Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο 31χρονος Ροδίτης χρησιμοποιήθηκε ως «βαποράκι» για τη μεταφορά της ηρωίνης;


Ηρωίνη Τουρκία

Περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο η έρευνα που διεξάγεται και στο νησί της Ρόδου γύρω από την δραστηριότητα του 31χρονου Ροδίτη κρεοπώλη, που διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα Πεταλούδων, ο οποίος συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, από υπαλλήλους του τελωνείου του Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και  428 γραμμαρίων ηρωίνης, σε 96 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με χαρτί καρμπόν.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Ιωάννης Ιωαννίδης, χθες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση κάνοντας λιτή μνεία στο γεγονός και στα όσα ανακοινώθηκαν από τις Τουρκικές αρχές, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρονται τα εξής:
«Ήδη έχουμε συγκεντρώσει πληθώρα εγγράφων (δημοσίων και ιδιωτικών), τα οποία καταδεικνύουν την ανυπαρξία οποιασδήποτε εμπλοκής του εντολέα μας με την ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και επαφή με το συνάδελφο δικηγόρο στην Τουρκία, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση και έχει αναλάβει την υπεράσπιση του πελάτη μας. Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σημαντική βοήθεια προσφέρουν, το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης δια της Προξένου κ. Παπούλια, αλλά και ο Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλης Κόκκινος».

Τουρκία ΗρωίνηΗρωίνη Τουρκία
Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι, είναι φειδωλοί σε δηλώσεις και σε ανακοινώσεις σχετικά με τις συνθήκες σύλληψης του εντολέως τους, αφενός διότι, όπως έγραψε η «δημοκρατική», εκπροσωπήθηκε και εκπροσωπείται σχεδόν αποκλειστικά μέχρι σήμερα από Τούρκο δικηγόρο, που του διόρισε αυτεπαγγέλτως η Τουρκική Δικαιοσύνη και αφετέρου διότι δεν έχουν καμία πρόσβαση στο υλικό της δικογραφίας, ούτε και στο περιεχόμενο της αίτησης αποφυλάκισης του, που θα συζητηθεί την 5η Σεπτεμβρίου 2016, σε δικαστήριο της Σμύρνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Τουρκικές αρχές δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε κοινοποίηση του προανακριτικού υλικού από τον δικηγόρο που έχουν διορίσει, ακόμη και των υπερασπιστικών ισχυρισμών του 31χρονου, χωρίς να υπάρξει έγγραφη προς τούτο εξουσιοδότηση από τον κατηγορούμενο. Η γνώση των όσων δηλώθηκαν εσπευσμένα για την υπόθεση μέχρι σήμερα προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την οικογένεια και είναι άγνωστο στους πληρεξούσιους δικηγόρους αν ταυτίζονται με όσα έχει καταθέσει στα πλαίσια της έρευνας ο Ροδίτης, που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», το κουβάρι της υπόθεσης στην Ελλάδα επί του παρόντος ξετυλίγεται μέσα από έλεγχο που διενεργείται στον φάκελο του SUV μάρκας Volkswagen το οποίο χρησιμοποίησε για την μεταφορά των ναρκωτικών ο 31χρονος.
Φέρεται μέχρι στιγμής να έχει προκύψει ότι ο 31χρονος αγόρασε το αυτοκίνητο την 30η Μαρτιου 2016 στην Ανατολική Αττική από έναν Ροδίτη, που διαμένει στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα και φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
Την ίδια ημέρα της μεταβίβασης του αυτοκινήτου έγινε και αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του και στα πλαίσια των ερευνών εξετάζεται αν το όχημα που έφερε τρείς κρύπτες για την φύλαξη ναρκωτικών στον πάτο του και συγκεκριμένα κάτω από την καμπίνα των επιβατών, απ’ όπου και κόπηκε και ανασυγκολλήθηκε η λαμαρίνα είχε κάνει κι άλλα ταξίδια προς την Τουρκία μέσω του ίδιου δρομολογίου, με τον αρχικό αριθμό κυκλοφορίας του αλλά και με εκείνον που έλαβε μετά την 30η Μαρτίου 2016.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επιπλέον ότι ο 31χρονος είχε επισκεφθεί την Τουρκία κι άλλες φορές στο παρελθόν.
Η μικρή κοινωνία του χωριού απ’ όπου κατάγεται έχει συγκλονιστεί από τη σύλληψη του.
Γίνεται λόγος για έναν δραστήριο και φιλικό νέο, υπεράνω πάσης υποψίας, που συμμετείχε στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού, μέσω του συλλόγου νεολαίας και ως ηθοποιός σε τοπικές παραστάσεις, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έκανε ένα σημαντικό άνοιγμα με την πλήρη ανακαίνιση της επιχείρησης του.
Τονίζεται μάλιστα ότι ο 31χρονος είχε συγκλονιστεί από την σύλληψη συγγενικού του προσώπου πέρσι για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με αποτέλεσμα κανείς να μην πιστεύει ότι θα ήταν σε θέση να εμπλακεί σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αξίας 2.966.000 λιρών Τουρκίας ή 897.113 ευρώ.
Αποκλείουν όλοι να είχε συγκεκριμένα τέτοια οικονομική δυνατότητα για την αγορά της συγκεκριμένης ποσότητας και το σενάριο να χρησιμοποιήθηκε ως «βαποράκι» από κύκλωμα είναι το επικρατέστερο.
Σε κάθε περίπτωση οι δικηγόροι του έχουν ήδη συγκεντρώσει και θα μεταφράσουν προκειμένου να συνδράμουν τον Τούρκο συνάδελφο τους το ποινικό του μητρώο, που είναι λευκό, αντίγραφα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και των φορολογικών του δηλώσεων, αντίγραφα ιατρικών πιστοποιητικών από τα οποία προκύπτει ότι πάσχει από σοβαρή νόσο και αντίγραφα πιστοποιητικών από τα οποία προκύπτει ότι είναι γνωστής διαμονής και δεν θα πρέπει να θεωρείται ύποπτος φυγής.

Θυμίζουμε ότι από δημοσιεύματα φέρεται να προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε ξεκινήσει το ταξίδι του, με το συγκεκριμένο όχημα από τη Θεσσαλονίκη και πέρασε τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στην περιοχή του Έβρου. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε νότια. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά τα οποία προσπάθησε να περάσει από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html