάρος του κ. Πέτρου Γαλάτουλα της συζύγου αυτού και των περισσοτέρων μελών του προηγουμένου διοικητικού συμβουλίου οι οποίοι συμμετέχουν και στο τωρινό διοιητικό συμβούλιο, να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο Τρακατέλη δια την υπόθεση HARMONICA που κατηγορούνται , συνιστώντας εις αυτόν δια του προέδρου μας κ. Στυλιανού Μανή να εισηγηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να αποστείλει βοηθό Επίσκοπο την επομένη ημέρα Κυριακή 13 Δεμεβρίου του 2014  να τους ορκίσει δια να μην εκτεθεί ο ίδιος. Ο πατήρ Καρλούτσος υπεσχέθη στον πρόεδρό μας ότι θα ενημερώσει παραυτα τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν γνωρίζουμε εάν ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ή δια λόγους εντολών άνωθεν δεν το έπραξε, καθότι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2014 ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος όρκισε τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα κα το καινούργιο συμβούλιό του του οποίου τα περισσότερα μελη τελούν υπό κατηγορία εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια. Μετά το πέρας της ορκομωσίας ο πρόεδρός μας κ. Στυλιανος Μανής ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο την συνομιλία που είχε με τον πατέρα Καρλούτσο και ο Αρχιεπίσκοπος απεκκρίθη σ αυτόν ότι ο πατήρ Καρλούτσος δεν του ανέφερε απολύτως τίποτε. Ως εκ τούτου η Επιτροπή μας ενημέρωσε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητριου Αστορίας πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο δια τα τεκτενόμενο και δια την εντολή την οποίαν σας αποστέλλουμε , και την οποία η επιτροπή μας θα την δώσει στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο κατά την εμφάνισή του στην πρώτη πανομογενειακή της παρελάσεως όπου θα παραστεί πιστεύοντας ότι “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”. ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΙΟΤΡΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΣ ΗΠΑ   πραγματοποίησαν το εσπέρας του περασμένου Σαββάτου 7 Μαρτίου συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια χρησιμοποιώντας  τον  υπόδικο κ. Πέτρο Γαλάτουλα ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ δια τη δημιουργία συνομοσπονδίας εθνικοτοπικών σωματείων (ώστε να αποκλείσουν τας μη εθνικοτοπικάς οργανώσεις του Ελληνισμού να συμμετάσχουν στα κοινά και να περιοριστεί στο “μαγαζάκι” των εθνικοτοπικών οργανώσεων και μόνο). Η εκδήλωσις – φιάσκο επερατώθη ατυχέστατα με επεισόδια και φραστικούς διαξιφισμούς που θα προκαλέσουν τον γελωτά σας, όταν πληροφορηθείτε τα τεκτενόμενα από την Επιτροπή μας κατά την έλευσή σας. Τα ονόματα και οι κινήσεις των κύκλων αυτών θα σας δοθούν εγγράφως κατά την επίσκεψή σας ώστε να ενημερώσετε την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και του Αρχηγούς των Πολιτικών Κομματων άμα τη επιστροφή σας στη γενέτειρα.
