Και ψεύτης και κλέφτης κρίθηκε από το εφετείο παλαιοημερολογίτης ιερέας από την Επαρχία Λευκωσίας που εκμεταλλεύτηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν πολίτης και κατάφερε να του αποσπάσει
ποσό 3 χιλιάδων και 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» ο πάτερ προσφέρθηκε να βοηθήσει πολίτη που ζητούσε οικονομική βοήθεια. Συγκεκριμένα ο ιερέας θα πωλούσε για λογαριασμό του πολίτη τεμάχιο που διέθετε στην εκκλησία.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου ο ιερέας ανέφερε στον παραπονούμενο ότι θα προσπαθούσε να πωλήσει στην εκκλησία ένα τεμάχιο ιδιοκτησίας του παραπονούμενο στο χωριό Άγιος Επιφάνιος της Επαρχίας Λευκωσίας, βέτσι ώστε να εισπράξει τα χρήματα και να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του.
Όμως ο ιερέας του ζήτησε και το ποσό των 3 χιλιάδων 200 ευρώ για να πληρώσει τους φόρους μεταβίβασης του τεμαχίου, ούτως ώστε να βρει πιο εύκολα αγοραστή.
Σε κάποιο σημείο ωστόσο, ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις και ο ιερέας αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα λέγοντας μάλιστα πως δεν έλαβε ποτέ κανένα ποσό.
Ο παραπονούμενος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και στον ιερέα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Την ποινή επικύρωσε και αργότερα το εφετείο στο οποίο κατέφυγε ο ιερέας. Μάλιστα το εφετείο σχολιάζοντας την συμπεριφορά του ιερέα «που εκμεταλλευόμενος το σχήμα του και την απελπιστική θέση του παραπονούμενου, απέκτησε την εμπιστοσύνη και του και χωρίς ίχνος δισταγμού ή μεταμέλειας οικειοποιήθηκε τι επίδικο ποσό γνωρίζοντας τις άθλιες οικονομικές συνθήκες.
- See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/kosmos/item/17634-iereas-xoris-iero-kai-osio-kai-kleftis-kai-pseytis-klirikos-sti-