Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Με κλεμμένο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε στην ενορία του!!!



Θύμα δηλώνει ο ιερέας

Ιερέας από τη Μεσαρά συνελήφθη από την αστυνομία να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο ρασοφόρος οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνος αγόρασε το κλεμμένο Ι.Χ. και φυσικά δεν ήξερε τι είχε προηγηθεί πριν περάσει στην κατοχή του.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το 2007, είχε δηλωθεί στην αστυνομία η κλοπή, όμως όπως προκύπτει κυκλοφορούσε «ανενόχλητο» στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, μέχρι και κλήσεις για παράνομη στάθμευση είχαν βεβαιώσει οι αρμόδιες Αρχές, παρά το γεγονός ότι είχε κλαπεί καιρό πριν από τη Σητεία.

Του Θάνου Περβολαράκη

Με κλεμμένο από το Λασίθι αυτοκίνητο κυκλοφορούσε στην... ενορία του ιερέας από τη Μεσαρά! Ο
εκπρόσωπος του Θεού στη γη συνελήφθη από τους αστυνομικούς, μετά από έναν τυχαίο έλεγχο, στη διάρκεια του οποίου και φάνηκε ότι το μαύρο Ι.Χ μάρκας Polo είχε κλαπεί πριν από έξι χρόνια από το Παλαίκαστρο Σητείας.

Από την έρευνα των αστυνομικών και από τα όσα τους εξιστόρησε ο νεαρός παπάς προέκυψε ότι και ο ίδιος φέρεται να εξαπατήθηκε, αγοράζοντας ένα κλεμμένο όχημα για το οποίο μάλιστα έδωσε και χρήματα για να το επισκευάσει. Τελικά ο 29χρονος ρασοφόρος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα, αφού φαίνεται μέχρι στιγμής να μην έχει σχέση με την κλοπή. Η υπόθεση του θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα από τη Δικαιοσύνη.

«Εξαπατήθηκα

από έναν μηχανικό

αυτοκινήτων»

Ο 29χρονος ιερέας σε επικοινωνία που είχε χθες με την «Π» ανέφερε ότι κι εκείνος εξαπατήθηκε και πίστεψε τον άνθρωπο που του παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

«Μου είπε ψέματα αυτός από τον οποίο αγόρασα το αυτοκίνητο» μας λέει ο ίδιος και προσθέτει: «ξεγελάστηκα, πίστεψα τα ψέματα που μου είπε, ότι δηλαδή είχε αγοράσει το αυτοκίνητο από το σύζυγο της γυναίκας που το έκλεψαν, αλλά και το ότι είχε τακτοποιήσει όλα τα διαδικαστικά, τέλη κυκλοφορίας κοκ».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, το αυτοκίνητο το αγόρασε πριν ακριβώς από έναν χρόνο. «Μου ζητούσε 700 ευρώ, αλλά έδωσα 500 ευρώ, γιατί δεν είχε γίνει η μεταβίβαση. Τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα τα έδινα όταν ολοκληρωνόταν η μεταβίβαση. Όμως αυτή καθυστερούσε και τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Έδωσα και 500 ευρώ για επισκευές γιατί το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία δύο χρόνια. Τον άνθρωπο που μου το πούλησε, έναν μηχανικό αυτοκινήτων από το Ηράκλειο, δεν τον ήξερα. Έψαχνα να αγοράσω αυτοκίνητο και ένας γνωστός μου, μου είπε ότι ο συγκεκριμένος έχει ένα αυτοκίνητο που το πουλάει. Η ουσία είναι ότι κυκλοφορούσα περίπου ένα χρόνο με κλεμμένο αυτοκίνητο, χωρίς να το ξέρω»

Η σύλληψη

Ο ιερέας συνελήφθη προχθές στην περιοχή της Μεσαράς. Έπεσε από τα σύννεφα όταν οι αστυνομικοί που ήλεγξαν το αυτοκίνητο, του είπαν ότι από τις πινακίδες φαίνεται ότι είναι κλεμμένο. Και συγκεκριμένα η κλοπή είχε δηλωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου το 2007 στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας.

Στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκε, εξήγησε στους αστυνομικούς το πώς το κλεμμένο αυτοκίνητο πέρασε στην κατοχή του. «Τηλεφώνησα και στον άνθρωπο που μου το πούλησε και του είπα τι μου συμβαίνει. Χρειάστηκε να μιλήσει και στο διοικητή του τμήματος και να του εξηγήσει ότι εγώ το αγόρασα από εκείνον και δεν έχω καμία σχέση με την κλοπή» σχολίασε.


Ο ίδιος μας είπε ακόμη ότι ο προηγούμενος «ιδιοκτήτης» του Ι.Χ του είπε ότι εκείνος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού μπορεί να αποδείξει ότι αγόρασε το αυτοκίνητο ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Τι λέει η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου Ε.Κ. από το Παλαίκαστρο Σητείας δεν ήξερε ότι το αυτοκίνητό της βρέθηκε στην περιοχή της Μεσαράς μετά από περίπου έξι χρόνια. Το πληροφορήθηκε χθες από την «Π», ενώ μιλώντας για το πώς έγινε η κλοπή ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μένω λίγο έξω από το Παλαίκαστρο της Σητείας, όπου δεν είχε σημειωθεί καμία κλοπή. Τα κλειδιά τα είχα αφήσει στη θέση του χειρόφρενου. Εκείνο το βράδυ είχε γίνει ένα περιστατικό στο οποίο υπήρχε ένα ακόμη κλεμμένο αυτοκίνητο από το Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, ένα άτομο που οδηγούσε το κλεμμένο από το Ρέθυμνο όχημα, ενεπλάκη σε τροχαίο έξω από το σπίτι μου. Στην πορεία εμείς μάθαμε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο, όταν κανείς δεν το αναζήτησε, ενώ δεν βρέθηκε ποτέ και ο άνθρωπος που το οδηγούσε και ενεπλάκη στο τροχαίο. Εκείνο το βράδυ εκλάπη και το αυτοκίνητό μου, κάτι που μας έκανε να πιστεύουμε ότι ο κλέφτης ήταν το άτομο που οδηγούσε το κλεμμένο από το Ρέθυμνο Ι.Χ.».

Η ιδιοκτήτρια του οχήματος έκανε αμέσως την καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Η μια έκπληξη όμως διαδεχόταν την άλλη για την ίδια.

“Δύο χρόνια μετά την κλοπή, την οποία είχα αναφέρει στην αστυνομία, μου ήρθαν δύο κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Η ημερομηνία της παράβασης ήταν 12 ημέρες μετά την κλοπή, οι κλήσεις όμως καθυστέρησαν και ήρθαν δυο χρόνια μετά”.

Όπως φάνηκε από τα έγγραφα της παράβασης, το κλεμμένο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε χωρίς να το ελέγξει κανείς και μάλιστα ο οδηγός του το στάθμευε παράνομα στην περιοχή της Χανιόπορτας, όπου και βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις, αλλά δε φρόντισε κανείς να δει εάν το όχημα «απασχολεί» ή όχι.

ΠΗΓΗ:http://www.patris.gr/articles/248277/165548?PHPSESSID=0gjke8vgrgcnq7j18d3gsldb74#.Ui844azG41I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html