Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ARD: Στη Ρόδο περιμένουν να καταργήσει ο Τσίπρας το All Inclusive γιατί …λιμοκτονούν

ARD: Στη Ρόδο περιμένουν να καταργήσει ο Τσίπρας το All Inclusive γιατί …λιμοκτονούν
Σε άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε την Τρίτη 27.1.15 στον ιστότοπο του Γερμανικού εθνικού τηλεοπτικού δικτύου ARD αναφέρονται τα εξής: 
Σχεδόν δύο εκατ. τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στη Ρόδο-οι περισσότεροι εξ αυτών το καλοκαίρι.
Το χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι και ελάχιστοι επισκέπτες έχουν τις παραλίες για τον εαυτό τους. Οι τουριστικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν. Θα μπορούσε να είναι καλή παρά την αλλαγή της Κυβέρνησης.
Περίπου στα 11.000 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζόμενων στη Ρόδο με τους  περισσότερους να απασχολούνται στα τουριστικά επαγγέλματα. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων συνήθισαν ήδη στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Κανένα τουριστικό πακέτο δεν θα ακυρώνονταν γι’ αυτό το λόγο πιστεύει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ρόδου.
Ακόμη όμως η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει την διεθνή εικόνα της, για την οποία ευθύνονται οι Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι έβαλαν τη χώρα στην Ευρωζώνη παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για την οικονομική κατάσταση και την ανάπτυξη.
Τώρα οι τουριστικοί επιχειρηματίες ελπίζουν να καταργήσει ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το All Inclusive που ωφελεί μόνο τα ξενοδοχεία και όχι τα καταστήματα και τις ταβέρνες που λιμοκτονούν
Ότι υπάρχει πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ δεν το νομίζει κανείς στη Ρόδο. Η δραχμή θα έφερνε κάποια προνόμια για τον ελληνικό τουρισμό που θα ήταν πιο οικονομικός. Όπως όμως αναφέρουν πολλοί θα αυξάνονταν οι τιμές των τροφίμων, των καυσίμων κλπ.
Αν τελικά θα παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ εξαρτάται από το αν κρατήσει ευρωπαϊκό προσανατολισμό η νέα κυβέρνηση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: drasisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html