6 Aug 2014
παρουσιάσει την Πέμπτη, 7 Αυγούστου, ο Δρ Βασίλης Σαραφίδης από το Πανεπιστήμιο Μonash, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρει για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.
Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα της Φιλανθρωπικής Αδελφότητας Ιθακησίων (2ος όροφος, 329 Elizabeth Street, Melbourne), στις 7μμ.
Η συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων στην ανάπτυξη μεγάλων ιδεών στη Φιλοσοφία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, την Αστρονομία, τη Μηχανολογία, την Ιατρική, τον πολιτισμό και το θέατρο, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς, είναι τεράστια και αναγνωρίζεται παγκοσμίως.
Την ίδια στιγμή όμως, έχουν σωθεί ελάχιστα κείμενα αρχαίων συγγραφέων με αντικείμενο ό,τι αποκαλούμε σήμερα «οικονομικά». Από αυτό ίσως συμπεράνει κάποιος ότι οι αρχαίοι Έλληνες έδειχναν μικρό ενδιαφέρον για οικονομικά ζητήματα ή για την εξασφάλιση των προς το ζην αναγκαίων.
Στη διάλεξη θα αποδειχθεί ότι αυτό δεν ευσταθεί και ότι οι αρχαίοι Έλληνες, με πρωτοπόρο τον Αριστοτέλη -τον οποίο η Σχολή Οικονομικών της Αυστρίας θεωρεί ως «Πατέρα των Οικονομικών"- έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης οικονομικής σκέψης. Η πρωτοπορία και η διορατικότητα των αρχαίων Ελλήνων πάνω σε οικονομικά θέματα που ταλανίζουν τους οικονομολόγους ακόμη μέχρι και σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Ο Δρ Βασίλης Σαραφίδης είναι επίκουρος καθηγητής Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Monash. Είναι κάτοχος πτυχίου BA (Hons) στα Οικονομικά με Πληροφορική και Ποσοτικές Μεθόδους (Sussex), MPhil στα Οικονομικά (Cambridge) και Διδακτορικό στα Οικονομικά και την Οικονομετρία (Cambridge).
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως οικονομολόγος σε ιδιωτική εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην πόλη του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου διηύθυνε έργα που αφορούσαν οικονομετρική ανάλυση στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού και των τηλεπικοινωνιών.
Η ακαδημαϊκή έρευνα του Δρ Σαραφίδη αφορά την ανάλυση δεδομένων διαστρωματικών στοιχείων και χρονολογικών σειρών. Η έρευνα του έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά της οικονομετρίας και της στατιστικής.
Είναι τακτικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο της Οικονομετρικής Εταιρείας, και ιδρυτικό μέλος του MEAFA, ένα διεπιστημονικό ερευνητικό δίκτυο που προωθεί μεθοδολογικές εξελίξεις στην χρηματοοικονομική ανάλυση.
Το 2009 έλαβε βραβείο για τη συμβολή του στη μάθηση και τη διδασκαλία στη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Το 2011 τιμήθηκε με το Αριστείο Διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.
Περισσότερες πληροφορίες: (03) 9662 2722.
http://neoskosmos.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html