Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ο πεινασμένος (Τσίπρας) καρβέλια ονειρεύεται…

Με τη διαφορά από τη ΝΔ στη (+/-) μία άντε δύο μονάδες στις ευρωεκλογές, όχι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όνειρο απατηλό, αλλά την επόμενη των ευρωεκλογών η Κουμουνδούρου θα γίνει ... Τέξας
«Τους επόμενους λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην ιστορία της Ελλάδας και θα ενώσει όλους τους Έλληνες». Αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες απ’ τη Σλοβενία. Κάποιος, όμως, θα πρέπει να υπενθυμίσει
στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει καταρχήν να προκηρυχτούν εκλογές και κατά δεύτερον να τις κερδίσει ερχόμενος πρώτο κόμμα με τουλάχιστον 30% για να ελπίζει σε κάποια κυβερνητική συνεργασία εκτός και αν προσδοκά ότι θα πάρει αυτοδυναμία με 37-38%.
Σε κάθε περίπτωση, με τη διαφορά απ’ τη ΝΔ στη (+/-) μία άντε δύο μονάδες στις ευρωεκλογές, όχι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όνειρο απατηλό, αλλά την επόμενη των ευρωεκλογών θα ψάχνονται για τα καλά μεταξύ τους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η Κουμουνδούρου θα μετατραπεί σε Ελ Πάσο.
Καλό είναι επίσης να ψαχτούν στην Κουμουνδούρου και να προβληματιστούν για τις προτάσεις τους, τις θέσεις τους, το ρόλο τους και τη στρατηγική τους καθώς το εκλογικό σώμα δείχνει να έχει τάσεις αντίστοιχες με τις ευρωεκλογές του 2009. Αυτή τη στιγμή μάλλον πρώτο κόμμα δείχνει να είναι οι αναποφάσιστοι, το άκυρο, το λευκό και η αποχή που κυμαίνονται συνολικά σε επίπεδα του 20-30%.
Και για την κυβέρνηση είναι αυτονόητο να εκφράζει δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία. Λογικό απ’ τη στιγμή που είναι κυβέρνηση. Για το ΣΥΡΙΖΑ όμως τι εκφράζει; Δεν εκφράζει αποδοκιμασία και δυσαρέσκεια για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση; Καλά θα κάνει να θυμάται ο Αλέξης Τσίπρας ένα ρητό αρκετά σοφό. «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες».
Είπε κι άλλα ο κ. Τσίπρας ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί προσβάλλει την Ελλάδα. «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήδη βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου. Όλος ο παλιός κόσμος που άφησε την Ελλάδα να καταρρεύσει βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου». Ενώ κάνοντας για ακόμα μία φορά «άνοιγμα» είπε πως «θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν. Ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Η εκλογική νίκη μας θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας».
Ρήξη με το παρελθόν ο Τσίπρας. Με ποιους; Με τους Πασόκους που ντύθηκαν Αριστεροί ή με τους Αριστερούς που θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τη Βάρκιζα; Αυτό είναι το καινούργιο που θα νικήσει το παλιό;
Ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποιώντας την άλλη γλώσσα, αυτή του εξωτερικού που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, αναφέρθηκε στις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ:
·Άμεση ακύρωση των μνημονίων και την συντονισμένη αναθέρμανση όλων των Ευρωπαϊκών οικονομιών.
·Γνήσια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης καταφυγής, όχι μονό για τις τράπεζες άλλα και για τα κράτη.
·Αποτελεσματική Ευρωπαϊκή νομοθεσία που φορολογεί τις εξωχώριες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Όπως είπε, «υποστηρίζουμε την συλλογική, αξιόπιστη και οριστική λύση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, μέσω μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, βασισμένης στην Διάσκεψη του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος».
Θα καταργήσει τα Μνημόνια. Τον… Σταθάκη τον ρώτησε;
Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να του πούμε σε… άπταιστα Σλοβενικά: Lažnivec, prihaja konec tvoje (Ψεύτη, έρχεται το τέλος σου). 

 http://www.antinews.gr/POLITIKE/o-peinasmenos-tsipras-karbelia-oneireuetai-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html