Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !!! Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ!


Το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθές, 
Διονύσιος Σωλομός
Μενταγιόν που βρέθηκε σε ανασκαφές στης Μυκήνες
ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,,,,




ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΜΥΚΉΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΟ
 ΑΛΒΑΝΟΥΣ -ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!, 
Ο διπλός αετός εμφανίζεται στη Ελληνική μυθολογία με το πέταγμα των δύο αετών του Δία που του έδειξαν ότι οι Δελφοί είναι το κέντρο της γης.
Εντούτοις  διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα των Μυκηνών και στην Σπάρτη βρέθηκαν  δίδυμοι αετοί να στολίζουν χρυσά κοσμήματα  πόρτες από ελεφαντόδοντο, προσωπικά είδη κτλ.


 Ο δικέφαλος αετός σε κίτρινο «φόντο» καθιερώθηκε στην βυζαντινή σημαία από τον –μη Έλληνα– αυτοκράτορα Ισαάκ Κομνηνό (1.057-1.059), ο οποίος ήθελε να κυβερνήσει «υπό την ηθική του προστασία». 
Το ίδιο ακριβώς έμβλημα χρησιμοποίησε και το Πατριαρχείο (προσθέτοντάς του μία ποιμαντορική ράβδο στο αριστερό πόδι κι ένα αυτοκρατορικό σκήπτρο στο δεξί) κι ο –επίσης μη Έλλην– Θεόδωρος Α΄ Λάσκαρις (1.204-1.222) στο Δεσποτάτο της Νικαίας. 
Αργότερα προστέθηκε μία ρομφαία στο δεξί πόδι και μία υδρόγειος με σταυρό στο αριστερό, ενώ παράλληλα μεγάλωσαν οι πτέρυγες, άνοιξαν τα ράμφη, με τη γλώσσα να κρέμεται, σημάδι απειλητικότητας.
 Η σημαία αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 1261, οπότε προστέθηκε και μία κορώνα επάνω από τα δύο κεφάλια.




 Οι Αλβανοί το έχουν ως σημαία του κράτους τους ,ο δικέφαλος τους αετός προέρχεται από το θυρεό του εθνικού ήρωα της χώρας, Γεωργίου Σκεντέρμπεη ή Καστριώτη.  Σημειώνεται ότι η σημαία της χώρας είναι παρόμοια με τη πολεμική σημαία της   Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!!!




Οι Εβραίοι  χρησιμοποιούν το δικέφαλο αετό σε καλύμματα βιβλίων της Τορά, σε επτάφωτες κι εννεάφωτες λυχνίες (μενορά και χανουκιγιά) και σε διακοσμήσεις συναγωγών (στην πινακίδα που εμφανίζεται στην εικόνα, αναγράφεται στα εβραϊκά η λέξη «Γιαχβέ»

για δείξουν τη στενή σχέση προφανώς των δύο θρησκειών, Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού. 
Το σχετικά πρόσφατα ιδρυθέν Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος στην Αθήνα έχει ως έμβλημα το δικέφαλο αετό.

Πρόσφατα μετά μεγάλης εκπλήξεως διαπιστώσαμε ότι ο Τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί τον δικέφαλο στις ένοπλες δυνάμεις του, για παράδειγμα έχουν  έμβλημα δικέφαλο αετό στη Δεύτερη  Στρατιά!!

Επίσης το σύμβολο του νέου μεγάλου και υπερσύγχρονου αεροδρομίου του Ερζερούμ, που δεσπόζει στην ανατολική Τουρκία, είναι ο Δικέφαλος Αετός.

Αυτά και με τους Τούρκους κουμπάρους,,,


Εύκολα ,λοιπόν μπορεί κανείς από τα παραπάνω να συμπεράνει οτι η αρπαγή του Ελληνικότατου συμβόλου είναι διαχρονική.

Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω το πασιφανές δεδομένο, ότι οι κατακτητές αρέσκονται  να οικειοποιούνται τα σύμβολα των κατακτημένων !!

Θλίψη και οργή γεννάτε απο μια  πατριδα που δεν μπορεί να μαζέψει τα άντερα της,, ο νοών νοείτω  Αk

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΕΤΟΥΣ ..ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΙΑΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html