Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ!

Η Ήπειρος, ένας τόπος με άφθονα νερά, εκατοντάδες είδη ζώων και φυτών και πλούσια ιστορία και παράδοση, εκπέμπει SOS. Η πιο παρθένα ίσως περιοχή της Ελλάδας απειλείται άμεσα από επικίνδυνες εξορύξεις πετρελαίου. Είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που ήδη αντιδρά, χρειάζεται όμως η συμμετοχή όλων μας πριν να είναι
αργά.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ήπειρο και τη μοναδική ομορφιά της. Η πολυεθνική Repsol και η Energean Oil & Gas έχουν αναλάβει την έρευνα στην περιοχή για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, σε μία έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες, επικίνδυνες έρευνες: εργασίες γεώτρησης και τοποθέτηση εκρηκτικών σε βάθος λίγων μέτρων, που ανατινάσσονται για τις ανάγκες των σεισμικών ερευνών.
Μόνο στα πρώτα 500 χιλιόμετρα, θα γίνουν 11.500 τέτοιες εκρήξεις, που εκτός από την επιβάρυνση στο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σεισμική δραστηριότητα.
Στήριξε την τοπική κοινωνία της Ηπείρου που στέκεται απέναντι στις πετρελαϊκές. Προστάτευσε την Ήπειρο, τον φυσικό μας πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
    3,238
    ΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ
    Οι πολύτιμοι ποταμοί της περιοχής, όπως ο Καλαμάς, ο Άραχθος και ο Βοϊδομάτης, οι προστατευόμενες περιοχές και τα είδη ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση,
     όπως ο λύγκας και η βίδρα, όλα απειλούνται από τις εξορύξεις.
    Επιπλέον, ο τουρισμός, που βασίζεται στη μαγευτική φύση και τα πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου, η παραγωγή ντόπιων προϊόντων όπως η φέτα, το τσίπουρο και οι πίτες, κινδυνεύουν από τη ρύπανση του νερού και του εδάφους. Τελικά, για το κέρδος λίγων απειλείται ο φυσικός μας πλούτος και η ίδια μας η πολιτιστική κληρονομιά.
    Εκτός όμως από τα γεφύρια, τα νερά και τα εθνικά πάρκα, η Ήπειρος είναι και οι άνθρωποί της. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να προστατεύσουν τον τόπο τους. Οι πετρελαϊκές θα πάρουν γη και ύδωρ με ελάχιστα ανταλλάγματα και αφού πάρουν αυτό που θέλουν, θα φύγουν αφήνοντάς μας τον λογαριασμό της ζημιάς.
    Σε μία χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και την καλή κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, το εθνικό συμφέρον είναι να αφήσουμε πίσω τα ορυκτά καύσιμα. Πρέπει ΤΩΡΑ να εντείνουμε τις προσπάθειες για να σταματήσουμε τα σχέδια των πετρελαϊκών
    που εκτός από την Ήπειρο έχουν βάλει στο μάτι και τα νησιά του Ιονίου, την Κρήτη και τη δυτική Πελοπόννησο.
    Πάρε θέση, πρόσθεσε το όνομά σου και το επόμενο διάστημα θα ενημερώνεσαι για τους διάφορους τρόπους που θα μπορείς να βοηθήσεις σε αυτή την προσπάθεια.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
    http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html