Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Παπά παιδί Διαβόλου κάλτσα.



Τι λέει η αρχιεπισκοπή για την ασέλγεια σε βάρος 4χρονου από γιο ιερέα
Τι λέει η αρχιεπισκοπή για την ασέλγεια σε βάρος 4χρονου από γιο ιερέα
Δηλώσεις του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής σε «Ε.Κ.» για την ασέλγεια σε βάρος 4χρονου από γιο ιερέα
Μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος (δεξιά στο τραπέζι) με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο σε παλαιότερο στιγμιότυπο.
  1. ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος για το θέμα του έφηβου γιου Ελληνορθόδοξου ιερέα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε αγόρι τεσσάρων ετών, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της εξάχρονης αδελφής του, στην κοινότητα της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Brookville του Λονγκ Αϊλαντ, είπε ότι ακόμα δεν είχε παραληφθεί καμία μήνυση στην Αρχιεπισκοπή.

Τόνισε πως «αμέσως που έγινε αυτό προσπαθήσαμε μέσω του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου να έλθουμε σε επαφή με την οικογένεια για να μάθουμε τι ακριβώς είχε γίνει και αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε, αλλά μας είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου ότι η οικογένεια δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μας».

Ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος είπε ότι «διάβασα το δημοσίευμα της New York Daily News, δεν ήξερα ότι η αδελφή του τετράχρονου αγοριού ήταν εκεί, ότι ο ιερεύς είχε χτυπήσει το τραπέζι με το χέρι του και είχε πει όλα αυτά που γράφει η εφημερίδα» και τόνισε «πρώτη φορά τα διαβάζω και τα μαθαίνω».

Ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος δεν θέλησε να πει το όνομα του ιερέα του οποίου ο γιος κατηγορείται για την κακοποίηση του τετράχρονου αγοριού, ούτε να μπει σε λεπτομέρειες περί του ιερέα.

Επιβεβαίωσε ωστόσο την πληροφορία του «Εθνικού Κήρυκα» ότι ο ιερεύς πήγαινε στην κοινότητα κάποιες Κυριακές ως αναπληρωματικός, καθότι δεν υπήρχε μόνιμος ιερέας σ’ αυτήν και επέκειτο διορισμός νέου ιερατικού προϊσταμένου έπειτα από την μετάθεση του π. Ιωάννη Βλάχου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης.

Ο επίσκοπος κ. Αντώνιος δήλωσε ακόμα στον «Ε.Κ.» πως «δεν έχουμε λάβει στην Αρχιεπισκοπή τίποτε έγγραφα ότι κάνουν μήνυση στην Αρχιεπισκοπή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «New York Daily News», η οποία επικαλείται τα δικαστικά έγγραφα της μήνυσης που κατατέθηκε σε Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, οι γονείς του τετράχρονου αγοριού που κακοποιήθηκε συζητούσαν με τον ιερέα όταν ο γιος του σοδόμιζε και θώπευε το ημίγυμνο παιδί τους καθώς η αδελφή του «παρακολουθούσε χωρίς να μπορεί να βοηθήσει».

Αμέσως μετά που επέστρεψε το τετράχρονο αγόρι στους γονείς του χωρίς να φορεί το εσώρουχό του και με το παντελόνι ξεκούμπωτο και με κατεβασμένο το φερμουάρ, το ρώτησε ο πατέρας του τι συνέβη. Το παιδί τού είπε ότι ο έφηβος γιος του ιερέα του έβγαλε το παντελόνι σε ερημική τοποθεσία στον περίβολο της εκκλησίας, σύμφωνα με τη μήνυση.

Οπως αναφέρεται στη μήνυση, ο ιερέας αντέδρασε λέγοντας «γνωρίζω τι συμβαίνει και τι έγινε».

Σύμφωνα πάντοτε με τα δικαστικά έγγραφα «ο ιερεύς στη συνέχεια χτύπησε τη γροθιά του πάνω στο τραπέζι… και άρθρωσε λόγια του είδους ‘θα τον σκοτώσω’».

Στην μήνυση αναφέρεται ότι ο ιερεύς και ο πατέρας του τετράχρονου παιδιού βρήκαν τον έφηβο γιο του ιερέα φοβισμένο να είναι κρυμμένος μέσα σε μία ντουλάπα.

Σύμφωνα πάντοτε με τη μήνυση, ο ιερεύς φέρεται να είπε πως «αυτό δεν θα ξαναγίνει πάλι, τελείωσες. Αυτή τη φορά θα συλληφθείς (από την Αστυνομία). Στη συνέχεια, ο ιερεύς είπε στον πατέρα του θύματος πως έχει τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και πως ‘αυτό έχει ξαναγίνει ξανά και πρέπει να μάθει’».

Εν τω μεταξύ, οι γονείς του θύματος αιτιάζουν ότι η Εκκλησία γνώριζε για τη συμπεριφορά του έφηβου και απέτυχε να προστατεύει τα παιδιά της κοινότητας με το να τον κρατά μακριά από αυτά ή να προειδοποιεί τους γονείς για τον κίνδυνο που ελλόχευε.

Στο δημοσίευμα της «New York Daily News» αναγράφεται πως «είναι αδιευκρίνιστο από τα έγγραφα εάν η Αστυνομία έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του έφηβου, του οποίου αναφέρονται μόνο τα αρχικά».

Του Θεόδωρου Καλμούκου, «Ε.Κ.»
www.tgbnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html