Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μούφα στην μουφα Ο μούφα!! Ανθρακωρύχος βρέθηκε ζωντανός σε συντρίμμια σεισμού μετά από 17 χρόνια!

47401
Ξανακυκλοφόρησε η ψευδής είδηση με τον ανθρακωρύχο που βρέθηκε ζωντανός μετά από 17 χρόνια. 

  • ΨΕΥΔΕΣ

Ανθρακωρύχος βρέθηκε ζωντανός σε συντρίμμια σεισμού μετά από 17 χρόνια!

47401
Στον σεισμό 7,8 ρίχτερ που έγινε το 1997 στην Κίνα κατέρρευσε το τμήμα που βρισκόταν ο άτυχος ανθρακωρύχος!Μαζί του θάφτηκαν και τα 78 θύματα εργάτες του ανθρακωρυχείου!
Ο άτυχος ανθρακωρύχος κατάφερε να επιζήσει επειδή ένας αεραγωγός είχε ακόμα επαφή με την επιφάνεια.
Έτρωγε ποντίκια και βρύα
Για τροφή χρησιμοποίησε όλο το απόθεμα ρυζιού και νερού που υπήρχε ακριβώς για την περίπτωση ατυχήματος, αλλά και τρώγοντας ποντίκια και βρύα τα οποία ήταν και η μόνη πηγή βιταμινών για τα 17 χρόνια εγκλωβισμού του.
Σε όλη την διάρκεια της περιπέτειάς του ο Κινέζος ανθρακωρύχος παρά την σωματική του καταπόνηση άλλα και το τεράστιο ψυχολογικό στρες κατάφερε να κάνει σωστή ταφή και στα 78 νεκρά μέλη του ανθρακωρυχείου!!
Φανερά εξασθενημένος σωματικά αλλά και ψυχικά, ο Mr. Cheung μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Καταφέρνοντας να έχει βάλει υποψηφιότητα για ένα ρεκόρ γκίνες μιας και η μεγαλύτερη περίοδος επιβίωσης κάτω από τέτοιες συνθήκες ηταν 142 μέρες από τον Άγγλο Geoff Smith.
Η παραπάνω ιστορία του Κινέζου ανθρακωρύχου δεν είναι πραγματική. Η ιστοσελίδα World News Daily Report στις 8 Μαΐου 2014, δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν πως ένας Κινέζος ανθρακωρύχος είχε βρεθεί ζωντανός μετά από 17 χρόνια, σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο που είχε παγιδευτεί.
Όσο απίστευτο και να ακούγεται, αυτό το άρθρο κοινοποιήθηκε στην αρχή, από χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κτλ) και μετά από blogs και ιστοσελίδες. Η φανταστική ιστορία, μεταφράστηκε στα ελληνικά και άρχισαν οι αναπαραγωγές στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.
Η ιστοσελίδα World News Daily Report είναι μια σατιρική ιστοσελίδα και όλα τα άρθρα της προϊόν φαντασίας. Κάτι σαν το δικό μας, το κουλούρι. Κανένα άρθρο της δεν είναι αλήθεια και το αναφέρει στο ABOUT US
Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σατιρικό άρθρο της World News Daily Report, πάρθηκε από την παρακάτω είδηση που αναφέρεται στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε σε ένα πάρκο στο Τόκιο για του 6.830 Κινέζους που μεταφέρθηκαν στην Ιαπωνία για καταναγκαστική εργασία στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και έχασαν τη ζωή τους από ασθένειες, υπερκόπωση, υποσιτισμό και κακοποίηση.
Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που επέζησαν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο, είναι οι 33 παγιδευμένοι εργάτες στο Κοπιαπό της Χιλής που απεγκλωβίστηκαν μετά από 69 ημέρες.
Η ιστοσελίδα World News Daily Report είναι υπεύθυνη για αρκετές ψεύτικες ειδήσεις που μεταφράστηκαν και αναπαράχθηκαν από γνωστές ή μη ελληνικές ιστοσελίδες και blogs. Μερικές από αυτές, είναι:
Η παραπάνω ψευδή δημοσίευση κυκλοφορεί στην ελληνική μπλοκόσφαιρα από το 2014.

Θοδωρής Δανιηλίδης

Θοδωρής Δανιηλίδης

Ιδρυτής - Συντονιστής της ιστοσελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html