Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Ρωμηά εκ Συρίας η γυναίκα με τα 2,3εκατ. στο αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο Αθήνα

Ελληνόφωνη Ρωμηά , που είχε και διαβατήριο Συρίας, κάτοικος των Βορείων Προαστίων (Δροσιά), είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε με 2,213.500 ευρώ  και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για Ρωσίδα, καθώς επέβαινε σε
πτήση της Aeroflot  που έφτασε στην Αθήνα από τη Μόσχα.
Ωστόσο, από τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έχει ελληνικό, αλλά και συριακό διαβατήριο. Είχε επιμελώς κρυμμένα επάνω της τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.
Οι τελωνειακοί προέβησαν σε δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τον κανονισμό 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).
Η γυναίκα μετά τη σύλληψή της ισχυρίστηκε ότι είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Συρία και τα χρήματα προέρχονται από την  πώληση της.
Την περίεργη υπόθεση χειρίζεται το Τελωνείο του Αεροδρομίου. Αστυνομία, ΕΥΠ και Ανεξάρτητη Αρχή και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συμμετέχουν στην εξιχνίαση.
Πηγή: reporter.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html