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε επίσης το ότι παρότι ο πρόεδρος κ. Γαλάτουλας πληροφορούσε στις πανομογενειακές ότι η δεξίωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία πριν την παρέλαση δια την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, επιφανών Ελλήνων, εκπροσωπων Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, που διοργανόνετο επί σειρά ετών  στο ξενοδοχείο Πιέρ στους 61 δρόμους και 5η Λεωφόρο, όπου και παρευρίσκετο η αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων και τιμητικώς  μετά τη δοξολογια ελάμβανον μέρος και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ο κ. Γαλάτουλας ανακοίωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι η δεξίωσις θα πραγματοποιηθεί στο Χάρμονυ Κλάμπ (Harmonie Club 4 East 60 street New York, NY 10022 tel. 2123557400). Η Επιτροπή μας επικοινώνησε με το κλαμπ και έκανε επιβεβαίωση ότι ο κ. Γαλάτουλας υπέγραψε συμβόλαιο για κοντινένταλ μπρέκφαστ για 150 άτομα καθήμενα, ενώ ταυτοχρόνως  η αίθουσα μπορεί να δεχθεί επιπλέον 50 άτομα ορθίους συμφώνως με τους κανονισμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η Επιτροπή μας επικοινώνησε την περασμένη Πέμπτη και ενημέρωσε τον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς κ. Αριστείδη Ηλιόπουλο τηλεφωνικώς εις τας Αθήνας ως και τον επιτετραμμένο Στρατιωτικό Ακόλουθο στη Γουάσιγκτον κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλο (τηλ.12022344705) ο οποίος ενημερώθη προσωπικώς από τον πρόεδρος μας κ. Στυλιανό Μανή το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχειο Κάπιταλ Χίλτον στην Γουάσιγκτον, τους οποίους ο κ. Γαλάτουλας δεν τους είχε ενημερώσει για την αλλαγή. Ενημερώσαμε επίσης δια της γραμματέως αυτού κ. Μαρίας Αρβανίτη (τηλ 20293913110) τον Πρέσβη μας στην Γουάσιγκτον κ. Χρίστο Παναγόπουλο δια τας υφισταμένας αλλαγάς ως και δια το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής εις τον οποίον θα κοινοποιήσουμε την παρούσα επιστολή.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσης το ότι υπάρχουν συγκεκριμμένες πληροφορίες όπου εμφαίνεται να παρασύρουν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος δια την χρησιμοποίηση και κατ' ακολουθία εμφάνιση τιμητικού αγήματος της Προεδρικής Φρουράς σε ιδιωτική επιχείρηση. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου να μην υποπέσει ο κ. Υπουργός παρασυρόμενος εις το ολίσθημα καθότι ανταγωνιστικαί επιχειρήσεις καραδοκούν να τον εκθέσουν (πράττοντας το καθήκον μας ενημερώσαμε υπηρεσιακώς τον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς εις τας Αθήνας και τον επιτετραμμένο ΑΚΑΜΟ στη Γουάσιγκτον).
Η απουσία της πλειονότητος των  διετελεσάντων προέδρων της ομοσπονδίας  και  συντονιστών των παρελάσεων (πχ Ντίνος Ράλλης, Κωσταντής Λαμπράκης) από τας εκδηλώσεις είναι έκδηλος, οι οποίοι συνέστησαν στον κ. Γαλάτουλα να απέχει προσωρινώς από τα καθηκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Αμερικανική δικαιοσύνη δια το πρόσωπό του. Τυμπανοκρουσίες δε του ιδίου και φίλων αυτού στα μαζικά μέσα ενημερώσεως από την  περασμένη χρονιά το ότι είχαν περίσευμα πλέον του μισού εκατομμυρίου δολαρίων και λόγω των σκανδάλων που κυκλοφορούν οι ομογενείς δεν έχουν αναταποκριθεί  στο ταμείο της παρελάσεως τα έσοδα της οποίας είναι μόνο το 20% του προϋπολογισμού.
Διατελούμε με εκτίμηση στο πρόσωπό σας.”

.....................................

Ο ειδικός γραμματεύς και ταμίας του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC κ. Βασίλειος Ματαράγκας  θέτει δημοσίως προς ενημέρωσή σας τα ακόλουθα:
Στο ξενοδοχείο Capital Hilton στη Γουάσιγκτον στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2014 έγινε το ετήσιο πρόγευμα  του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου  ΑΗΙ εις το οποίο οι Πρέσβεις Ελλάδος και Κύπρου ενημερώνουν τους συνεδρους, και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως δια τα εθνικά θέματα Ελλάδος και Κύπρου.
Ο Διοικητικός Γενικός Γραμματέας του ΑΗΙ κ. Νίκος Λαρυγγάκης καλωσόρισε τους συνέδρους και παρουσίασε τους παρευρισκομένους Πρέσβεις Ελλάδος κ. Χρίστο Παναγόπουλο και Κύπρου κ. Σακαλή. Ο κ. Λαρυγγάκης ανέγνωσε εν συντομία τα βιογραφικά των Πρέσβεων λέγοντας στο ακροατήριο ότι μετα την ενημέρωση την οποία θα κάνουν οι  Πρέσβεις, θα δέχθούν συγκεκριμμένες ερωτήσεις από το ακροατήριο. Εν συνεχεία, ο κ. Λαρυγγάκης έδωσε το βήμα στον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Παναγόπουλο ο οποίος ομίλησε εκφράζοντας τις σκέψεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και της νέας κυβερνήσεως της Χώρας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η γενέτειρα θα αποτρέψει παντιοτρόπως την είσοδο εις το ΝΑΤΟ της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το όνομα Μακεδονία. Ανέφερε επίσης ότι είναι πρέπον να δεσμευθεί η Τουρκία από τις συμμαχικές δυνάμεις να σταματήσει τις στρατιωτικές της προκλήσεις προς τη γενέτειρα και την Κύπρο δια να δύναται να υπολογίσει την είσοδό της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ανέφερε δε, ότι επισκέψεις κυβερνητικών εκπροσώπων στην Κύπρο και στο Ισραήλ ενισχύουν την πολιτική της γενέτειρας και της Κυπριακής Δημοκρατίας δια να υπάρξει ειρήνη στα Βαλκάνια.
