Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ποιος προκαλεί τους σεισμούς; Η Φύση, ο Εγκέλαδος ή ο Γιαχβέ!

patris41Ποιος είναι αυτός που κατέχει καλύτερα απ’ όλους και την Φύση και τον Εγκέλαδο και τον Γιαχβέ, τον Γιαχβέ που είναι ο Θεός των Εβραίων και των Χριστιανών, αλλά επί πλέον, που είναι ο Δημιουργός του σύμπαντος Κόσμου; Ποιος
άλλος από τον Θεολόγο.
Εγώ, να πούμε τώρα, από μικρός κατάλαβα, χάριν μιας εύνοιας που μου απέδωσε ο Θεός, ότι ο Θεολόγος είναι αυτός που ξέρει καλύτερα απ’ όλους να διαβάζει τις σκέψεις του Θεού. Αυτός ο άνθρωπος ο Θεολόγος, ρε παιδάκι μου, θαρρείς ότι ενδύεται μέσα στο μυαλό του Θεού!!!  Για τον λόγο αυτόν, που τον κατάλαβα καλά, έκατσα κι έγραψα – για να τον τιμήσω – το άρθρο Θεολογία ή καλύτερα το χρέος της ανθρωπότητας προς τους Θεολόγους, το οποίο αρχινίζω με το:
«Το να ζητά κανείς από ιεροκήρυκα να μην λέγη βλακείες, είναι σαν να ζητή σκορδαλιά χωρίς σκόρδο», του Εμμανουήλ Ροΐδης
Και ποιο ζήτημα δεν γνωρίζει να ερμηνεύσει ο Θεολόγος! Να, μέχρι και για τους σεισμούς ξέρει για ποιόν λόγο γίνονται! Οι χαζοβιόληδες οι άνθρωποι – εδώ σκαλώνω λιγάκι επειδή κι αυτούς ο Θεός τους έφτιαξε – κάθονται και ασχολούνται με τους σεισμούς και λένε για τα ρίχτερ τους και για τόσα άλλα περιττά πράγματα γι’ αυτούς, αλλά τι δεν λένε; Δεν λένε ποιος τους προκαλεί και για ποιους λόγους τους προκαλεί.
Ποιος όμως ξέρει το ποιος και το για ποιους λόγους; Ποιος άλλος από τον Θεολόγο. Και για να μην καθόμαστε τώρα να ακούμε τις βλακείες του κάθε θεολογίσκου, θα ακούσουμε αμέσως τις σοφίες του πρώτου τη τάξει Θεολόγου της Ορθοδοξίας, που δεν είναι άλλος από τον Μεγάλο Νικόλαο Σωτηρόπουλο.
Μάθετε τώρα λοιπόν αδελφοί ποιος προκαλεί τους σεισμούς και για ποιους λόγους από τον αρχιθεολόγο της Ορθοδοξίας Νικόλαο Σωτηρόπουλο.
Από  http://niksothropoulos.wordpress.com/2014/03/02/a-508-2/, διαβάζουμε, εν πρώτοις τα εξής:
Ο Κύριος προκαλεί τους σεισμούς

Ο Θεός, αγαπητοί μου, προκαλεί τους σεισμούς. Βέβαια προκαλεί τους σεισμούς δια της φύσεως. Βεβαίως οι σεισμοί είναι φυσικά φαινόμενα, αλλά πίσω από τη φύση και τα φαινόμενα, κρύβεται Εκείνος που δημιούργησε τη φύση και κυβερνά τη φύση.
Και τώρα το αντισεισμικό του διαμάντι:
Το ασφαλέστερο αντισεισμικό μέτρο (http://niksothropoulos.wordpress.com/2014/03/04/a-512/)
κεφαλονιαΣεισμός στην Κεφαλονιά! Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαίος. Ο νέος αυτός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός στη μισή σχεδόν Ελλάδα, ευτυχώς δεν ήταν φονικός. Δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν υπήρξαν ούτε κάν τραυματισμοί. Το ευτύχημα αυτό, σεισμολόγοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποδίδουν στην αντισεισμική δόμησή και θωράκιση του νησιού. Δεν το αρνούμεθα.
Πέραν όμως απο τηναποτελεσματικότητα των ανθρωπίνων μέτρων, που είχαν ληφθεί, εμείς βλέπομε την απέραντη ευσπλαγχνία και φιλανθρωπία του Θεού. Δεν θέλησε ο Θεός να χαθούν ζωές, αλλά μόνο να μας προειδοποιήσει, ότι, εάν δεν μετανοήσωμε για τις αμαρτίες μας, μας αναμένουν πολύ χειρότερα δεινά, ίσως και κάποιος ισχυρότερος σεισμός, που θα βυθίσει στο πένθος την εν πολλές και μεγάλες αμαρτίαις περιπεσούσαν Πατρίδα μας.
kef seism Είθε η νέα αυτή δοκιμασία μας να γίνη αφορμή να μετανοήσωμε. Την γή κάτω από τα πόδια μας δεν την σείει ο Εγκέλαδος, όπως συνηθίζουν να λέγουν ανόητοι δημοσιογράφοι, αλλά ο Θεός, «ο επιβλέπων επί την γήν και ποιών αυτήν τρέμειν, ο απτόμενος των ορέων και καπνίζονται» (Ψαλμ. 103,32).
Και σείει την γή ο Θεός εξ iαιτίας των αμαρτιών μας.
Μετάνοια, λοιπόν, εξομολόγηση και αποχή απο θανάσιμα αμαρτήματα, όπως είνε οι εκτρώσεις, οι πορνείες, οι μοιχείες, οι προγαμιαίες σχέσεις, οι ομοφυλοφυλίες, ο γυμνισμός, τα διαζύγια, οι αδικίες, οι κλοπές, οι τρομοκρατίες και άλλα εγκλήματα, [είναι τόσο μα τόσο χυδαία η συμπεριφορά του να απαιτεί κανείς από έναν θεό να εξευτελίζει το φάσμα των ενδιαφερόντων του σε τόσο ευτελή θέματα !!!], που παρ οργίζουν το Θεό. Καλά είνε και τα αντισεισμικά μέτρα, που προτείνουν οι σεισμολόγοι, το ασφαλέστερο όμως απ΄ όλα τα μέτρα είνε η μετάνοια. Αυτή περιμένει να ιδή ο Θεός για να μας συγχωρήσει και ελεήσει. Αυτή ας κηρύξουν και οι άμβωνες των ι. ναών μας, «ειδότες τον καιρόν, ότι ώρα ημάς ήδη εξ ύπνου εγερθήναι» (Ρωμ. 13,11).
Οι ημέρες μας είνε Αποκαλυπτικές και πρέπει όλοι να ξυπνήσω με από το λήθαργο της αμαρτίας, εάν θέλομε να σωθούμε.
 
http://athriskos.gr/25230/#more-25230http://athriskos.gr/25230/#more-25230

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html