Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε εταιρεία για καταπάτηση ιδιοκτησίας




Εξηγήσεις αναμένεται να ζητηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου....


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει αντιδικία που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εταιρία που έχει ενοικιάσει από το Δήμο Ρόδου ομπρέλες και σε όμορη ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή Καναμάτ Ρόδου.

Χθες το πρωί, εκπρόσωποι της εταιρίας, κοινοποίησαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου δισέλιδη αναφορά, ζητώντας εξηγήσεις παράλληλα από τις αρμόδιες αρχές, γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του νόμου.

Η αναφορά, κοινοποιήθηκε επίσης:
Στην κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.
Στην αστυνομική διεύθυνση Δωδεκανήσου
Στο τμήμα τάξεως Ρόδου
Στο Λιμεναρχείο Ρόδου
Στο Δήμο Ρόδου και την υπηρεσία Πολεοδομίας
Στο Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού

Στην αναφορά, που αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες μέρες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες μέρες, συντελείται παράνομα σε παραλία της περιοχής Αγία Μαρίνα Καναμάτ Ρόδου, δίπλα από το Ναυτικό Κλιμάκιο, μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Ειδικότερα εταιρία που έχει λάβει από τον Δήμο Ρόδου το δικαίωμα εκμετάλλευσης των ομπρελών, προχωρά καθημερινά και ειδικά τις νυκτερινές ώρες σε μεγάλης έκτασης οικοδομικές εργασίες στην παραλία – αιγιαλό, για την δημιουργία παράνομης οικοδομής - κτίσματος επί του αιγιαλού, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για εκμετάλλευση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλακόστρωση όλης της παραλίας, παρεμβάσεις διαμόρφωσης της παραλίας με μπουλντόζες και βαριά μηχανήματα, έχοντας εγκαταστήσει ένα πλήρες εργοτάξιο στον αιγιαλό.

Στις καταγγελίες μας, καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έπραξε τα νόμιμα αν και είχε υποχρέωση αυτεπάγγελτη.
Καταγγείλαμε το περιστατικό και την Τρίτη 7 Ιουλίου και την Τετάρτη και την επόμενη μέρα. Θέλοντας δε θα προστατεύσουμε την είσοδο στη δική μας ιδιοκτησία που έχει καταπατηθεί, βάλαμε στο σημείο ένα αυτοκίνητο της εταιρίας μας.
Το αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία (Τροχαία) να αφαιρέσει από το αυτοκίνητο το δικό μας, τις πινακίδες!



Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν υποχρέωση αφού προχωρήσουν σε αυτοψία είναι να διαφυλάξουν σε καθημερινή βάση το χώρο, και να συλλάβουν τους παρανομούντες, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Αντίθετα έχει αφεθεί η τύχη ενός δημοσίου αγαθού μόνο στη δική μας πρωτοβουλία και μάλιστα και με δικό μας κίνδυνο.
Επειδή είναι υποχρέωσή σας να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την διασφάλιση της νομιμότητας, επειδή όσα αρμόδια όργανα δεν εκτελούν το καθήκον τους θα πρέπει να ελεγχθούν, παρακαλούμε για τα νόμιμα.
Στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου δηλώνουμε ότι διαθέτουμε με έξοδά μας τα απαιτούμενα μηχανήματα ώστε με τις οδηγίες της και τις εντολές της, να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα του χώρου.»











Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ


Αναγνώστης:
Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και μέσα στην ιδιοκτησία του κ. Διακομιχάλη χτίζεται αυθαίρετα τις βραδυνές ώρες beach bar.
Ακόμα και γίνονται καταγγελίες συνεχίζει τις εργασίες.
Χθες το βράδυ, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κύριος Διακομιχάλης απειλήθηκε και εξυβρίστικε την ώρα που τους έπιασε επαυτοφώρο να κάνουν εργασίες τις βραδινές ώρες μέσα στο ίδιο του το χωράφι. Όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία, προφανώς ειδοποιήθηκαν και μόλις κατέφθασε το περιπολικό είχε κρυφτεί όλο το εργοτάξιο στην παραλία και στα χωράφια.
Αυτό το αίσχος της διαφθοράς και της αυθαιρεσίας πρέπει να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html