Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!!!





170 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Γέρου του Μοριά Θ. Κολοκοτρώνη.

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 04/02/1843 και “ώρα 11η” πρωινή”
Την βραδιά του θανάτου του ήταν προσκεκλημένος στον Βασιλικό χορό του Παλατιού.Εκεί χόρεψε, έφαγε και ήπιε περισσότερο απ’ ότι συνήθιζε, ευτυχής καθώς ήταν, αφού προ
δύο ήμερων είχε παντρέψει το μικρότερο παιδί του, τον Κωνσταντίνο (Κολίνο). Μετά τον χορό γύρισε σπίτι του, το όποιο βρισκόταν πολύ κοντά στα Παλάτι, την σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
Η μεγάλη χαρά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη  συνέβαλε στον θάνατο του,  όπως  ο Διαγόρας ο Ρόδιος, ο οποίος πέθανε υπό τις επευφημίες των θεατών του σταδίου της αρχαίας Ολυμπίας, όταν οι 2 γιοι του νίκησαν στην Ολυμπία και το κρατούσαν στους ώμους τους.
Η τελευταία του κουβέντα ήταν αυτή προς το παιδί του τον Γενναίο: “σου αφήνω τόσους φίλους, όσα φύλλα έχουν τα κλαριά, και φρόντισε να τους φυλάξεις”.

 Τι έγραψαν οι άθλιοι Ρωμιοί καθεστωτικοί κλέφτες στο μνημείο του από κάτω???
Η άνθρωποι που πρόδωσαν και έχωσαν στης φυλακές τον αρχιστράτηγο της επανάστασης!!
…καβάλα παν’ στην Εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρνουν αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι…
και δεν καταδέχονται τη γης να την πατήσουν…


Αk:Δηλαδή προσβάλουν την μνήμη του Εθνικού μας ήρωα!!!!!!
Ποιος ωρέ θα τραγουδούσε αυτούς τους στοίχους ο Κολοκοτρώνης???

Που Η παπάδες πρόδωσαν τον μικρό αδελφό του Κολοκοτρώνη!!! και τον έσφαξαν οι Τούρκοι???
Βρε σε ποιους τα πουλάτε αυτά ωρέ!!!!]
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!!!!
ΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΩΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΙΟΙ ΟΜΙΛΟΥΜΕ!!!!!ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ ΉΤΑΝ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ!!!!!! ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

4 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ?
    Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΗΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΟ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΠΡΙΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσύ πως είσαι τόσο απόλυτος;;;;; Ζούμε στο απόλυτο καθεστώς 1600 χρόνια τώρα,,, ο Κολοκοτρώνης ο Ανδρούτσος και άλλοι αφανείς ήρωες ήταν εθνικοί ,,, ξέρεις πως σκότοςάν το οδυσεά Ανδρούτσο αυτοί που προσκυνάτέ ,,,;;;;του έβγαλαν ταύς ορχις και τον πέταξαν από βουνό η παπάδες σας!!!! Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε οτι αφορα τα περι '''εθνικου''' οδυσσεα ανδρουτσου
    Διαβάστε παρακαλώ ένα εξαιρετικό γράμμα του Δυσσέα (9) :
    «Αγαπητοί μου Γαλαξιδιώται......Τίποτα, αδέρφια, δεν μας έμεινε.. Ο θεός μας έδωσε χέρια, γνώση και νου.....και ας είμεθα, αδέρφια, βέβαιοι, πως ο Χριστός μας, ο Πολυαγαπημένος, θα βάλει το χέρι απάνω μας. Ότι θα κάνομε πρέποντας, είναι να το κάμομεν μιαν ώρα αρχύτερα γιατί ύστερα θα χτυπάμε το κεφάλι μας....Στα άρματα, αδέρφια , ή να ξεσκλαβωθούμε ή να πεθάνουμε. Και βέβαια καλύτερο θάνατο δεν μπορεί να προτιμήσει κάθε χριστιανός και Ελληνας..
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΗΤΑΝ ...
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ...
    ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ...ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε και συμαχητη ,σου αναφερω μόνο πως οι προτεργάτες της επαναστάσεως χρεισιμοποιήσαν το θρησκευτικό συνέσθυμα των ελληνων εκείνην την εποχή,,,πως αλλίως θα μάζευαν οπλίτες; που τους λακίζανε οι Ρωμηοί,;;;, τι ελεγε ο γέρος του Μωριά...

      Διαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html