Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Αμερικανικά αποβατικά με 4 χιλιάδες πεζοναύτες μπήκαν στη Μεσόγειο


Το αμερικανό πολεμικό  πλοίο ‘Wasp’ διέρχεται τη διώρυγα του Σουέζ


Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έχουν εισέλθει στη Μεσόγειο Θάλασσα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η Lentra.ru, αναφέρει ότι πρόκειται για αποβατικά πλοία με 4000 πεζοναύτες, που έχουν τη δυνατότητα δράσης σε εχθρικό έδαφος προσεγγίζοντας  με μικρότερα σκάφη ή αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία βρίσκονται επί των πλοίων.Το αναφέρει ότι είναι το ‘USS Wasp (LHD-1)’ και το ‘USS Whidbey Island (LSD-41)’ που πέρασαν τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνθηκαν στην περιοχή ζώνης  του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του πλοίου ‘Wasp’, Μπάιρον  Όγκντεν, η αποστολή τους είναι η διατήρηση της ασφάλειας στη Μεσόγειο.


«Η αποστολή μας είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία μας και την διατήρηση της ασφάλειας, που επιτυγχάνεται με την ισχυρή σχέση μεταξύ  των στόλων που εργάζονται από κοινού», όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html