Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Δεν ξεχνώ!! Τον Συνωμότη Χατζημάρκο και ποιόνια Εβραίλας που ενέκριναν χρηματοδότηση 495.000 ευρώ για επισκευές εκκλησιών στην Πάτμο !!

 Οι Ελληνικοί ναοί ερείπια ΠΑΤΡΙΏΤΗ της φακής! 

Πρόσθετη χρηματοδότηση 495.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να τελειώσει το έργο αποκατάστασης του συγκροτήματος της Αποκάλυψης εγκρίθηκε με Απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος πρόσθετων εργασιών που είναι
απαραίτητες.

Έτσι, ενώ το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση και λειτουργική αναβάθμιση Ιεράς Μονής Αποκάλυψης
Πάτμου» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2010 με Απόφαση του τότε Περιφερειάρχη κ. Βασίλη Μπρακουμάτσου με το ποσό των 800.000 ευρώ, με

σκοπό την αποκατάσταση του συγκροτήματος, την δημιουργία ράμπας από την οποία θα μπορούν να κατεβαίνουν καροτσάκια αναπήρων στο Ιερό Σπήλαιο, την σύνδεση των τουαλετών που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα με το δημοτικό δίκτυο αποχέτευσης και την συντήρηση των τοιχογραφιών του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, το κονδύλι εξαντλήθηκε χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι εργασίες. Κάνοντας πρόσφατα επίσκεψη στο χώρο διαπιστώσαμε ότι ούτε η ράμπα έχει κατασκευαστεί, ούτε η σύνδεση των τουαλετών με το δίκτυο αποχέτευσης έγινε, ούτε και οι οικοδομικές εργασίες στο εσωτερικό των κτιρίων ολοκληρώθηκαν, αφού οι περισσότεροι χώροι είναι ακόμη γιαπί.
Με την Απόφαση του κ. Χατζημάρκου το κονδύλι για την εκτέλεση του έργου αυξάνεται στο ποσό των 1.295.000 ευρώ, ενώ γίνεται η παραδοχή λαθών στην αρχική μελέτη της ράμπας πρόσβασης των αναπήρων που την έκαναν ανεφάρμοστη. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η νέα συνταχθείσα μελέτη δημιουργίας κλιμακωτής οδού πρόσβασης, στην οποία προβλέπεται και η ενσωμάτωση υδατοδεξαμενών, υποβλήθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες και εγκρίθηκε με την υπ'αριθ. ΥΠΠΟΤ/ΔΜΜΠΚ/37404/572/10-04-2012 απόφαση. Η αναγκαιότητα της τροποποίησης και επανυποβολής της αρχικής μελέτης επιβλήθηκε από ορισμένες αστοχίες που διαπιστώθηκαν κατά τον επιτόπιο έλεγχο στην πρώτη τοπογραφική αποτύπωση της προβλεπόμενης για τη διαμόρφωση της εισόδου των ΑμεΑ περιοχής, που καθιστούσε ανεφάρμοστη την αρχική πρόταση».
Πέρα από χώρους ενημέρωσης του κοινού για την ιστορία του Ιερού Σπηλαίου, θα δημιουργηθούν Σχολή Αγιογραφίας, Συντήρησης και Βυζαντινής Μουσικής, ενώ θα εκδοθούν και 1000 ενημερωτικά φυλλάδια σε σύστημα Braille (σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τους τυφλούς). Ακόμα, προβλέπεται η τοποθέτηση σκαλωσιών για την συντήρηση της βόρειας πλευράς του συγκροτήματος (αυτής που βλέπει προς τον Περδικάρη) που σήμερα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.
Οι πρόσθετες εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015.

 http://www.patmostimes.gr/category/politismos/7432-2014-12-21-17-45-22

Για τα Ελληνικά μνημεία ουτε λέξη,,, Η Ρετσινιά θα σε ακολουθεί ΠΑΝΤΟΥ πατριώτη Χατζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html