Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Στο φως κοσμήματα σπουδαίου τάφου γεωμετρικής εποχής σε Λέσβο-φωτος


kosmimata1Δείτε τα πανέμορφα κοσμήματα σπάνιου ταφικού συνόλου της γεωμετρικής περιόδου που δόθηκαν στο φως μετά την πρόσφατη αποκάλυψή του.

Υπέροχα κοσμήματα της γεωμετρικής περιόδου στο φως... Φωτογραφίες που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου, στη δημοσιότητα εικονίζουν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν σε τάφο της γεωμετρικής περιόδου του ύστερου 8ου π. Χ. αιώνα. Ο τάφος εντοπίστηκε στο πλαίσιο εκσκαφικών εργασιών του δικτύου αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων που υλοποιούνται από το Δήμο Λέσβου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ευεργέτουλα στην περιφέρεια του Ιππείου του νησιού, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016.
Σε βάθος 1.50 μέτρου από την επιφάνεια του οδοστρώματος
Ο τάφος της γεωμετρικής περιόδου αποκαλύφθηκε κοντά στον κεντρικό τομέα του χωριού και σε βάθος 1.50 μέτρου από την επιφάνεια του οδοστρώματος και πρόκειται σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για ένα μοναδικό και σπάνιο ταφικό σύνολο.
kosmimata2
kosmimata1
kosmimata3
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html