Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΣΒΑΡΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΙ Η ΟΛΓΑ??? Πρωτό--κΩλλα για την τόνωση του προσκυνηματικού τουρισμού!!!!ΕΛΑΑΑΑ


 
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπουργείου Τουρισμού και Μητρόπολης Δωδεκανήσου

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Μητρόπολης Δωδεκανήσου, με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα, υπέγραψαν την Τετάρτη η υπουργός Τουρισμού κυρία  Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, για τις εν Δωδεκανήσω Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Σκοπός της συνεργασίας είναι η  προβολή των κορυφαίων θρησκευτικών μνημείων της περιοχής  και η καθιέρωση της Δωδεκανήσου μεταξύ των σημαντικών θρησκευτικών προορισμών της χώρας. Μέσα από την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Ηδη έχει υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης. Επίσης για την τόνωση του προσκυνηματικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα συζητήθηκε και η έκδοση τουριστικού οδηγού για τα θρησκευτικά μνημεία  στα ρωσικά, μια και η Ρωσία αποτελεί αγορά με αυξημένο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό. Παρόντες στην υπογραφή του πρωτοκόλλου ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κυρία Ελευθερία  Φτακλάκη

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι  μια από τις θεματικές ενότητες στις οποίες εστιάζει το υπουργείο Τουρισμού. Εξάλλου, έντονο ενδιαφέρον για τις θεματικές μορφές τουρισμού στη χώρα εκδήλωσαν οι εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού στο Βερολίνο, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για τη διατήρηση της θετικής πορείας της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη ζήτηση και το 2014.

Συνάντηση προέδρου ΔΗΜΑΡ στο ΞΕΕ
Εν τω μεταξύ τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2013 καθώς και τις προοπτικές της νέας τουριστικής σεζόν ανέλυσε  στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή τη νέα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΞΕΕ και στη διάρκειά της ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τις δράσεις του ΞΕΕ και για τα προβλήματα της ελληνικής ξενοδοχίας.
 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html