"Ενδυναμώνοντας το σχολείο και την οικογένεια μέσα από την πρακτική της συγχώρησης"

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ!!Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο
ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ
ΑΙΡΕΣΗ!! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΚΡΙΔΑΣ!!  
Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ??ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ!!
ΕΞΩ Η ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!
Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με θέμα: "Ενδυναμώνοντας το σχολείο και την οικογένεια μέσα από την πρακτική της συγχώρησης". "Ενδυναμώνοντας το σχολείο και την οικογένεια μέσα από την πρακτική της συγχώρησης"
Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γέρακα, ομιλητές ήταν ο Καθηγητής της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison της Αμερικής κ. Robert Enright και η υπεύθυνη του προγράμματος: «Αγωγή στη Συγχώρηση» του ίδιου Πανεπιστημίου, Δρ. Πέλη Γαλίτη.
Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Στέφανος Καπέλας και ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος.
Στη συνέχεια, ο Δρ. Enright, ο οποίος είναι και ιδρυτής του International Forgiveness Institute, ανέλυσε την έννοια της συγχώρησης και την επίδραση που αυτή έχει στη ζωή του ανθρώπου που συγχωρεί, αλλά και των οικείων του. Ο Καθηγητής παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε ασθενείς τελικού σταδίου, οι οποίοι ακολούθησαν τη "θεραπεία της συγχώρησης".
Κατόπιν η κα Γαλίτη παρουσίασε την εμπειρία της ως υπεύθυνη του προγράμματος "Αγωγή στη Συγχώρηση" που εφαρμόζεται πιλοτικά σε σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές. Ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε τη δική του εμπειρία μέσα από περιστατικά και ανέλυσε την έννοια της συγχώρησης μέσα από τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.