Τον λόγο έλαβε εν συνεχεία ο Πρέβης της Κύπρου εις τας ΗΠΑ και τον Καναδά, ο οποίος συμπλήρωσε μονολεκτικά ότι συμφωνεί με τον προλαλήσαντα Πρέσβη της Ελλάδος σε όλα τα θέματα, τονίζοντας με έμφαση τη δυνατότητα που δημιουργείται με τις διπλωματικές επαφές Ισραήλ Κύπρου και Ελλάδος ώστε να υλοποιηθεί η εξώρυξις πετρελαίου και να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων. Εν συνεχεία εδέχθησαν ερωτήσεις από το ακροατήριο   όπου και εδώθη ο λόγος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυνηγετικής,  Σκοπευτικής και Αλιευτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ κ. Στυλιανό Μανή ο οποίος είναι επιτετραμμένος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC διά τη δημόσια τάξη. Απευθυνόμενος στην ελληνική γλώσσα ο κ. Μανής προς τους κ.κ. Πρέσβεις ερώτησε τα ακόλουθα: “Γνωρίζουμε όλοι ότι το κράτος των Σκοπίων είναι ο τόπος ταφής πυρηνικών αποβλήτων της Ευρώπης και είναι γνωστό και κοινό μυστικό ότι από τα ναρκωτικά που παράγονται στην τεχνιέντως αποκαλούμενη δημοκρατία , καλύπτουν τα έξοδά των οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως . Στο σημείο αυτό ο συντονιστής κ. Λαρυγγάκης ζήτησε από τον κ. Μανή να εκφραστεί στην αμερικανική γλώσσα καθότι η πλειονότης των δημοσιογράφων ομιλούσαν αγγλικά. Ο κ. Μανής απήντησε ότι θα εκφράζεται και στις δύο γλώσσες ταυτόχρονα και επανέλαβε εις την αγγλική γλώσσα την εισήγησή του. Συνεχίζοντας δε, ανέφερε ότι η Τουρκία έχοντας λάβει τας σχετικάς αδείας από τα αρμόδια υπουργεία δια τη δημιουργία διώρυγας (πανομοιότυπης του Παναμά και του Σουέζ) και χρηματοδοτούμενη δια περιβαλοντικούς λόγους από τα Ηνωμένα Έθνη και τας ΗΠΑ είναι έτοιμη να θέσει τα σχέδιά της σε λειτουργία και να δημιουργήσει το κανάλι στην περιοχή του Γαλατά. “Και ερωτώ ευθέως κ. Πρέβεις” τόνισε ο κ. Μανης, “μήπως είναι συμπαιγνεία Ρωσιας και Αμερικής , ώστε να τεμαχίσουν την Τουρκία , όπου θα αναγκαστεί η Ρωσία να επέμβει στρατιωτικώς δια την ελευθέρα διέλευση των πλοίων της, τοιουτοτρόπως δε, δια την ανοικοδόμησή της να της πάρουν τα δανεικά πίσω που επι σειρά ετών λυμαίνεται από Ελλάδα Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τρίτη και τελευταία ερώτησίς μου” ανέφερε ο κ. Μανής “είναι ότι όταν μετά το πέρας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι νικήτριες δυνάμεις μοίρασαν τον κόσμο, και με τη συναίνεση του Βρετανού πρωθυποθυργού Ουίσταν Τσώρτσιλ, του εκπροσώπου της Ρωσίας στρατάρχου Στάλιν, και του Αμερικανού Προέδρου Ρούσβελτ εδώθησαν εις τη γενέτειρα τα Δωδεκάνησα τα οποία επί σειρά ετών ελυμαίνοντο οι Ιταλοί. Επειδή η συμφωνία η οποία υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΥΠΕΡ η οποία έληγε το 2013 όπου ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Παπαδήμος δεν την κατήγγειλε ως ανενεργό και δεν υπέγραψε πράξη ανανεώσεως αυτής συμφώνως τις διατάξεις της συμβάσεως ανενεώθη αυτοδικαιως δια μία εικοσιπενταετία και τοιουτοτρόπως λήγει με το διεθνές δίκαιο το 2038. Κατ' ακολουθία” δήλωσε ο κ. Μανης “οι τυμπανοκρουσίες το ότι η Τουρκία κάνει έρευνες δια εξώρυξη πετρελαίου στα Δωδεκάνησα και στα σημεία τα οποία εμπίπτουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και ταυτοχρόνως ανήκουν στα Δωδεκάνησα οι εξαγγελίες πολιτικών κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου δια τη  εξώρυξη πετρελαίου στα  ως άνω σημεία είναι ανυπόσταται” και με τα λόγια αυτά επεράτωσε τις ερωτήσεις του.
