Στη Βηρυτό θα αναγερθεί το  Casa Brutale των ροδίων αρχιτεκτόνων
"Σάρκα και οστά" πρόκειται να πάρει το Casa Brutale, το κτίριο που σχεδίασαν οι Ροδίτες αρχιτέκτονες στο γκρεμό, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που πρόκειται να χτιστεί στο Λίβανο και πιο συγκεκριμένα στη Βηρυτό.
Το σπίτι με θέα το απέραντο γαλάζιο που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Λαέρτης Βασιλείου και
Παντελής Καμπουρόπουλος προσέλκυσε στα μέσα καλοκαιριού το ενδιαφέρον δεκάδων μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως αλλά και πλήθος κόσμου που ονειρεύτηκε να έχει στην κατοχή του ένα σπίτι που σχεδόν... κρέμεται στον γκρεμό!
Το σημείο στο οποίο θα χτιστεί το περίφημο «Casa Brutale»Το σημείο στο οποίο θα χτιστεί το περίφημο «Casa Brutale»

Έτσι λοιπόν, οι δύο Ροδίτες αρχιτέκτονες, έχουν ήδη πραγματοποιήσει ραντεβού με τον άνθρωπο που θα υλοποιήσει το φουτουριστικό αυτό σχέδιο τους. Μάλιστα, οι ίδιοι, σε σχετική ανακοίνωσή τους μέσω του γραφείου τους OPA (Open Platform for Architecture), αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ξεκινάει η κατασκευή, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης εταιρεία Arup.


Το Casa Brutale πρόκειται να χτιστεί πάνω σε ένα βουνό στο Faqra, λίγο έξω απο τη Βηρυτό, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και ο ιδιοκτήτης του ονομάζεται Alex Demirdjian, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Demco Properties.
Το σπίτι στον γκρεμό αναμένεται να παραδοθεί το 2018, ενώ αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο από τα αρχικά σχέδια.


Το Casa Brutale θα μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα, θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ, ενώ θα αποτελείται κατά ένα μεγάλο μέρος απο τζαμαρίες, που θα του επιτρέπουν τη θέα από το υψόμετρο των 1.600 μέτρων.
Τι ανέφεραν προηγούμενα
δημοσιεύματα για
το σπίτι στον γκρεμό

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενσωματωμένο στο βράχο, το Casa Brutale,  έχει άπλετη θέα στο Αιγαίο. Αυτό που κατάφεραν οι δύο αρχιτέκτονες στα σχέδιά τους, ήταν ουσιαστικά να συνδυάσουν τη σεμνότητα του τοπίου με τη μινιμαλιστική διάσταση της κατασκευής.
Το κτίριο, όπως φαίνεται στα φωτορεαλιστικά σχέδια, ισορροπεί ανάμεσα στον ελληνικό ουρανό και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.
Τα αρχικά σχέδια του σπιτιού στο γκρεμό που θα είχε θέα το απέραντο γαλάζιο του ΑιγαίουΤα αρχικά σχέδια του σπιτιού στο γκρεμό που θα είχε θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου

Ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα στοιχεία της φύσης, προστατεύεται από αυτά λόγω της θέσης του στο βράχο.
Παράλληλα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Έχει πισίνα, δωμάτιο επισκεπτών, WC, δωμάτιο αποθήκευσης αλλά και αρκετά ακόμα στοιχεία που συνδυάζουν την άνεση με την απλότητα.