Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ηλίας Νικολακόπουλος Η καχεκτική δημοκρατία, κόμματα και εκλογές, 1946-1967 Εκδόσεις Πατάκης


Γνωστό το όνομα του Ηλία Νικολακόπουλου τα τελευταία χρόνια ως του σημαντικότερου εκλογολόγου που διαθέτει η χώρα μας, ενός επιστήμονα που μελετά τις εκλογές και τα εκλογικά συστήματα που εφαρμόζονται. Με την ιδιότητά του
αυτή μας παρουσιάζεται και στο βιβλίο αυτό και μελετά τις συνθήκες που επικράτησαν στις εκλογικές μάχες στο διάστημα ανάμεσα στον εμφύλιο και τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Στέκεται ξεχωριστά σε κάθε εκλογική μάχη και μας δίνει τα στοιχεία που επικράτησαν και τα κόμματα που έλαβαν μέρος, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη περίοδο στη χώρα μας. Σίγουρα η χώρα ήταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση όλο αυτό το διάστημα και υπήρχε σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας, το οποίο γινόταν ακόμη πιο έντονο όταν έφτανε η στιγμή να εκφραστεί η γνώμη του λαού. Αυτά είναι τα φιανόμενα τα οποία μελετα στο βιβλίο του ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html