Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ηρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης με την θυσία του, μας θύμισε την αυταπάρνηση των προγόνων μας στον θάνατο. !!Αιωνία η μνήμη σου παλλήκαρε Κύπριε !!!


Στις 14 Μαρτίου 1957 ο Εθνομάρτυρας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, μαχητής της ΕΟΚΑ, απαγχονίζεται από τους Βρετανούς τυράννους της Κύπρου. Ήταν μόλις 18 ετών. Στάθηκε απέναντι
στον θάνατο με ηρωισμό και περιφρόνηση, όπως ταιριάζει σε Έλληνες πολεμιστές. Τα τελευταία του λόγια ήταν: “Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html