Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

«Ιερή» φοροδιαφυγή στον Πανορμίτη Σύμης!!



Καταγγελία πολίτη;
Πήγαμε στον Πανορμίτη για προσκύνημα. Λίγο πριν αποχωρήσουμε από τη Μονή σταματήσαμε στο μαγαζάκι με τα ενθύμια που βρίσκεται στον αύλειο χώρο. Όση ώρα περιμέναμε στην ουρά για να πληρώσουμε ένα κομποσκοίνι, παρατήρησα ότι η κυρία στο ταμείο δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη. Και πώς να κόψει άλλωστε αφού δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή κοντά της. 
Φτάνοντας η σειρά μου και ρωτώντας την γιατί δεν κόβει αποδείξεις, με ενοχλημένο ύφος μου απαντά;"Ποιος είπε ότι δεν κόβουμε; Αν θέλετε απόδειξη να πάτε εκεί (και μου δείχνει στο βάθος του καταστήματος) να πάρετε." Εκεί περιφερόταν ένας κύριος που Θεός γνωρίζει τι ακριβώς έκανε. Όταν έκανα και σ' αυτόν την ίδια ερώτηση, πετάγεται σφόδρα ενοχλημένη η "ταμίας" και μου λέει το θεϊκό:"Τις κόβουμε όλες μαζί στο τέλος". 
Έμεινα άφωνη!!! Αλήθεια ακόμα αναρωτιέμαι, ποιο τέλος; Του κόσμου ίσως; Πλήρωνε έρμε συνταξιούχε για να βρει έσοδα το κράτος. Όσο θα υπάρχουν φοροφυγάδες (ας είναι και Μονές) θα την πληρώνουν πάντα οι αθώοι... 
Αλήθεια εκεί στη Μητρόπολη τι λένε για τα μαύρα έσοδα; Ή δεν ξέρουν για τι μιλάμε;;;

σκεπτόμενη πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html