Απαντώντας ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η προσωπική του γνώμη είναι ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότης η δημιουργία διώρυγος στο Βόσπορο να είναι πράγματι παγίδα δια να τιμωρηθεί η Τουρκία δια την επιθετική της πολιτική σε χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ δια τη σύμβαση Κούπερ ανέφερε ότι δεν είναι εν ισχύ. Απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στις αιτιάσεις του κ. Μανή διά την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ενώ τόνισε ότι είναι υπερήφανος δια τις δημόσιες σχέσεις με την Κύπρο και το Ισραήλ δια τη δημιουργία ασφάλειας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Εγερθείς ο κ. Μανής απήντησε ότι μέχρι και τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου το πραγματικό όνομα των Βαλκανίων ήτο Χερσόνησος του Αίμου  και ο ποτεμός Δούναβης ελέγετος επίσης Ίστρος, και ως δια μαγείας σκοτεινές δυνάμεις τους άλλαξαν τα ονόματα. Ο Πρέσβης της Κύπρου συνέναισε μονολεκτικώς στα ειπωθέντα από τον κ. Παναγόπουλο και τόνισε ότι είναι υπερήφανος δια τη συνεργασία της κυβερνήσεώς του με τας Ισραηλιτάς Αρχάς.
Εν συνεχεία, μετά από ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων επερατώθη  η διάρκεια του προγεύματος καθότι οι κ. Πρέσβεις είχαν ειλημμένες υποχρεώσεις. Πριν την αναχώρησή του ο Πρέσβης της Κύπρου συνεχάρη τον κ. Μανή δια την παρουσία του και την ορθή διατύπωση των ερωτήσεών του λέγοντάς του ότι η πλειονότης έχει άγνοια της συμβάσεως Κούπερ.
Εν συνεχεία επηκολούθησε συνεδρίασις του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου όπου συμμετείχε και ο νέος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ κ. Δημήτρης Χατζής ο οποίος έθεσε το πρόσωπό του να υπηρετήσει το Ελληνοαμερικανικό Εθνικο Συμβούλιο το οποίο τον εξέλεξε πρώτο αντιπρόεδρο παμψηφεί.
Ο κ. Χατζής της Παμμακεδονικής βρήκε τη νομική φόρμουλα να επικοινωνήσει με το Λευκό Οίκο και να υποβάλει αίτηση προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να απευθυνθεί στον Αμερικανικό λαό δια τα δίκαια της Μακεδονίας μας εάν συγκεντρώσουμε εκατό χιλιάδες υπογραφές σε τακτή ημερομηνία. Τοιουτοτρόπως στας παρελάσεις Φιλαδελφείας, Νέας Υόρκης, Σικάγου κτλ θα υπάρξουν άτομα τα οποία θα ζητήσουν από ομογενείς και φιλέλληνες να υπογράψουν προσωπικώς ή να τους συστήσουν να υπογράψουν το σχετικά έντυπο ηλεκτρονικώς ώστε να αποσταλούν στο Λευκό Οίκο εμπροθέσμως δια να δυνηθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα να εκδόσει διοικητική ανακοίνωση στον Αμερικανικό λαό δια την υποστήριξη του εθνικού μας θέματος.
