Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η Είδηση είναι ότι «τους έπιασαν», όχι η δωροδοκία (γιατροί)



Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, κι οι Αρχές κρυφό καμάρι -Κάποια είδηση από την Πολεοδομία;;;
doctor-bribes
Τις υποθέσεις έντεκα γιατρών δημοσίων νοσοκομείων που χρηματίζονταν από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν, προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα ορθοπεδικά προϊόντα, έχει «δέσει» το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι εμπλέκονται στο γνωστό
σκάνδαλο Depui και βρέθηκαν με αδικαιολόγητες καταθέσεις 5,8 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Για τους συγκεκριμένους γιατρούς εστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων και  υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας. Οι γιατροί αυτοί, κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις, λαδώνονταν προκειμένου να προωθούν τα ορθοπεδικά υλικά της συγκεκριμένης εταιρείας. Στις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην ελληνική πτυχή του σκανδάλου καταλογίστηκαν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ύψους 18.845.000 ευρώ  και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ. Δύο από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή. Παράλληλα το ΣΔΟΕ διενεργεί έρευνα για χρηματισμό γιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία.
[Τα Νέα]
http://roides.wordpress.com/2013/02/17/17feb13b/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html