Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Στα δικαστήρια η Προκοπίου με hi-tech κολοσσό

¡—◊¡…¡ œÀ’Ö…¡: ‘≈À≈‘« ¡÷«” ‘«” œÀ’Ö…¡ «” ÷Àœ√¡” -–—œ œ–…œ’   (ICON - POOL INTIME) (◊—≈Ÿ”«: ‘«À≈÷Ÿ‘œ ≈–¡—◊…¡”)
Η πρώην πρωθιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων «σέρνει» στα δικαστήρια τον ιαπωνικό κολοσσό Panasonic, διεκδικώντας το ποσό των 400.000 ευρώ. Με αγωγή που συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η ηθοποιός Θάλεια Προκοπίου
ζητεί αποζημίωση επειδή φωτογραφία της από την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της σε καμπάνια της εταιρίας στην Κίνα, για την προώθηση... κινητού τηλεφώνου!
Εντεκα χρόνια μετά τον τιμητικό ρόλο της πρωθιέρειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας από την ηθοποιό, η υπόθεση που την ταλαιπώρησε έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Η Θάλεια Προκοπίου είχε καταθέσει αγωγή εις βάρος της Panasonic αλλά και της διαφημιστικής εταιρίας Daiko, που είχε αναλάβει την επίμαχη καμπάνια, ζητώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τη χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας χωρίς τη συγκατάθεσή της. «Η Θάλεια δεν θα συμμετείχε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Το ήθος της δεν θα της επέτρεπε ποτέ να εκμεταλλευτεί τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε τον ρόλο της πρωθιέρειας που της ανατέθηκε, για προσωπικό της όφελος» τόνισε, καταθέτοντας στο δικαστήριο συγγενικό της πρόσωπο.
Περιγράφοντας όσα συνέβησαν παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η μάρτυρας ανέφερε: «Εκείνη την περίοδο, με την επιστροφή των Αγώνων στη γενέτειρά τους, το ενδιαφέρον στο πρόσωπο της πρωθιέρειας ήταν μεγάλο. Η Θάλεια Προκοπίου, η οποία ενσάρκωνε το πρόσωπο αυτό, δεχόταν συνεχώς προτάσεις για συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα. Είχε τεράστια δημοσιότητα. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έδινε, έστελνε μηνύματα για τις αξίες που προβάλλουν οι Αγώνες, τον εθελοντισμό, αλλά και τον σημαντικό ρόλο της πρωθιέρειας, ενώ τόνιζε ότι δεν θα εκμεταλλευόταν ποτέ τον ρόλο αυτόν για προσωπικό όφελος».
Μεταξύ των εντύπων, στα οποία έδωσε συνέντευξη, ήταν και το τεύχος του κινεζικού αθλητικού περιοδικού «Arena», το οποίο της απεστάλη τον Ιούλιο του 2004. Ανοίγοντάς το, η ηθοποιός αντίκρισε δίπλα στη συνέντευξή της μια ολοσέλιδη διαφήμιση κινητού με τη φωτογραφία της!
Μεγάλο σοκ!
«Το σοκ ήταν τεράστιο!
Καταρρακώθηκε ψυχολογικά! Ηταν ακύρωση της προσωπικότητάς της, της εικόνας της ως πρωθιέρειας και όσων πρέσβευε για την ειλικρινή και εθελοντική συμμετοχή της στους Αγώνες» συνέχισε η μάρτυρας, τονίζοντας: «Η Θάλεια τα έκανε όλα αφιλοκερδώς, δεν είχε καμία οικονομική απολαβή από τους Αγώνες. Μίσθωνε η ίδια ταξί για να μεταβεί στις πρόβες που γίνονταν στην Ολυμπία. Δεν έκανε πότε διαφημίσεις, μολονότι είχε αμέτρητες προτάσεις. Και οι μετέπειτα επαγγελματικές επιλογές, γίνονταν πάντα με σεβασμό για τον ρόλο της ως πρωθιέρειας. Για το ήθος της και την προσωπικότητά της την είχε επιλέξει άλλωστε η Μαρία Χορς!»
«Η εταιρία παραδέχθηκε ότι δεν είχε τη συγκατάθεσή της»
Δεν ήταν εξαρχής έτοιμη να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια η Θάλεια Προκοπίου, σύμφωνα με συγγενή της που κατέθεσε ως μάρτυρας. Οπως εξήγησε συγκεκριμένα, η ηθοποιός προβληματίστηκε για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να διαχειριστεί το πρόβλημα: «Μόλις το έμαθε, σοκαρίστηκε. Δεν ήταν εξοικειωμένη με δικαστήρια και φοβήθηκε για το πώς θα ερμηνευτεί η προσφυγή της. Τελικά, ο δικηγόρος της επ' ευκαιρίας επαγγελματικού ταξιδιού του στην Κίνα πήγε στην Panasonic, συναντήθηκε με εκπροσώπους της, οι οποίοι και παραδέχθηκαν ότι δεν υπήρχε σχετική συγκατάθεση από την κυρία Προκοπίου». Από την πλευρά των εναγόμενων εταιριών, δεν κατέθεσαν μάρτυρες, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html