Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος αναζητά νύφες για τους τζιχαντιστές στην Αυστραλία

Το Ισλαμικό Κράτος αναζητά νύφες για τους τζιχαντιστές στην Αυστραλία

Νεαρά κορίτσια από την Αυστραλία «φλερτάρονται» από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ώστε να πεισθούν να μεταβούν στη Λιβύη για να παντρευτούν τζιχαντιστές και να βοηθήσουν στην οικοδόμηση του «ονειρικού» χαλιφάτου.
Όπως γράφει η Herald Sun, τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Λιβύη είναι σε επικοινωνία μέσω
διαδικτύου με νεαρές στην Αυστραλία και προσπαθούν να τις δελεάσουν να ενταχθούν στην οργάνωση και να γίνουν σύζυγοι τζιχαντιστών.
«Η κοινωνία μας έχει την ανάγκη για αδελφές που θα παντρευτούν αδελφούς και θα δημιουργήσουν [την ιδανική ισλαμική] κοινωνία», έγραψε ένας τζιχαντιστής σε μια νεαρή μουσουλμάνα Αυστραλέζα σύμφωνα με την εφημερίδα.
Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό θύλακα στη Λιβύη με επίκεντρο την παραλιακή πόλη Σύρτη.
Η Σύρτη θεωρείται η τρίτη «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι άλλες δύο είναι η Ράκα στη Συρία και η Μοσούλη στο Ιράκ.
Οι τζιχαντιστές έχουν ισχυροποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη Λιβύη. Από εκεί που η δύναμή τους αριθμούσε 3.000 άνδρες, σήμερα υπολογίζονται μεταξύ 6.000-10.000 ένοπλοι.
Το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται ότι προσπαθεί να εξαπλώσει τον τζιχάντ σε όλη τη βόρεια Αφρική και να θέσει υπό τον έλεγχό του τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html