Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μαρινόπουλος: Τι συνέβη χθές στο δικαστήριο και ποια είναι η συνέχεια


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σημερινή διαδικασία εκδίκασης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και την μεταβίβαση της σε νέα εταιρεία υπο τον έλεγχο της Σκλαβενίτης.

Βέβαια η διαδικασία θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο της, την Δευτέρα 24/10 στις 10 το πρωί αναμένεται ....
να προχωρήσουν σε ένορκες βεβαιώσεις σχετικά με την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο οι Μιχάλης Χουρδάκης για την Μαρινόπουλος (πρόκειται για στέλεχος της Ernst & Young),  Γεώργιος Νίκας για την Σκλαβενίτης (Group CFO του Ομίλου Σκλαβενίτης) και Ματθαίος Μαυράκης για την πλευρά των εργαζομένων (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour - Μαρινόπουλος, DIA ).


Ο σχετικός φάκελος αναμένεται να κλείσει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και από εκείνη την στιγμή αρχίζει να μετράει ο χρόνος για την  έκδοση απόφασης, που κάποιοι εκτιμούν πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα ενώ οπωσδήποτε πρέπει να έρθει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017

Η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωσε το 70,2%, αρκετά πάνω από το 60% που απαιτείται για την κατάθεση της σχετικής αίτησης, ενώ το ποσοστό των ενέγγυων πιστωτών που συναίνεσαν ανέρχεται σε 64,5%, επίσης αρκετά πάνω από το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται και ανέρχεται σε 40%. Eπίσης, τυγχάνει και της υποστήριξης των εργαζομένων.

Αρκετοί προμηθευτές καθώς και όλες οι πιστώτριες τράπεζες τάχθηκαν σήμερα όπως αναμενόταν υπέρ της συμφωνίας αλλά δεν έλειψαν και οι αντίθετες φωνές. Μεταξύ άλλων παρέστη στην διαδικασία εκπρόσωπος του Δημοσίου, το οποίο άσκησε παρέμβαση κατά της συμφωνίας, δηλώνοντας, όμως, επίσης, πως εάν τελικά γίνει δεκτή θα πρέπει να αρθεί η προστασία για την προσωπική περιουσία των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου, που εμπλέκονται στην επιχείρηση. Ακόμη, κατά της συμφωνίας τάχθηκαν διάφορα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, παρεμβάσεις υπήρξαν και από προμηθευτές που αντιδρούν στην τελική συμφωνία ενώ ειδική περίπτωση ήταν η παρέμβαση της Αρβανιτίδης, η οποία κατέθεσε αίτηση για λύση της εταιρείας Μαρινόπουλος και ζήτησε παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής που να απαγορεύει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρίας, η οποία τελικά απορρίφθηκε


Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2016/10/blog-post_126.html#ixzz4NZBL5iSM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html