Όπως ανακοίνωσε   η κ. Θεοπίστη Ελένη Πασχαλάκη υπεύθυνος δια θέματα Μακεδονίας Θράκης θα επικοινωνήσει με τους εν Ελλάδι διαμένοντας Αμερικανούς πολίτες να υποβάλουν ηλεκτρονικά την ως άνω αίτηση δια την Μακεδονία μας ενώ θα εισηγηθεί στο πρώτο μηνιαίο τακτικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας την διενέργεια συλλογής υπογραφών δια λογαριασμό του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ δια το θέμα της αποκαταστάσεως και διαβιώσεως του εγκλείστου Πατριάρχου Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα ώστε να δυνηθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα να απευθυνθεί στον Αμερικανικό λαό.
Κατά την κοπή της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας την οποία έκανε ο συμποσιάρχης κ. Γεράσιμος Αμβοσιάτος ο οποίος και εδεξιώθη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους επισκέπτας ανακοίνωσε τας ημερομηνίας των σκοπευτικών ασκήσεων στας ΗΠΑ αι οποίαι συνεχίζονται την 26η Απριλιου, την 17η Μαϊου, την 21η Ιουνίου, την 18η Οκτωβρίου και την 9η Νοεμβρίου 2015 Κυριακάς στας 12.00 το μεσημέρι στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον στο Λόγκ Άηλαντ της Νέας Υόρκης.
Ο Γραμματεύς της Ομοσπονδίας μας κ. Σπυρίδων Χριστοφοράτος ανεφέρθη στην προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία να εκπαιδεύει στην περιβαντολογική αγωγή εφήβους και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών στας νέας μεθοδολογίας της σκοπευτικής αγωγής ενώ επεδόθησαν υπό του κ. Χριστοφοράτου τιμητικά διπλώματα στους παρευρισκομένους που υπηρέτησαν στη δημόσια τάξη στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο το περασμένο έτος ως και σε όσους εβοήθησαν ως εκπαιδευταί στας σκοπευτικάς ασκήσεις της Ομοσπονδίας.
Ο ταμίας της Ομοσπονδίας μας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε δημοσίως την βραβευθείσα δια τη συμμετοχή της στας σκοπευτικάς ασκήσεις δια την εκπαίδευση του γυναικείου φύλου κ. Μαρία Σκοπελίτου Χάλαρη ότι η Ομοσπονδία ενεργεί μεθοδικά δια την προώθηση του θέματος του αδελφού αυτής Πατριάρχου Ειρηναίου των Ιεροσολύμων.
Ο κ. Παναγιώτης Δούκας , επιτετραμμένος των κοινωνικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι το μέλος της επιτροπής αυτού φαρμακοποιός κ  Νίκος Παπαϊωάννου άνοιξε δικό του φαρμακείο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης  με την επωνυμία Cresent Apothecary στη διασταύρωση της οδού Κρεσεντ και Ντιτμαρς μπουλεβαρντ στην Αστορια στο τηλέφωνο 17187771110, ο οποίος θα δύναται να εξυπηρετεί τα μέλη μας στην Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο και να συμβουλεύει αυτούς δια υφιστάμενα φάρμακα τα οποία κυκλοφορούν στην Αμερική ή την Ευρώπη παρέχοντας εις αυτούς συγκαταβατικές τιμές.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΡΗΣ της Νέας Υόρκης κ. Γιώργος Λαφασάκης έπλεξε το εγκώμιο της εφήβου φοιτητρίας Στέλλας Αργυρού η οποία προσφέρει τας υπηρεσίας της στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη επί σειρά ετών.
Λόγω της χιονοπτώσεως η οποία έπληξε τη Νέα Υόρκη, η Ομοσπονδία μας αναγκάστηκε να ματαιώσει τους αγώνας  την 8η Μαρτίου διότι το σκοπευτήριο ήτο κλειστό.
Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα μέση μαζικής ενημερώσεως ότι η Ελληνική Κυβέρνησις διόρισε την κ. Λουκία Κατσέλη να διοικεί την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εις τας Αθήνας (σύζυγος του τεως υπουργού κ. Γεράσιμου Αρσένη) εις την οποία η Ομοσπονδία μας θα εκφράσει εγγράφως την ευαρέσκεια στο πρόσωπό της δια τας προσφερομένας υπ' αυτής υπηρεσίας προς τη γενέτειρα σε διάφορα υπουργεία  και θα συνενοηθεί μαζι της δια την θεσμοθετημένη τελετή της Ομοσπονδίας μας στη μνήμη του Αλεξάνδρου Κορυζή αειμνήστου διοικητού αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html