Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ημερομηνία Βολής S-300 στις 11 Δεκεμβρίου 2013 στο ΠΒΚ


Ολα είναι έτοιμα και 1 πύραυλος 48Ν6Ε θα λάμψει στους ελληνικούς ουρανούς στις 11 Δεκεμβρίου
Μετά από την έγκριση της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής για την απόκτηση εναέριων στόχων τέθηκε ταυτόχρονα και το χρονοδιάγραμμα της βολής των S-300. H ημερομηνία που επιλέχθηκε είναι η 11 Δεκεμβρίου και ο χώρος της εκτόξευσης είναι το Πεδίο Βολής στην Κρήτη. H δέσμευση του Πεδίου Βολής αφορά την περίοδο 9 με 13 Δεκεμβρίου και
έχει επιλεχθεί και εναλλακτική ημερομηνία εκτόξευσης στις 12 Δεκεμβρίου. O τρέχων διαγωνισμός για την απόκτηση εναέριου στόχου κατακυρώνεται στις 30 Οκτωβρίου και έχει ως απαράβατο όρο την παράδοση εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου στο ΠΒΚ.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος όταν ερωτήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ανέφερε :
«Η βολή των S-300 θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου. Τελεία και παύλα. Μέχρι τότε όμως το πλήρες σύστημα της Ελληνικής Αεράμυνας δεν πρόκειται να μείνει σε ησυχία. Για παράδειγμα. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε άσκηση ‘Γρύπας’ της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου θα εκτελεστούν από τα μαχητικά της αεροσκάφη βολές βλημάτων αέρος-αέρος εναντίον ιπτάμενων στόχων. Την παρ’ άλλη εβδομάδα θα έχουμε άσκηση των συστημάτων κατευθυνομένων βλημάτων Improved HAWK του Στρατού Ξηράς. Κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει και δεν θα εφησυχάσει φυσικά».
Και προσέθεσε: «Βεβαίως και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα τέλη Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θράκη, στον Έβρο, ο πρώτος «νυχτερινός Παρμενίωνας», ας μου επιτραπεί η έκφραση αυτή, καθώς θα είναι άσκηση αντίστοιχη του Παρμενίωνα μόνο που οι βολές της θα γίνουν από όλα τα οπλικά συστήματα μόνο στη διάρκεια της νύχτας, όπως σας είπαν για το θέμα τόσο ο κ.Πρωθυπουργός, όσο και ο κ.Υπουργός, και βεβαίως είσαστε προσκεκλημένοι».
H πολυαναμενόμενη βολή έχει μπει στις τελική ευθεία και ασχέτως πολιτικών εξελίξεων τπτ δεν φαίνεται να τη σταματάει. Φαίνεται πως όταν κάποιος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κοιτάει να αξιοποιήσει όλα τα asset του. Ο Άγιος Βασίλης θα φέρει πιο γρήγοτα το δώρο του για την ΠΑ. Αναμένονται προσεχώς και άλλες εξελίξεις στις ΕΕΔ. Εξελίξεις που θα μετατρέψουν το “αποπροσανατολισμένο” ελληνικό δόγμα σε επιθετικό-αποτρεπτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html